Нека намерим най-тънките цени.
juvesan - специалист
Ами аз не мисля, че има кой знае колко значение на теория, пък и за Лидл къде продават инструментите си, след като цената навсякъде е дефакто една и съща. Пък и не страдам от убеждението, че , виждаш ли , тази верига ни продава нещо и го дотира , предполагам, че като поръчва бройка за нещо, брандирано за Лидл получава добра отстъпка и колкото е по голяма бройката има по сериозна отстъпка и себестойността пада.. Е, съществува и вероятността просто да правят груби сметки да има за Германия и т.н . а ако остане да е за Романешите и вече ако има върната стока и някакви резерви - за ония станишевски мързеливци от Бг... :vom:
mitko64 - майстор
stan73 написа:
mitko64 написа:
Ангеботето още не е излезло, само на страницата на Parkside последните четири предложения са от дата 19 онлайн http://www.lidl.de/de/parkside-akku-fei ... a1/p191019 .
Брей, тя и цената му е супер. Ако го пуснат и тук за по 40 лева и батерията му става и на "Малкото Гризливертче" - ще си го купя с най-голямо удоволствие, въпреки, че имам вече подобен инструмент (айнхелски, с кабел) .
Mисля, че на Гризлито няма да стане, батериите изглеждат различно. Според мене(съвсем наизуст го твърдя, никъде не намирам информация) са съвместими на 12V модел, на модела 10,8( който също го предлагат на 19), на мултикътърчето, на това дремелче, на единият делташлайф(на другият модел батерията вече прилича на Гризлито) и на триончето на Флорабест. Въпреки различният капацитет на батериите, изглеждат еднакво и всички са на Компернас. Остана да пуснат импакт драйвър,радио и прожектор и ще покрият асортимента на Бош.
stan73 - майстор
Ами ще го видим. Ако го пуснат и тук, направо отивам до магазина с куфарчето с гризливертчето и ще сравня на място. А после ще пиша и отзиви тук.
А засега имам частични отзиви за сравнение на двата ъглошлайфа - 125 мм, 1200 вата с регулиране на оборотите (предният модел, който ми донесоха от Германия (който е производство на Компернасс) и сегашният, производство на Гризли, който си купих от тук).
Сравнявах ги на слух и пипане и отзивите са малко противоречиви.
Предишният от Германия (но пък вече е с вероятно най-готината грес в света за цивилна употреба) - се затопля по- малко, на звук сякаш вдига по-големи обороти, има при спиране някакси от редуктора потракване (както на старите Бош и Елтос) и малко по-големи (но все-пак доста ниски) вибрации от на новият.
Новият (Гризли) се затопля повече (но не е чак много, а и е възможно при наличието на повече грес в редукторната кутия от необходимото (мисля да го отворя да видя как е греста и лагеруването)), сякаш е с малко по-ниски обороти, няма потракване от редуктора при спиране, пусковият бутон е по-удобен и сякаш е с още по-ниски вибрации.
П.П. И аз съм на мнение (дано да греша де), че като за тук се пращат или по-нискокачествени неща или остатъци от белият свят.
П.П.2 Ако новият е не с читав лагер, а с втулка, мисля да го върна (ще си запазя евентуално само немският).
С немският вече съм рязал железа с тънък диск (1 мм), на най-високите обороти (12000), реже мнооого бързо, чак радва. А новият само го вллючвах за теста, реално още с него работа не съм свършил...
mitko64 - майстор
Аз взех лятото големия 230мм. Не съм го отварял да гледам грес и лагери, бях доста притеснен, че ручи редуктора, но скоро го урках на рязане на дебели железа- балаванки, ресори,п- профили- реже на фурия, пък нека си трака.
stan73 - майстор
И аз мисля, че потракването от редуктора не е такъв проблем, за такава предавка, след като онези преди, които толкова много харесвахме и караха поне по 20 години (старите Елтос и Бош) потракваха по същият начин.
gamencerista - специалист
Не е много по темата но ...

https://www.facebook.com/bglev/photos/a ... =1&theater

Също така в техния магазин шоколад Своге е 19 цента тук е левче :cry:
stan73 - майстор
Имах преди едно гадже, та мацката беше живяла в Германия няколко години и ми разказваше разни неща... Помня, че спомена и за Лидл, там някакви консерви с боб и доматен сос били по 5 евро цента, а тук са около левче.
От друга страна що се отнася до веригите магазини в БГ, точно от Лидл съм най-доволен (поне в сравнение с другите (и като стоки и като гаранция, само асортиментът им е малък)). Вярно, не е като в белият свят, но пък и ние така или иначе не сме в него...
П.П. Има и други парадокси например. Уискито Дъмпъл (в яката изчанчена бутилка) преди 11 години лично съм го виждал на цена 7 евро в Била в Австрия (и вероятно е по-истинско и без клапан в сравнение с продаваното тук). И досега тук си е около 40 до 50 лева. Пак тогава от Мюнхен за колата си бях купил готино кар хайфай, за 100 евро, а тогава в страната съпоставимите бяха по около 500 лева (естествено и в двата случая става въпрос за без говорителите).
imarh - специалист
gamencerista написа:
Не е много по темата но ...

https://www.facebook.com/bglev/photos/a ... =1&theater

Също така в техния магазин шоколад Своге е 19 цента тук е левче :cry:
Има два варианта:
1. Доставчика ги доставя на различни цени поради различни реализирани количества - караш се на съкооператорите ти да пазаруват повече лазаня, та да ви смъкнат цената.
2. Палиш колата и отиваш до холандския лидъл и си купиш лазанятата с 2лв. по-евтино.

Между другото вие представяли ли сте си само какво ли недоволство кипи по холандските фейсбуци от тамошната цена на бензина например, сравнен с тази в България :)
/и тук доводът със заплатите би бил адски глупав, защото до сега не съм намерил някой да се изрепчи във Volkswagen България например - "абе как не ви е срам да ми продавате този голф тук за 40к лв., при положнеие, че вие в Германия взимате 10 пъти по-големи заплати?!?! Я да ги пускате веднага за по 4 хиляди лева!"/
stan73 - майстор
То таман за по около толкова ги купуваме (като станат на по 12 до 15 годишни (визирам даже и себе си (и после още няколко хиляди за ремонти, но няма как...))).
mitko64 - майстор
Абе и тука си имаме далаверки. Сега се прибирам от някакъв дистрибутор на Е- бушона, от които разбрах сутринта, че 18V, 1,5Ah батерии са пристигнали. Та се назобих с две батерии за по 28лв. Дано само имам късмет, че са без гаранция. Не ми се връзва само защо всичките им типове батерии- 10,8V, 14,4V и 18V са все по 28лв! Имат разлика от оригиналните- нямат бутона и диода за долното осветление. Произведени са 07.2012г.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: