Нека намерим най-тънките цени.
resistbody - майстор
Имам обикновения храсторез, реже яко за и доста дебели кипариси, само дето трябва да съм на стълбата...
Andri01 - майстор
Имам го от около година. В комплекта има и ел. трион. И двете приставки са добри, вършат работа. С триона рязах череша на 3м. височина.
kartechar - специалист
Кога го пускат този храсторез?
dpp - специалист
Колеги, тая бързозатягаща гайка за ъглошлайф, дето иде от 17.03 става ли за нещо..?
Че вече на стария флекс, едвам му хваща ключа.. :?
jekasus - майстор
dpp написа:
бързозатягаща гайка за ъглошлайф
Каква роля играе?
Много рядко използвам ключ за гайката, и то , като прекаля жестоко с физическо напъване на реза по метал.
Chefo77 - майстор
Играе ролята на бързозатягаща гайка. Не използваш ключ за развиване/завиване.
kozl - майстор
Имам големия Лидълски флекс и като напрявя повече срезове с него, после гайката яко се самозатяга, а е обикновена. Та дали да си купя за него от тез гайки :?
Представям си я като гайката на Метабо Ф125. Тя е сегментна от няколко диска стегнати в пакет от ламаринен кожух.

За такава гайка ли пишете?

Когато купувах Метабото от магазина на Бош-Киров и търговеца ми демонстрира как се завива и развива гайката. Гайката зави на ръка, след това развъртя флекса на обороти, отпусна бутона за оборотите и докато диска се въртеше по инерция натисна бутона за контрата. След последвалия неприятен шум гайката се разви без да пада от резбата.
И така по този начин аз години на ред го ползвах доде ме сгълчи един "железен специалист", че ще прецакам убавото флексче. И от тогиз ползвам гарги, когато лабавата ми ръка не успее да развие гайката. А в повечето случаи с ръка не успявам.
fbr - майстор
съб мар 12, 2022 7:55 amkozl написа:
ползвам гарги,
+1 И аз така, с каквото под ръка, гарги, тръбен ключ.
zz_stefanov - майстор
Имам големия Лидълски флекс и като напрявя повече срезове с него, после гайката яко се самозатяга, а е обикновена. Та дали да си купя за него от тез гайки :?
Представям си я като гайката на Метабо Ф125. Тя е сегментна от няколко диска стегнати в пакет от ламаринен кожух.

Когато купувах Метабото от магазина на Бош-Киров и търговеца ми демонстрира как се завива и развива гайката. Гайката зави на ръка, след това развъртя флекса на обороти, отпусна бутона за оборотите и докато диска се въртеше по инерция натисна бутона за контрата. След последвалия неприятен шум гайката се разви без да пада от резбата.
И така по този начин аз години на ред го ползвах доде ме сгълчи един "железен специалист", че ще прецакам убавото флексче. И от тогиз ползвам гарги, когато лабавата ми ръка не успее да развие гайката. А в повечето случаи с ръка не успявам.
Правилно те е сгълчал специалиста. При такова спиране от аретира се отделят стружки в редукторната кутия и се разбива водещия отвор. Там няма втулка. Интересно ми е как може 'консултатнта' да дава такива съвети :)
iliya_i - майстор
съб мар 12, 2022 11:21 amzz_stefanov написа:

Правилно те е сгълчал специалиста. При такова спиране от аретира се отделят стружки в редукторната кутия и се разбива водещия отвор. Там няма втулка. Интересно ми е как може 'консултатнта' да дава такива съвети :)
Тя работата на консултанта е да продава ъглошлййфи. Ако не се чупят ще остане без работа :-D

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: