Тани написа:Инспо, ако още веднъж прочетеш поста ми, особено това в червеното, ще видиш че не ти обяснявам , а те питам!Тани аз пък коментирах точно качеството на Ризо. Не съм имал намерение да меря каквото и да е. Затова и не съм задълбочавал в обяснения. А и въпроса ти ми прозвуча доста риторично.
Никога не е късно да науча нещо ново и никога не ме е било срам да попитам! Все си мислех, че идеята на форума е всеки да сподели знанията и опита си , а не да си ги мерим! Явно и в това бъркам! Една и съща задача може да се свърши по няколко ПРАВИЛНИ и доста повече неправилни начина! Ако смяташ, че рязането с ножици пеликани е неправилно, спокойно можеш да се обосновеш и да предложиш по-добра алтернатива. Или без да се заяждаш, да покажеш И твоя правилен начин! Това знам, това споделям! Моля сподели и ти своя опит, за да си полезен за останалите! Нали за това сме се събрали , а не да се делим на такива и онакива!
ПП Относно ножиците на бай Ризо - шапка му свалям на човека! Вярвам, че наистина работи качествено! Коментара ми беше точно за конкретните ножици от снимката като тип ножици, а не като качество на ножиците!
И аз като
stan73 написа:Имам точно почти същите садо/мазо ножицино не са Ризо. Имам и от тия дето щипят, а също и отрязани отзад и направени с болтче. Е не режат като ризото. Неговите са с много изтънени челюсти и режат много леко. Предимно листи ламарина. Не са направени да режат профил за гипсокартон. А и не виждам някъде да съм казал, че са. Казах, че са много добри за прав сряз. Няма как да ги сравняваш с правите от лидл. Щото са в пъти по добри. За времето което режеш шейсетина сантиметровото парче ламарина в клипчето (приблизително 37 стискания на ножицата) ризото ще отреже метър с много по малко стискане защото челюстите му са по дълги. И няма да остави следи от зъбчета по сряза. Говоря за пазен и поддържан инструмент, а не за ножица с която са рязали тел и пирони. Щото и такива съм виждал.
Ето едни от моите
точно почти същитеножици. Сравни им челюстите и ще видиш разликата.
Прикачен файл
1112.jpg (28.5 KиБ) Видяна 2728 пъти