• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
inspo - майстор
Тани написа:
Инспо, ако още веднъж прочетеш поста ми, особено това в червеното, ще видиш че не ти обяснявам , а те питам!
Никога не е късно да науча нещо ново и никога не ме е било срам да попитам! Все си мислех, че идеята на форума е всеки да сподели знанията и опита си , а не да си ги мерим! Явно и в това бъркам! Една и съща задача може да се свърши по няколко ПРАВИЛНИ и доста повече неправилни начина! Ако смяташ, че рязането с ножици пеликани е неправилно, спокойно можеш да се обосновеш и да предложиш по-добра алтернатива. Или без да се заяждаш, да покажеш И твоя правилен начин! Това знам, това споделям! Моля сподели и ти своя опит, за да си полезен за останалите! Нали за това сме се събрали , а не да се делим на такива и онакива!
ПП Относно ножиците на бай Ризо - шапка му свалям на човека! Вярвам, че наистина работи качествено! Коментара ми беше точно за конкретните ножици от снимката като тип ножици, а не като качество на ножиците!
Тани аз пък коментирах точно качеството на Ризо. Не съм имал намерение да меря каквото и да е. Затова и не съм задълбочавал в обяснения. А и въпроса ти ми прозвуча доста риторично.
И аз като
stan73 написа:
Имам точно почти същите садо/мазо ножици
но не са Ризо. Имам и от тия дето щипят, а също и отрязани отзад и направени с болтче. Е не режат като ризото. Неговите са с много изтънени челюсти и режат много леко. Предимно листи ламарина. Не са направени да режат профил за гипсокартон. А и не виждам някъде да съм казал, че са. Казах, че са много добри за прав сряз. Няма как да ги сравняваш с правите от лидл. Щото са в пъти по добри. За времето което режеш шейсетина сантиметровото парче ламарина в клипчето (приблизително 37 стискания на ножицата) ризото ще отреже метър с много по малко стискане защото челюстите му са по дълги. И няма да остави следи от зъбчета по сряза. Говоря за пазен и поддържан инструмент, а не за ножица с която са рязали тел и пирони. Щото и такива съм виждал.
Ето едни от моите
точно почти същите
ножици. Сравни им челюстите и ще видиш разликата.
Изображение

Прикачен файл

1112.jpg
1112.jpg (28.5 KиБ) Видяна 2731 пъти
Тани - модератор
Благодаря за обясненията!Изображение
Аз, а предполагам и част от останалите, научихме нещо ново! :wink: Ето, че твоята истина не изключва моята , ти вкарваш в уравнениети и критерий, за който досега не съм се замислял - гладък срез :partyman: Сега някой ако се включи и с трети начин, също ще е полезно за останалите! Аз ползвам и още едни клеши, които ще се справят, но те са мноого по-бавен вариант , а и правата линия е трудно постижима.

За качеството съм напълно съгласен! Изгубих си/откраднаха ми ножиците на Стенли за право рязане и отидох в най близката железария да си купя едни от 5-10 лв, които изглеждаха досуш като моите. Поработих с тях само около час и запалих колата до Пловдив да си купя два чифта отново на Стенли :axe: Направо си беше мъка! Клиента обаче много хареса ментетата - режели по-добре от неговите - подобни на тези от снимката ти - подарих му ги :wink:

ПП В природата нищо не се губи :wink: По-ниската скорост е за сметка на по-малкото усилия при рязане (при едно и също качество на остриетата), заради лостовата система. Няма как - трябва да се направи компромис с нещо!
stan73 - майстор
В моят случай, моите нови ножици (макар и по-евтини) режат със Стенли. :) :supz: :partyman:
dundi - специалист
Здравейте! Да се отчета и аз. Днес във Варна в Лидл до борсата имаше доста пистолети за горещ въздух (сдобих се и аз с един), нямаше от винтоверта но имаше малката бормашина, не знам дали въобще са заредили винтоверта. Звездогаечни, лули и битове не видях, но си взех лява и дясна ножица (за право рязане бяха свършили). Пробвах на едно парче ламарина лявата наистина реже добре и направо, дясната по мое усещане е малко калпава ама става пак горе долу. Пистолета го пуснах за малко, работи си нормално загрява доста металната част отпред ама това е нормално иначе по корпуса нямаше загряване.
nikolson - майстор
От Лидл ми отговориха, че ключовете са изчерпани. Ако някой си е купил, да каже производителя, да не е само зарибявка за следваща промоция с други по-евтини. Ще се изям от яд за калпазанлъка да не ида при отварянето. От магазина ми казаха, че първите клиенти са ги изкупили.
anabolicbeast - специалист
nikolson написа:
От Лидл ми отговориха, че ключовете са изчерпани. Ако някой си е купил, да каже производителя, да не е само зарибявка за следваща промоция с други по-евтини. Ще се изям от яд за калпазанлъка да не ида при отварянето. От магазина ми казаха, че първите клиенти са ги изкупили.
Производител - ADW! Единствено те бяха на тази марка, всичко друго от промоцията е ОВИМ..
stan73 - майстор
dundi написа:
Здравейте! Да се отчета и аз. Днес във Варна в Лидл до борсата имаше доста пистолети за горещ въздух (сдобих се и аз с един), нямаше от винтоверта но имаше малката бормашина, не знам дали въобще са заредили винтоверта. Звездогаечни, лули и битове не видях, но си взех лява и дясна ножица (за право рязане бяха свършили). Пробвах на едно парче ламарина лявата наистина реже добре и направо, дясната по мое усещане е малко калпава ама става пак горе долу. Пистолета го пуснах за малко, работи си нормално загрява доста металната част отпред ама това е нормално иначе по корпуса нямаше загряване.
Моята "лява" ножица реже идеално направо (даже за някои цели ми се вижда и по-удобна от "правата"), така, че не съжалявай, и тази ще ти върши работа. А другата щом не работи добре им я върни, в правото си си.

nikolson написа:
Моите ключове "лули" от предната или по-предната промоция са брандирани като Овим, пише, че са произведени в Индия. Ползвах ги вече няколко пъти - не съм имал проблеми с тях, но пък и аз си пазя нещата. За мен са хубави. Ако някой ги има и ги е чанчил здраво - предполагам ще е интересно за всички да сподели впечатления.

П.П. Някой има ли идея за новите акумулаторни винтоверти/бормашини (които ги продаваха вчера), произведени от Гризли Гартенгерете - дали има възможност за закупуване на допълнителна батерия и ако да, къде и за колко ?
nikolson - майстор
anabolicbeast написа:
Единствено те бяха на тази марка, всичко друго от промоцията е ОВИМ..
Пистолетът за горещ въздух е на Компернас.
anabolicbeast - специалист
nikolson написа:
anabolicbeast написа:
Единствено те бяха на тази марка, всичко друго от промоцията е ОВИМ..
Пистолетът за горещ въздух е на Компернас.
Имах предвид ръчните инструменти, а не електрическите! На Owim и ADW не съм виждал ел.инструменти! :partyman:
tzetzo160 - специалист
В четвъртък вечерта, като отидох и ножиците и ключовете бяха свършили за съжаление. Ще чакам до следващият път.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: