Точилото днес го взех да го пробвам, утре ще им го върна. Накратко работи задоволително при свредла над 6мм, а по малките диаметри ги разваля яко. С две думи моето мнение е че не струва. В упътването пише да работи до 800 оборота, не на макс.

ESPACE написа:Точилото днес го взех да го пробвам, утре ще им го върна. Накратко работи задоволително при свредла над 6мм, а по малките диаметри ги разваля яко. С две думи моето мнение е че не струва. В упътването пише да работи до 800 оборота, не на макс.Егати, то при такива ниски скорости вероятно ще му заминава бързо камъка... Жалко. А аз се радвах, че най-готината ми дрелка (писал съм вече за нея тук) вдига до около 3700 оборота и мислех с нея да го пускам... Все пак утре мисля да го пробвам.
MamaMy написа: и се научих да си точа свредлата ръчноЕй това е истината, аз също тъй си ги точа направо с шлайфа
stan73 написа:Някой взе ли си от ъгловите приставки за бормашина или винтоверт. Аз исках, но поне тези, които видях бяха направени с огромни допуски и се отказах. Очаквах прилична изработка, а тя накратко - ужасна... Но иначе си купих точилото за свредла. Като го пробвам тези дни ще споделя впечатления.В момента е пред очите ми ъгловата за верт и не виждам никакви допуски, не знам какво имаш впредвид. Просто е на сватлинни години напред спрямо баумаксовската ми. Първо е с лагер отпред и второ има магнитно задържане на бита. Луфта с поставен бит е минимален, битовете също не са лоши. Днес я пробвах даже в чамово трупче и 10 винта 4Х60. Завива мазно без хъркане докрай. При развиването е малко проблем, че не уцелвам точно по оста на винта та бита попревърта но си е като нов( PH2). Заслужава си всяка стотинка уредчето.
LazarGanev написа:Да, и се бръснеш с брадвата...MamaMy написа: и се научих да си точа свредлата ръчноЕй това е истината, аз също тъй си ги точа направо с шлайфа
mitko64 написа:Значи вероятно днес съм случил на 2 калпави бройки, които отворих...stan73 написа:Някой взе ли си от ъгловите приставки за бормашина или винтоверт. Аз исках, но поне тези, които видях бяха направени с огромни допуски и се отказах. Очаквах прилична изработка, а тя накратко - ужасна... Но иначе си купих точилото за свредла. Като го пробвам тези дни ще споделя впечатления.В момента е пред очите ми ъгловата за верт и не виждам никакви допуски, не знам какво имаш впредвид. Просто е на сватлинни години напред спрямо баумаксовската ми. Първо е с лагер отпред и второ има магнитно задържане на бита. Луфта с поставен бит е минимален, битовете също не са лоши. Днес я пробвах даже в чамово трупче и 10 винта 4Х60. Завива мазно без хъркане докрай. При развиването е малко проблем, че не уцелвам точно по оста на винта та бита попревърта но си е като нов( PH2). Заслужава си всяка стотинка уредчето.
stan73 написа: но на ръка съм сигурен, че почти никой не може да ги заостри така, че двата режещи ръба (ако се изразявам правилно) да отнемат еднакво, та затова си купих тази приставка с надеждата да става много по-добре...Хе, хе, много поколения шлосери и стругари преди нас са си точили свредлата и са си изкарвали хляба без тези китайски измишльотини. За да заточиш свредло трябва да познаваш първо трите ъгъла на рязане, стойността им за различни материали, а дали двата режещи ръба взимат еднакво е последна грижа
LazarGanev написа:Абе преобиват си но дупката е малко елипса. Проблем е заточването на тези под 4мм., особенно ако недовиждаш. Навремето дърводелците в службата ме викаха да им точа дребосъка, а сега съм на същото дередже, по два чифта цайси слагам и пак накриво.stan73 написа: но на ръка съм сигурен, че почти никой не може да ги заостри така, че двата режещи ръба (ако се изразявам правилно) да отнемат еднакво, та затова си купих тази приставка с надеждата да става много по-добре...Хе, хе, много поколения шлосери и стругари преди нас са си точили свредлата и са си изкарвали хляба без тези китайски измишльотини. За да заточиш свредло трябва да познаваш първо трите ъгъла на рязане, стойността им за различни материали, а дали двата режещи ръба взимат еднакво е последна грижа
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: