Нека намерим най-тънките цени.
ESPACE - майстор
Точилото днес го взех да го пробвам, утре ще им го върна. Накратко работи задоволително при свредла над 6мм, а по малките диаметри ги разваля яко. С две думи моето мнение е че не струва. В упътването пише да работи до 800 оборота, не на макс.
profesionalist_wood - майстор
Взех си мечтания шублер :-D Мерси много :partyman:
stiv1961 - майстор
profesionalist_wood написа:
Взех си мечтания шублер :-D Мерси много :partyman:
За малко да се изръсиш 20 лв. от продавалника. Защо го няма в Стара Загора :?
stan73 - майстор
ESPACE написа:
Точилото днес го взех да го пробвам, утре ще им го върна. Накратко работи задоволително при свредла над 6мм, а по малките диаметри ги разваля яко. С две думи моето мнение е че не струва. В упътването пише да работи до 800 оборота, не на макс.
Егати, то при такива ниски скорости вероятно ще му заминава бързо камъка... Жалко. А аз се радвах, че най-готината ми дрелка (писал съм вече за нея тук) вдига до около 3700 оборота и мислех с нея да го пускам... Все пак утре мисля да го пробвам.

П.П Всъщност сега я гледах - оказа се, че е до 2650 оборота. (не знам защо съм запомнил, че е с хиляда повече...)
Последна промяна от stan73 на пон яну 20, 2014 8:11 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
MamaMy написа:
и се научих да си точа свредлата ръчно
Ей това е истината, аз също тъй си ги точа направо с шлайфа
mitko64 - майстор
stan73 написа:
Някой взе ли си от ъгловите приставки за бормашина или винтоверт. Аз исках, но поне тези, които видях бяха направени с огромни допуски и се отказах. Очаквах прилична изработка, а тя накратко - ужасна... Но иначе си купих точилото за свредла. Като го пробвам тези дни ще споделя впечатления.
В момента е пред очите ми ъгловата за верт и не виждам никакви допуски, не знам какво имаш впредвид. Просто е на сватлинни години напред спрямо баумаксовската ми. Първо е с лагер отпред и второ има магнитно задържане на бита. Луфта с поставен бит е минимален, битовете също не са лоши. Днес я пробвах даже в чамово трупче и 10 винта 4Х60. Завива мазно без хъркане докрай. При развиването е малко проблем, че не уцелвам точно по оста на винта та бита попревърта но си е като нов( PH2). Заслужава си всяка стотинка уредчето.
stan73 - майстор
LazarGanev написа:
MamaMy написа:
и се научих да си точа свредлата ръчно
Ей това е истината, аз също тъй си ги точа направо с шлайфа
Да, и се бръснеш с брадвата... :P

П.П. Аз на шмиргел ги точа прилично, но на ръка съм сигурен, че почти никой не може да ги заостри така, че двата режещи ръба (ако се изразявам правилно) да отнемат еднакво, та затова си купих тази приставка с надеждата да става много по-добре...
stan73 - майстор
mitko64 написа:
stan73 написа:
Някой взе ли си от ъгловите приставки за бормашина или винтоверт. Аз исках, но поне тези, които видях бяха направени с огромни допуски и се отказах. Очаквах прилична изработка, а тя накратко - ужасна... Но иначе си купих точилото за свредла. Като го пробвам тези дни ще споделя впечатления.
В момента е пред очите ми ъгловата за верт и не виждам никакви допуски, не знам какво имаш впредвид. Просто е на сватлинни години напред спрямо баумаксовската ми. Първо е с лагер отпред и второ има магнитно задържане на бита. Луфта с поставен бит е минимален, битовете също не са лоши. Днес я пробвах даже в чамово трупче и 10 винта 4Х60. Завива мазно без хъркане докрай. При развиването е малко проблем, че не уцелвам точно по оста на винта та бита попревърта но си е като нов( PH2). Заслужава си всяка стотинка уредчето.
Значи вероятно днес съм случил на 2 калпави бройки, които отворих... :(
Допуските им бяха толкова големи, че направо си бяха луфтове, хъркаха при движението си, а едното даже затягаше на моменти. (чак се разочаровах, но ето, че имало и хубави, както и да е явно ще трябва да мина без такова...)
LazarGanev - "Велик майстор"
stan73 написа:
но на ръка съм сигурен, че почти никой не може да ги заостри така, че двата режещи ръба (ако се изразявам правилно) да отнемат еднакво, та затова си купих тази приставка с надеждата да става много по-добре...
Хе, хе, много поколения шлосери и стругари преди нас са си точили свредлата и са си изкарвали хляба без тези китайски измишльотини. За да заточиш свредло трябва да познаваш първо трите ъгъла на рязане, стойността им за различни материали, а дали двата режещи ръба взимат еднакво е последна грижа :wink:
mitko64 - майстор
LazarGanev написа:
stan73 написа:
но на ръка съм сигурен, че почти никой не може да ги заостри така, че двата режещи ръба (ако се изразявам правилно) да отнемат еднакво, та затова си купих тази приставка с надеждата да става много по-добре...
Хе, хе, много поколения шлосери и стругари преди нас са си точили свредлата и са си изкарвали хляба без тези китайски измишльотини. За да заточиш свредло трябва да познаваш първо трите ъгъла на рязане, стойността им за различни материали, а дали двата режещи ръба взимат еднакво е последна грижа :wink:
Абе преобиват си но дупката е малко елипса. Проблем е заточването на тези под 4мм., особенно ако недовиждаш. Навремето дърводелците в службата ме викаха да им точа дребосъка, а сега съм на същото дередже, по два чифта цайси слагам и пак накриво.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: