Нека намерим най-тънките цени.
jangeloff - специалист
чет дек 05, 2019 8:56 amvitorio83 написа:
Сигурно има и други методи,но този е доста точен и лесен.
Да, така е, има и други методи.
Аз, за моята баня, вярно, малка площ, сложих нивелира на една плочка в средата, отбелязах крайните точки на хоризонталният лъч, завъртях така, че да обиколя периметъра и си дадох ниво за втория ред. Практически за до 5 метра, мисля, че е добър нивелира.
Както казват, за колкото - толкова, но за домашна употреба, не мисля, че е нужно да се купува профи нивелир.
vitorio83 - специалист
чет дек 05, 2019 9:32 amjangeloff написа:
чет дек 05, 2019 8:56 amvitorio83 написа:
Сигурно има и други методи,но този е доста точен и лесен.
Да, така е, има и други методи.
Аз, за моята баня, вярно, малка площ, сложих нивелира на една плочка в средата, отбелязах крайните точки на хоризонталният лъч, завъртях така, че да обиколя периметъра и си дадох ниво за втория ред. Практически за до 5 метра, мисля, че е добър нивелира.
Както казват, за колкото - толкова, но за домашна употреба, не мисля, че е нужно да се купува профи нивелир.
Този е мерен 15 м,оказа се точен,на колегата може да е с дефект.
aroot - специалист
Без да подценявам нивелира на Лидл, без да подценявам уменията на колеги, искам да кажа, че ако този нивелир и/или който и да е лазерен нивелир от този вид не прави 360 , то работата с него, опреличавам на чук и длето при къртене на баня. Щели да въртят, лазера.. Ами, че точно на плочки на бани тия 1-2 мм си личат. Машинка, както всяка друга, може да бъде много полезна в ръцете на можещ човек. Цената и е много хубава. Остава и да има късмет, да не е повредена при транспорта. НАли ги видях таз сутрин, как са нахвърлени. Аз имам син бош за 80 м и му треперя като за световно да не му се повреди лазера, тия хора на лидл какво си мислят не знам.
И да се похаваля, взех си ел.отверката на лидл, да видим какво ще стане. Остана в колата, вън -2 С при нас, нали не си внушавам, че ще и стана лошо на батерията..
EDI - майстор
Аз па като забия мастара на дувара и така си лепя в къщи, и с помощта на две ампули по лев парчето.Често си мисля за евтин лазерен КАПРО и след ден размисъл разбирам, че за никакъв чеп не ми трябва.И на вас не ви трябва реално, сигурен съм.
nikolov333 - майстор
Убав лазерен нивелир си трябва за вътрешни довършителни работи, но добрите нивелири са с много по-малка погрещност..до 2мм на 10м например. Реално отвеса и водната нивелация са по-добри, но с тях има тънкости да се работи, а най-важното е поставянето на правите ъгли между съседни стени и с 2-3 лъчев лазерен работата става добре при по-дълги стени.. :idea:
npace - специалист
Тия тестове на лазерния "нивелир" ги правете още в магазина, че не се знае от кашон до кашон колко разлика ще има. :-D
kozl - майстор
Явно съм случил на куцо Лидълско, ама ме яд, че не намерих беляжката и си остава вечно мой Лидълски боклук.
DMN - майстор
npace написа:
Тия тестове на лазерния "нивелир" ги правете още в магазина,
Ми така де, вадиш отвеса, подреждаш саламите в Лидл по отвес като тухли, пускаш лазера и ако не съвпадне, вземаш най-големия салам и бегаш :-D .
Поне хубавото е, че няма проблем с връщането, ако нещо не ти хареса :) . И аз съм връщал.
П.П. Е това с бележката е кофти...
П.П.2 Между другото да питам, как се представят(по принцип) лазерните нивелири на светло(дневна светлина) - виждат ли се?
Щото това лято правих ремонт и си бях взел "лазерен нивелир"(не от Лидл), който не искам да коментирам, щото и цената му беше такава, каквато и работа ми свърши :-D . Освен, че зидарския отвес играеше главна роля в настройката му :-D , в светла стая(не пряка слънчева светлина, но доста светло) нищо не му виждах от лазера.
Та за това питам, как е положението с марковите, просто за информация.
:partyman:
aroot - специалист
Моят бош 3-80, точно в такива условия се представя без забележки. Ярко и лесно видимо.
От познати съм чувал, че навън, над 10-15 м без очила или мишена е трудна работа.
В интерес на истината, моят не съм го пробвал навън как е.
cholev - майстор
Арен новия ъглошлайф перформънс. Меко работи; красива машинка; монтират се дисковете без ключ; удобен; предпазителя се наглася без ключ- на ръка. Батерията е 7.2019

[URL=http://cholev.snimka.bg/other/napravi-s ... 2.39197591]Изображение[/URL

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: