Нека намерим най-тънките цени.
aroot - специалист
Докато рових из нета да се убедя като за последно, че най-правилната отверка за мен е лидълският винт от утре дето го пускат, видях негов близнак RAIDER RD-CDL27 с 10 лв по-малко. Като броя и нафтата до лидл май ще съм на далавера с тоя, щото офиса на куриера ми на 5 мин.
А аз мислех да купувам 2 винтоверта за да имам 2 батерии, евентуално единият да пусна в продавалника.
Тогава пък видях нов модел на raider са пуснали с табелка ново! - RAIDER RD-CDL28 и толкова нов че го няма на сайта на производителя. Куфар, зарядяно 2 батерии 38Nm - 124 лв.
И вместо да ми стане по-ясно, ми стана по тъмно.
Може ли някой да ми каже дали с един заряд ще мога да разглобя сглобя на ново 2 гардероба всеки с дължина 200 и височина също толкова? Визирам 1.5 Ah. Ако питате бр. видии да кажем общо към 100. Затруднявам се да си ги представя тия Аh обърнати в конкретна дейност
plamen6703 - майстор
Ако се вгледаш добре, ще видиш /може и не/ , че само на пръв поглед са "близнаци", ако не броиш махането на патронника... :wink: та избора е в твои ръце ! :partyman:
zz_stefanov - майстор
А, лидълския е с метален патронник, като се развали ще можеш да си чупиш орехи с него :)
iliya_i - майстор
ср дек 04, 2019 8:36 pmPassa написа:
iliya_i, къде брат са военните действия в Ивицата газа или в Сирия...... :lol: Залегай, Бейрут, Камбоджа.....
…..
При която също има добри попадения и голямо разнообразие.
Няма как да спреш прогреса ! :lol:
Нещата никога не са само черни или бели.
А виждаш ли причина, да хвалиш неща, дето накрая не са ти свършили работа?
И да убеждаваш други, колко са прекрасни .... ама за една дупка да пробиеш не стават.
Та какво е прогреса за теб - реклама на буклуци? Та много е прогресивно да си с аку верт, освен ако не се налага да пробиеш дупка. Та да казваш на неша, дето не стават колко са хубави си е меко казано опит за заблуда. Да не си само ти прецакан :lol: .
Едно е да ползваш верт поне веднъж в седмицата за по 20-30 винта, а съвсем друго за 20 - 30 винта годишно.
nikolov333 - майстор
Значи аз до тука не виждам защо спорите.. Всеки е взел част от изказванията на някой от другите и в цялото не се получава градивна дискусия..ако изобщо това е целта..
пишман_майстор - майстор
sevginsali написа:
Може ли някой да ми каже дали с един заряд ще мога да разглобя сглобя на ново 2 гардероба всеки с дължина 200 и височина също толкова? Визирам 1.5 Ah. Ако питате бр. видии да кажем общо към 100. Затруднявам се да си ги представя тия Аh обърнати в конкретна дейност
С лидълския съм го правил това, не се изтощи докрай . Разглобявах кухня , голям скрин, голям гардероб с надстройка и спалня . На другия ден сглабяне , като преди да почна , дозаредих батерията за около 20-ина минути.
Доста работа се отхвърля с едно зареждане .
Passa - специалист
ср дек 04, 2019 9:23 pmiliya_i написа:
ср дек 04, 2019 8:36 pmPassa написа:
iliya_i, къде брат са военните действия в Ивицата газа или в Сирия...... :lol: Залегай, Бейрут, Камбоджа.....
…..
При която също има добри попадения и голямо разнообразие.
Няма как да спреш прогреса ! :lol:
Нещата никога не са само черни или бели.
А виждаш ли причина, да хвалиш неща, дето накрая не са ти свършили работа?
И да убеждаваш други, колко са прекрасни .... ама за една дупка да пробиеш не стават.
Та какво е прогреса за теб - реклама на буклуци? Та много е прогресивно да си с аку верт, освен ако не се налага да пробиеш дупка. Та да казваш на неша, дето не стават колко са хубави си е меко казано опит за заблуда. Да не си само ти прецакан :lol: .
Едно е да ползваш верт поне веднъж в седмицата за по 20-30 винта, а съвсем друго за 20 - 30 винта годишно.
Извинявам се на останалите, но да те питам теб -Абе ти добре ли си ? :prayer:
Явно винаги има един такъв по Българските форуми. Айде не се занимавай с мен. И си намери друг събеседник да говориш с него глупости.

Тук говориме основно за Лидлските инструменти - предимства, недостатъци и проблеми с тях.
ESPACE - майстор
Не се карайте, нещата са ясни отдавна. Просто на някои им трябва време :)
Преди години си купих първия Лидълски верт който пуснаха, после тук доста го хвалеха. Та с него и два сини Боша сглобявах една седмица мебели. След като ги сглобих без колебание продадох Лидълското творение. След това два пъти ме налегна мазохизъм и купих веднъж един импакт и веднъж саблен. Върнах ги след три дни. Експеримента за мен приключи. Сега ме е страх да преброя всичко акумулаторно което имам, но няма никакъв шанс там да се появи Парксайд :lol: отново
kozl - майстор
ср дек 04, 2019 8:51 pmvitorio83 написа:
ср дек 04, 2019 4:13 pmstefanjor написа:
Утре пускат лазерния нивелир.
Самонивелиращ, с тринога за 70 пари... цената е доста добра.
Молбата ми е ако някой има преки впечатления да ги сподели ...
Работи чудесно,за тези пари няма по-добро.
Сравняван е с маркови нивелири,даже някои отстъпват.
А ти как го провери?
Аз първо на стената вертикална и хоризонтална линия на 5 метра - ОК.
После пуснах нивелация към 10 м и опа разминаване с терзията. Няколко пъти пробвах докато накрая поставих нивелир с либела 200 см да е хоризонтален и сложих уреда в края му. Пред уреда и на другия край на нивелира 4 мм разлика.
Ако критериите са да пускаш хоризонтали и вертикали - става, но за нивелация НЕ СТАВА.
Или па моя е скапан, може да пробвам с друг, но тринога си имам, по убава от Лидълската.
Питам за да разбера дали всички са калпави и да не правя нови упражнения, а да си търся парите или пък да търся подмяна :?
vitorio83 - специалист
чет дек 05, 2019 7:01 amkozl написа:
ср дек 04, 2019 8:51 pmvitorio83 написа:
ср дек 04, 2019 4:13 pmstefanjor написа:
Утре пускат лазерния нивелир.
Самонивелиращ, с тринога за 70 пари... цената е доста добра.
Молбата ми е ако някой има преки впечатления да ги сподели ...
Работи чудесно,за тези пари няма по-добро.
Сравняван е с маркови нивелири,даже някои отстъпват.
А ти как го провери?
По метода на китайката :-D ,шегувам се.

Избираш две точки в коридор или стая дълга 15-20м може и повече.
Заставаш в средата между двете точки и хоризонтираш уредът.
Въртиш лъча към първата точка,лепиш хартиено тиксо и драскаш с тънък молив където е лъча,
обръщаш и на другата страна.
Тук можеш да сгрешиш колко точно си драснал с молива примерно 1-2мм макс.
След това отиваш с нивелира на 20-30см до едната точка.
Нивелираш докато лъча покрие марката с молив.
След това обръщаш лъча към точката която вече е примерно на 15 м,и там вече виждаш чистата грешка.

Сигурно има и други методи,но този е доста точен и лесен.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: