LazarGanev написа:Не знам от какъв материал искате да е турбината на помпата? Някой виждал ли е маркова хидрофорна помпа? Има ли турбина от друг материал? Грундфос, Вило, Педроло - всички турбини са от пластмаса, мисля че е тефлон и в това няма нищо притеснително, дори напротив, това е много добро решение. Тези помпи са за студена вода, какъв е проблема? Имам помпата от Лидл, имам база за сравнение и мога да кажа, че е добра изработка и е много добър избор, особено за цената си.И аз я взех, а това, което си писал, ме успокои
Нека намерим най-тънките цени.
themask
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Слагаш електронен пресостат, той има защита от работа на сухо
dragozow
- майстор
Повечето турбинни са от пластмаса или подобни материали, челните уплътнения са от керамика и графит и т.н.
Нещо нормално е помпите да са за чиста, студена вода до 35 - 40 градуса. Даже на скъпите сондажни помпи по 2 - 3 000 лв турбините са пластмасови. Няма материал който издържа на абразиви като пясък или замръзване. Пукат се пластмасови, чугунени и неръждаеми помпени части от разширението на водата. Пясъка износва всичко. За това по инструкциите пише помпите да не мръзнат, да се ползват за чиста вода, да се слагат филтри преди помпата при възможност, да не работи без вода и др. Другите проблеми са електрически, пикове и падове в напрежението, особено по разни села и вилни зони при удължаване на кабели на потопяеми помпи и особено когато е спестен някой лев от квадратурата на кабела. Решават се с табло което струва 100 + лева и което почти никой не иска да си купи, защото разчита че на него няма да се случи.
Нещо нормално е помпите да са за чиста, студена вода до 35 - 40 градуса. Даже на скъпите сондажни помпи по 2 - 3 000 лв турбините са пластмасови. Няма материал който издържа на абразиви като пясък или замръзване. Пукат се пластмасови, чугунени и неръждаеми помпени части от разширението на водата. Пясъка износва всичко. За това по инструкциите пише помпите да не мръзнат, да се ползват за чиста вода, да се слагат филтри преди помпата при възможност, да не работи без вода и др. Другите проблеми са електрически, пикове и падове в напрежението, особено по разни села и вилни зони при удължаване на кабели на потопяеми помпи и особено когато е спестен някой лев от квадратурата на кабела. Решават се с табло което струва 100 + лева и което почти никой не иска да си купи, защото разчита че на него няма да се случи.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Майтапиш се с нас, а ние ти обръщаме внимание 
koveslav
- майстор
На моята хидрофорна помпа,марка Ebara колелото също е неметално,но вече е с много години стаж без проблеми.В документите пише,че е от полимер "nuryl".Перката за охлаждане също е пластмасова,но и на всички модели по-нови електромотори,включително и българско производство пак са пластвасови.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература