Нека намерим най-тънките цени.
themask - специалист
LazarGanev написа:
Не знам от какъв материал искате да е турбината на помпата? Някой виждал ли е маркова хидрофорна помпа? Има ли турбина от друг материал? Грундфос, Вило, Педроло - всички турбини са от пластмаса, мисля че е тефлон и в това няма нищо притеснително, дори напротив, това е много добро решение. Тези помпи са за студена вода, какъв е проблема? Имам помпата от Лидл, имам база за сравнение и мога да кажа, че е добра изработка и е много добър избор, особено за цената си.
И аз я взех, а това, което си писал, ме успокои :) Сега остава да подскажете каква да е постановката с таймер и нещо за защита, когато водата в резервоара свърши :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Слагаш електронен пресостат, той има защита от работа на сухо
egomen66 - майстор
Аз ще си я точа от тук. Дано да не свърши водата. :lol: Точка 10 от правилата на форума.

Прикачен файл

IMAG0705.jpg
dragozow - майстор
Повечето турбинни са от пластмаса или подобни материали, челните уплътнения са от керамика и графит и т.н.
Нещо нормално е помпите да са за чиста, студена вода до 35 - 40 градуса. Даже на скъпите сондажни помпи по 2 - 3 000 лв турбините са пластмасови. Няма материал който издържа на абразиви като пясък или замръзване. Пукат се пластмасови, чугунени и неръждаеми помпени части от разширението на водата. Пясъка износва всичко. За това по инструкциите пише помпите да не мръзнат, да се ползват за чиста вода, да се слагат филтри преди помпата при възможност, да не работи без вода и др. Другите проблеми са електрически, пикове и падове в напрежението, особено по разни села и вилни зони при удължаване на кабели на потопяеми помпи и особено когато е спестен някой лев от квадратурата на кабела. Решават се с табло което струва 100 + лева и което почти никой не иска да си купи, защото разчита че на него няма да се случи.
themask - специалист
Някой да ме светне каква е схемата на свързване на помпата с пресостат и таймер за поливане? :roll:
egomen66 - майстор
Разгледай тази тема - viewtopic.php?t=5932 :yawinkle: И тази - viewtopic.php?f=29&t=34559&start=20 #-o
themask - специалист
egomen66 написа:
Разгледай тази тема - viewtopic.php?t=5932 :yawinkle: И тази - viewtopic.php?f=29&t=34559&start=20 #-o
Благодаря, тези теми съм ги разглеждал, но не намирам отговор на въпроса - схема за свръзване. Нямам идея кое къде се поставя :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Майтапиш се с нас, а ние ти обръщаме внимание :x
koveslav - майстор
На моята хидрофорна помпа,марка Ebara колелото също е неметално,но вече е с много години стаж без проблеми.В документите пише,че е от полимер "nuryl".Перката за охлаждане също е пластмасова,но и на всички модели по-нови електромотори,включително и българско производство пак са пластвасови.
fore - майстор
Помпата е като басейнаджийската ми, само дето и охлюва и е от тоя нурил. Понеже не трябва да те бие тока в басейна.

Абрихта с два ножа ли е ? Понеже моя е с 3 -Спаркито.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: