Нека намерим най-тънките цени.
themask - специалист
LazarGanev написа:
Майтапиш се с нас, а ние ти обръщаме внимание :x
Хич даже, но щом ще се нервиш, спирам да питам :shock:
fore - майстор
Моят е с три и копа до 3 мм без да се замисля. Така че Лидълското ренде е с два и ако копае до 2.5 е ок.
Johny - майстор
fore написа:
Абе и аз помня старата помпа на Вилата дето прашасва в дама, все капеше от тая лоена набивка и все се регулираше и притягаше и йок.
Та не случайно новите помпи са с осово уплътнение - коксов лагер.
Не затягайте лоената набивка до отказ. От там трябва малко да капе /не да тече/. Това е заложено конструктивно. Ако затягаш много, ще прегори и ще ти съсипе вала.
fore - майстор
Не знам тогава и Бащата и дядото бяха живи и те се бореха с това чудо.
dragozow - майстор
Като споменавате български електромотори...може ама само ако са от старите. Миналата година ми се бавеше една пратка с разни неща от Китай, сред които и монофазни мотори 2.2 kW. Викам си ще взема от България за да спася положението, ползваме ги за компресори. Имам контакти с Елпром Харманли и поръчах 10 електромотора. Е до един ходиха в сервиз гаранционно, лагери и т.н. Толкова за българското, аз китайски електродвигател до сега са ми връщали един и той беше падал, та повредата беше от друго естество. Иначе китайските са грозни ама работят, има и италиански, но са скъпи, спестени отвсякъде и горят.
kr1100 - майстор
LazarGanev написа:
мисля че е тефлон и в това няма нищо притеснително, дори напротив, това е много добро решение.
.
2 Абсурда . 1 тефлона е с раб темп. до + 240 геЦ. 2. Двойно,тройно по-скъп от полиамида и разновидностите му. 3. не е износоустойчива , а е мек самосмазващ се материал.

@ lov - не плюя пластмасите -разяснявам разликата ,в цена, износосустойчивост ,параметри.
Последна промяна от kr1100(стар) на вт мар 31, 2015 5:29 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
Аз не мога да разбера какво плюете пластмасите. Не ми се чете по на зад темата но предишното беше с ремъчните шайби на колонната бормашина. Мислех тогава да пиша ама като не бях я взел и се отказах. Та много отдавна на българските се правят от пластмаса. И щом карат с години при промишлени условия значи на едно такова нещо за домашни цели пък защо да е лошо. А за турбинките на помпи и там същата работа дори пластмасите се представят по добре от металните. Колкото и да е невероятно издържат повече на износванията на пясъците които са във водата. Е ако искате всичкото да е от неръждавейка сложете още някоя нула от зад и се чуствайте щастливи защото имате вечна помпа.
Просто вече има пласмаси които се представят по добре от колкото ако дадената част беше направена от някакъв метал или сплав.
juvesan - специалист
Впрочем, като 1 вият , който запита за импелерите да кажа... значи аз не съм против "пластмасовите" такива, просто питах, защото тази температура ми се видя извънаредно ниска ... и макар че лидл не се славят със стоки "абсолютно менте" се заинтересувах защо пък едно 60 градуса поне не сложиха, от кумова срама. А относно помпите менте - бяха ми довлекли от някъде супер циркаджийски помпи - едната уж била да прехвърля вода от някакъв резервоар - перката беше някакси разръфана - питам човека защо е притварял крана на смукателя ( евентуално кавитация) - той ме гледа като изтребител и ме пита "къв кран, то няма кран " Тайната мисъл - да не е от някаква супер икономична и мека евтина пластмаса , дето , ако не се превърти на оста поне ще се изрони, та се плашат да се загрее до 40 градуса и да им я тръснеш обратно ... :weedman:
Както винаги цялата разправия идва от това какво точно са сложили тук или от какво са направили това-онова, а принципно няма единствена и общовалидна истина ...
nanobanano - специалист
Кажете тези смесители за баня с термостат от лидл-а струват ли си.Бачкат ли си коректно?
dragozow - майстор
Тайната мисъл - да не е от някаква супер икономична и мека евтина пластмаса
Noryl всъщност е много здрав и подходящ за целта материал:
http://en.wikipedia.org/wiki/Noryl
По-скоро разни уплътнения няма да издържат при висока температура. Наскоро ми докараха една помпа в сервиза, ползват я за една голяма миялна машина да прехвърля един горещ препарат със сладникав мирис, хидрофорна система. Та беше работила година, в цеха спрял тока, после дошъл, нямало никой и работила няколко часа на сухо докато дошли хора. Освен перката, дюзата вентури и челното уплътнение беше износено и уплътнението на помпената част. Самия препарат е агресивен и се виждаше по всички части как ги е разяждал. За чиста вода би работила с години. Има значение като частите в една помпа са неръждаеми да е такъв и вала, защото след време няма вадене на лагери или изтънява от ръждата.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: