LazarGanev написа:Майтапиш се с нас, а ние ти обръщаме вниманиеХич даже, но щом ще се нервиш, спирам да питам
Нека намерим най-тънките цени.
themask
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
Johny
- майстор
fore написа:Абе и аз помня старата помпа на Вилата дето прашасва в дама, все капеше от тая лоена набивка и все се регулираше и притягаше и йок.Не затягайте лоената набивка до отказ. От там трябва малко да капе /не да тече/. Това е заложено конструктивно. Ако затягаш много, ще прегори и ще ти съсипе вала.
Та не случайно новите помпи са с осово уплътнение - коксов лагер.
dragozow
- майстор
Като споменавате български електромотори...може ама само ако са от старите. Миналата година ми се бавеше една пратка с разни неща от Китай, сред които и монофазни мотори 2.2 kW. Викам си ще взема от България за да спася положението, ползваме ги за компресори. Имам контакти с Елпром Харманли и поръчах 10 електромотора. Е до един ходиха в сервиз гаранционно, лагери и т.н. Толкова за българското, аз китайски електродвигател до сега са ми връщали един и той беше падал, та повредата беше от друго естество. Иначе китайските са грозни ама работят, има и италиански, но са скъпи, спестени отвсякъде и горят.
kr1100
- майстор
- На линия
LazarGanev написа: мисля че е тефлон и в това няма нищо притеснително, дори напротив, това е много добро решение.2 Абсурда . 1 тефлона е с раб темп. до + 240 геЦ. 2. Двойно,тройно по-скъп от полиамида и разновидностите му. 3. не е износоустойчива , а е мек самосмазващ се материал.
.
@ lov - не плюя пластмасите -разяснявам разликата ,в цена, износосустойчивост ,параметри.
Последна промяна от kr1100(стар) на вт мар 31, 2015 5:29 pm, променено общо 1 път.
lov
- майстор
Аз не мога да разбера какво плюете пластмасите. Не ми се чете по на зад темата но предишното беше с ремъчните шайби на колонната бормашина. Мислех тогава да пиша ама като не бях я взел и се отказах. Та много отдавна на българските се правят от пластмаса. И щом карат с години при промишлени условия значи на едно такова нещо за домашни цели пък защо да е лошо. А за турбинките на помпи и там същата работа дори пластмасите се представят по добре от металните. Колкото и да е невероятно издържат повече на износванията на пясъците които са във водата. Е ако искате всичкото да е от неръждавейка сложете още някоя нула от зад и се чуствайте щастливи защото имате вечна помпа.
Просто вече има пласмаси които се представят по добре от колкото ако дадената част беше направена от някакъв метал или сплав.
Просто вече има пласмаси които се представят по добре от колкото ако дадената част беше направена от някакъв метал или сплав.
juvesan
- специалист
Впрочем, като 1 вият , който запита за импелерите да кажа... значи аз не съм против "пластмасовите" такива, просто питах, защото тази температура ми се видя извънаредно ниска ... и макар че лидл не се славят със стоки "абсолютно менте" се заинтересувах защо пък едно 60 градуса поне не сложиха, от кумова срама. А относно помпите менте - бяха ми довлекли от някъде супер циркаджийски помпи - едната уж била да прехвърля вода от някакъв резервоар - перката беше някакси разръфана - питам човека защо е притварял крана на смукателя ( евентуално кавитация) - той ме гледа като изтребител и ме пита "къв кран, то няма кран " Тайната мисъл - да не е от някаква супер икономична и мека евтина пластмаса , дето , ако не се превърти на оста поне ще се изрони, та се плашат да се загрее до 40 градуса и да им я тръснеш обратно ... 
Както винаги цялата разправия идва от това какво точно са сложили тук или от какво са направили това-онова, а принципно няма единствена и общовалидна истина ...
Както винаги цялата разправия идва от това какво точно са сложили тук или от какво са направили това-онова, а принципно няма единствена и общовалидна истина ...
nanobanano
- специалист
Кажете тези смесители за баня с термостат от лидл-а струват ли си.Бачкат ли си коректно?
dragozow
- майстор
Тайната мисъл - да не е от някаква супер икономична и мека евтина пластмасаNoryl всъщност е много здрав и подходящ за целта материал:
http://en.wikipedia.org/wiki/Noryl
По-скоро разни уплътнения няма да издържат при висока температура. Наскоро ми докараха една помпа в сервиза, ползват я за една голяма миялна машина да прехвърля един горещ препарат със сладникав мирис, хидрофорна система. Та беше работила година, в цеха спрял тока, после дошъл, нямало никой и работила няколко часа на сухо докато дошли хора. Освен перката, дюзата вентури и челното уплътнение беше износено и уплътнението на помпената част. Самия препарат е агресивен и се виждаше по всички части как ги е разяждал. За чиста вода би работила с години. Има значение като частите в една помпа са неръждаеми да е такъв и вала, защото след време няма вадене на лагери или изтънява от ръждата.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература