..и кърти ли ръба при рязане? Понеже тази я имам, но не съм я ползвал още, а и мен ме учудва посоката на въртене на диска, защо е нагоре.. 

nikolov333 написа: а и мен ме учудва посоката на въртене на диска, защо е нагоре..А кой е казал, че трябва да движиш напред.
nikolov333 написа:..и кърти ли ръба при рязане?Моя е Дювалт от към плота не кърти/ нормално олющване до 1-2 мм при гланцирани плочки, там, дето е видимо - други дискове за ъглошлайф оправят/. Предварително зарязване на двата края на плочката по ряза е задължително.
nikolov333 написа: Гледам, че китайските фаянсаджии режат с такива, но си режат напред..Аз не съм китаец
nikolov333 написа: и едни вакумни уреди с вибро функция за нивелирането без чукове, но тука такъв уред не съм срещал..Без вакуум - https://www.olx.bg/ad/vibrator-za-ploch ... de71516a9e
чет фев 20, 2020 6:39 pmlov написа:за сухо и мокро рязане е - в кутията си има шлаух за подаване на вода с аксесоари за свързване. франсето е пуснал клипче в тубата как се мъчи да свърже водата...
Това е машинка за рязане на бетон на сухо и вообще не е предвидена за рязане на плочки. За да не кърти атаката на диска трябва да е от лицевата към основата. Но за тази цел си трябва и водичка защото и при прегряване лицето също почва да се лющи. За това са измислени специални машинки за тази цел за водно рязане. И не на последно даже на първо зависи и от качеството на диска.
чет фев 20, 2020 6:55 pmjekasus написа:lov написа:и вообще не е предвидена за рязане на плочки.Точно за плочки си вземах подобна![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: