Нека намерим най-тънките цени.
nikolov333 - майстор
..и кърти ли ръба при рязане? Понеже тази я имам, но не съм я ползвал още, а и мен ме учудва посоката на въртене на диска, защо е нагоре.. :?
ZEDYCUS - майстор
:lol: ми обърнете плочката. Той Жеката сто процента се е сетил. :-D
nikolov333 - майстор
И как ли ще реже, като мокри обратния край.. :?
jekasus - майстор
nikolov333 написа:
а и мен ме учудва посоката на въртене на диска, защо е нагоре..
А кой е казал, че трябва да движиш напред.
nikolov333 написа:
..и кърти ли ръба при рязане?
Моя е Дювалт от към плота не кърти/ нормално олющване до 1-2 мм при гланцирани плочки, там, дето е видимо - други дискове за ъглошлайф оправят/. Предварително зарязване на двата края на плочката по ряза е задължително.
Използвам го само за зарязване на първия ред при големите плочи, някой друг голям "пищов" около врати и това, после си стои в любимата си кофа :-D
Ако случайно ще има пилен ъгъл, пак ще помага.
Много удобна машинка, но не всеки ще разбере...
nikolov333 - майстор
Гледам, че китайските фаянсаджии режат с такива, но си режат напред.. и ползват и едни вакумни уреди с вибро функция за нивелирането без чукове, но тука такъв уред не съм срещал.. даже и в Лидъл де.. :-D
jekasus - майстор
nikolov333 написа:
Гледам, че китайските фаянсаджии режат с такива, но си режат напред..
Аз не съм китаец :-D
nikolov333 написа:
и едни вакумни уреди с вибро функция за нивелирането без чукове, но тука такъв уред не съм срещал..
Без вакуум - https://www.olx.bg/ad/vibrator-za-ploch ... de71516a9e
ivannn - помощник
чет фев 20, 2020 6:39 pmlov написа:

Това е машинка за рязане на бетон на сухо и вообще не е предвидена за рязане на плочки. За да не кърти атаката на диска трябва да е от лицевата към основата. Но за тази цел си трябва и водичка защото и при прегряване лицето също почва да се лющи. За това са измислени специални машинки за тази цел за водно рязане. И не на последно даже на първо зависи и от качеството на диска.
за сухо и мокро рязане е - в кутията си има шлаух за подаване на вода с аксесоари за свързване. франсето е пуснал клипче в тубата как се мъчи да свърже водата...

макар и да не го пише директно в гайдата, на снимките са пльоснали плочи, макар и неясно керамика ли са, гранитогрес ли...

https://www.lidl-shop.cz/PARKSIDE-Diama ... p100261455

чет фев 20, 2020 6:55 pmjekasus написа:
lov написа:
и вообще не е предвидена за рязане на плочки.
Точно за плочки си вземах подобна :-D

и какъв беше резултата, колега? :)
nikolov333 - майстор
Има логика при тази посока на въртене да се реже назад, ако и подаването на вода е в задния край, но пък водача и е отпред.. :shock: :?
lov - майстор
Извинявам се но гледах през телефона и съм я объркал с фрезата за канали. Не съм чак такъв специалист като jekasus но личното ми мнение че това си е за големи плочи и място където да се оттича водата. Щото като знам с другата колко си хвърга само от диска не си е работа да режеш в помещение без канализация на пода. А да режеш дребосъци едва ли ще е удобна.
Пак казвам лично мнение не съм профи по темата но точно по тая причнина с къртенето на ръба си купих водна и се рахатясаах по моите ремонти.
EDI - майстор
Пък аз си ги режа и греса и керамиките с дърт флекс зелен бразилски БОШ и дърт диамантен диск БОШ .И двата да на по 15-20 години.Не се предават. :-D

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: