Нека намерим най-тънките цени.
kuger - майстор
съб апр 11, 2020 11:05 pmyanko78 написа:
съб апр 11, 2020 10:48 pmChefo77 написа:
Я пробвай джибри да бъркаш и пак кажи не става ли :lol: :lol: :lol:
Аз е заглеждам, точно за тази цел!
Имам я от три години, що материал /за ракия/ е разбърквала .... Няма удържане!
reg.s - напреднал
Здравейте. Интересуват ме ножицата за метал и тресчотките дали са читави. Заглеждам се и по шезлонга, макар че не си падам много по сгъваеми истории. Някой мнение? Благодаря.
resistbody - майстор
нед апр 12, 2020 9:51 amreg.s написа:
Здравейте. Интересуват ме ножицата за метал
Тя е за арматура само, не е нищо особено, реже... до 8 или 10мм.. аз я ползвам и за да режа "шишовете" на бързите окачвачи за ГК таван..
reg.s - напреднал
нед апр 12, 2020 10:45 amresistbody написа:
Тя е за арматура само, не е нищо особено, реже... до 8 или 10мм.. аз я ползвам и за да режа "шишовете" на бързите окачвачи за ГК таван..
Да, точно за арматура ще я ползвам, до 10мм ако може да реже и не се затъпява бързо ще ми върши идеална работа.

Някой с мнение за тресчотките?
brick - специалист
нед апр 12, 2020 1:15 pmreg.s написа:
Да, точно за арматура ще я ползвам, до 10мм ако може да реже и не се затъпява бързо ще ми върши идеална работа.
За 10 не става, 8 реже с малко зор, особено ако арматурата е повърхностно закалена.
Passa - специалист
Значи както си и мислех. Има дупка в тази съчма и това не е съчма- продълговата Дюза с отвор е (буренце) ! Поради което застава винаги в положение нагоре с отвора. При подаване на водна струя с високо налягане тя започва леко да вибрира, но не се върти, а реално пулсира и през отвора и излиза конусната струя. Вибрацията вероятно усилва почистващият ефект със създадените импулси от него- поради това струята излиза на пулсации и "бръжди". Така се получават микро удари по измиваната повърхност. Самата дюза е залепена в основата чрез стопяване понеже е ППропилен. Така, че ако се пробваме да я отваряме ще я счупиме и ще се наложи да се стопява с духалка за да се възстанови.

От страни на въпросната дюза има отворчета в които потъва иглата от комплекта, а зад нея няма отвор и иглата не потъва. Това показва че водата идва от страни по периферията на дюзата и после Буренцето с отвора я концентрира в Конус с пулсации. Въпросната игла е сложена за да се отпушват тази турбо -Дюза и дюзата за високо налягане !
Цялата работа е че вероятно тя в даден момент се запушва от боклуци и водата започва да избива от страни и иска да се почисти с иглата както е написано и в ръководството.
И аз не бях го загледал това ръководство, но сега си направи труда и се оказа че е полезно ! Хубаво е да се зачитат някой работи !

В ръководството се казва че турбо-дюзата не се запушвала сигурно защото бурето се движи и не би следвало да задържа боклук, но ако водата е с примеси или е варовита и това е възможно.
Същата игла чисти и дюзата за високо налягане с пластините за плоска струя видно от моите снимки.

Дюзата за ниско налягане с резервоара за препарат няма дифузор - тя директно пуска вода от пистолета и има една като телена мрежичка за да разпръсква пяната по обекта по добре. Вижда се на снимките.

Така че за мене няма шайба или о-пръстен вътре. То не се и вижда такъв. А и той няма с какво да помогне на работата на въпросното дифузорно Буренце. То не се върти - пак да подчертая. Просто застава на изхода на дюзата и леко вибрира докато разпръсква водата. Вероятно има водачи отстрани на бурето които го фиксират да седи в средата. Ако те се счупят тогава бурето ще отиде в страни и струята ще стане с ниско налягане.
Просто иска да се отпушва с иглата при нужда.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
kr1100 - майстор
Турбо дюзата от снимката горе не е като на моите предишни. Тази е супер къса и с друг захват.
cholev - майстор
съб апр 11, 2020 10:00 pmChefo77 написа:
Като знам какво лайно е такера (май B2 беше модела), какво ли ще е това нещо ...
Но като се има предвид, че за теб и зегетата им са "уникални", ...
12в зегето е много добро. (другите две 18в и ел. ги пенсионирах- няма сравнение) За уникални едва ли съм споменавал.
Такера също добър. Например ламината на стените ковах с него. Ами не личи къде е пирона. Каква по добра референция от това.
Пневматичния пистолет освен за текстилни и подобни става и за дървени, пластмасови и пр. повърхности. Супер е машинката
koveslav - майстор
Такера,ако говорите за пневматичния на мен ми върши много добра работа.Доста работа отхвърли.
lov - майстор
нед апр 12, 2020 8:08 pmPassa написа:
Значи както си и мислех. Има дупка в тази съчма и това не е съчма- продълговата Дюза с отвор е (буренце) ! Поради което застава винаги в положение нагоре с отвора. При подаване на водна струя с високо налягане тя започва леко да вибрира, но не се върти, а реално пулсира и през отвора и излиза конусната струя. Вибрацията вероятно усилва почистващият ефект със създадените импулси от него- поради това струята излиза на пулсации и "бръжди". Така се получават микро удари по измиваната повърхност. Самата дюза е залепена в основата чрез стопяване понеже е ППропилен. Така, че ако се пробваме да я отваряме ще я счупиме и ще се наложи да се стопява с духалка за да се възстанови....................................
Стига си фантазира кое как работи. Нищо не вибрира и някой ще вземе да ти повярва. :)
Това което виждаш от пред си е една тръбичка дълга към 2-3 санта. В задния и край има стоманена съчма с пружинка която се опира на дъното и натиска тази същата дюза да си стои на мястото. Натиска е минимален. Като се вдигне налягането вече там от него се уплътнява към корпуса. Водата влиза в дюзата през едни отворчета в задния и край. Самата тя е наклонена винаги и задния край е винаги някъде до стената на корпуса. Вътре има още едни дюзи и входящата вода влиза и се завърта вътре като кара задната част на видимата от теб дюза да обикаля около стената. Върти се в кръг, а съответно и излизащата вода я пръска в струя която също описва окръжност.
Ако не забравя утре или в други ден ще взема да ти снимам една разглобена че да не фантазираш повече. Мисля че даже има и една такава от тези лидълските макар че не съм гледал дали се разглабят но може и да опитам :lol: Но принципа е един и същ на всичките.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: