Нека намерим най-тънките цени.
lov - майстор
пон апр 13, 2020 12:28 pmPassa написа:
След като зачетох ръководството на F4 което е сходно с всички нови модели видях от къде идва грешката че в турбо-дюзата се върти вътре "съчмата"...................................
Не ме интересува какво си чел и какво си разбрал от четенето и какви съчми ти се въртя в главата. Дано да не са гюлета че става страшно. :lol: Моля те най учтиво не продължавай със заключенията си защото наистина някой може да ти повярва. :lol: . През ръцете са ми минали най различни турбодюзи и принципа на всичките е еднакъв.
Зяпай картиники и дано схванеш. :lol:
До сега не ми е попадала такава дюза която да е залепена според твоите твърдения по горе. Всичките са все разглобяеми.

Прикачен файл:
a.jpg Това е след като се развие задната част на дюзата.

След отстраняването на вътрешната завихряща дюза се вижда съчмата на основната пръскаща дюза и как стои нормално във корпуса на струйника. Както виждаш задния край не е точно в центъра.

Прикачен файл:
b.jpg

Ето ти и основната дюза в цял вид дето ти обяснявам че е като тръбичка. На завихрящата дюза /зелената пластмаска/ както виждаш почти няма следи от износване къде е контактувала съчмата въпреки че в нормално състояние те се допират много лекичко. Това е така защото като се вдигне налягането и водата я избутва на пред и я уплътнява към отвора от пред на външния корпус.
На завихрящата дюза даже се виждат наклонените отворчета през които водата навлиза там и създава това въртеливо движение и кара задната част на дюзата да обикаля по вътрешната част на корпуса.

Прикачен файл:
c.jpg

Ето ти оше по подробна снимка на дюзата. Под съчмата на някои има пружинка а на други просто парче някаква пластмасова еластична материя която да я избутва и да обира луфта в нормално състояние.

Прикачен файл:
d.jpg

Ей ти и самата пръскаща част от дюзата.Сборна е от няколко елемента и тази в случая това черничкото от пред е накаква полиамидна пластмаса. Има месингови, керамики и квот се сетиш още. Всеки производител си прави каквото иска дори включая и дизайна на цялата тази въртяща се част. На тази се вижда дори мястото където контактува с корпуса и приплъзва.
Прикачен файл:
h.jpg
h.jpg (76.53 KиБ) Видяна 1915 пъти

Следва продължение защото не мога да качвам повече снимки на веднъж.
Последна промяна от lov на пон апр 13, 2020 10:02 pm, променено общо 2 пъти.
Chefo77 - майстор
пон апр 13, 2020 8:56 amkoveslav написа:

Ами до тук може би към 1000 пирона в чам и няколкостотин скоби не му повлияха на "Москвето",не видях смисъл да давам повече от тези 50лв за по-добър,каквото и да значи това по-добър.С пирон успява да пробие 40мм буков крак на стол,главата на пирона се скрива в дървото,а върха на пирона се показва от другата страна-това пробвах като мощност и на мен ми е достатъчно,дори и това повече няма да види като натоварване.Не пропуска удар,не мачка телчета и пирони.Може да съм улучил бройка,може и утре да сгъне,просто за сега работи и ми върши работа.Не бях срещал лоши отзиви за него,ще прегледам какво сте постнали назад,явно е обсъждан.
Радвам се, че си доволен - това е и целта. Ако не забеляза обаче, по-горе писах, че всички машини в този ценови клас ще отхвърлят някаква работа. Т.е. не е нищо впечатляващо, та някой да го превъзнася - надявам се разбираш защо възроптах.
Иначе 1000 пирона ... нищо не са за пневматичен такер. Има още да се разработва даже :)
lov - майстор
Ето ти и кожуха без самата пръскаща дюза вътре. Вижда се колко е по широк от нея и те това е мястото където задната част се разхожда.. :) А предната си стои точно в центъра. Няма никакви трептения и вибрации. :-D Просто кръгово въртеливо движение на задната част на дюзата.

Прикачен файл:
j.jpg

И вече и една турбодюза от лидълска водоструйки до тази която показах разглобена за сравнение.

Прикачен файл:
e.jpg
Прикачен файл:
f.jpg
f.jpg (102.28 KиБ) Видяна 1901 пъти

На втората снимка през отвора на кожуха те тва дето жълтее е пръскащата въртяща се дюза. Даже леко е потънала на долу защото няма вода която да я избута на пред и да уплътни към отвора на кожуха.
И една малко по детаилна снимка на въпросната дюза където се виждат едни зъбчета които са против саморазвиване. На задната част има направен двустен за който да се захване с ключ а кожуха като се напъне по здраво с ръце се развива. Не трябва чак толкова голямо усилие за да прескочат законтрящите зъбчета. Така стигаш до карантията за която говорихме до сега. Както писах може леко да се различава но принципа е същия на всичките. Двустена е направен на средния по широк сегмент дето ми е опрял безимения пръст на ръката

Прикачен файл:
g.jpg

Не я отворих за да я покажа и нея не защото не мога ами нямаш подходящ ключ в момента а и много бързах.
Ей ти и малко за сравнение от регулируемите пръскащи на метла. Едната е с максимално разтворени пластини а другата прибрана до край.самия отвор на дюзата е цилиндричен. Има и нерегулируеми дюзи които са само с процеп и такива пластини няма.

Прикачен файл:
k.jpg

Сега ако не си разбрал здраве му кажи по добре не мога да обяснява. И най важното да спиш вече по спокойно и тропкаш от нерви на ранина що не съм ти казал.. :lol:

П.П.
щях да забравя за двете О пръсдтенчета на задната част на дюзата където е съчмата. Да не си помислиш пак че уплътняват някъде и да си измислиш някакви нови теории. Те са единствено там за да не дрънчи като обикаля и се допира в кожуха. Като се скъсат и почва да бръмчи като моторетка без ауспух.

:partyman:
Passa - специалист
пон апр 13, 2020 9:46 pmlov написа:
Ето ти и кожуха без самата пръскаща дюза вътре. Вижда се колко е по широк от нея и те това е мястото където задната част се разхожда.. :) А предната си стои точно в центъра. Няма никакви трептения и вибрации. :-D Просто кръгово въртеливо движение на задната част на дюзата.

j.jpg

И вече и една турбодюза от лидълска водоструйки до тази която показах разглобена за сравнение.

e.jpg
f.jpg

На втората снимка през отвора на кожуха те тва дето жълтее е пръскащата въртяща се дюза. Даже леко е потънала на долу защото няма вода която да я избута на пред и да уплътни към отвора на кожуха.
И една малко по детаилна снимка на въпросната дюза където се виждат едни зъбчета които са против саморазвиване. На задната част има направен двустен за който да се захване с ключ а кожуха като се напъне по здраво с ръце се развива. Не трябва чак толкова голямо усилие за да прескочат законтрящите зъбчета. Така стигаш до карантията за която говорихме до сега. Както писах може леко да се различава но принципа е същия на всичките. Двустена е направен на средния по широк сегмент дето ми е опрял безимения пръст на ръката

g.jpg

Не я отворих за да я покажа и нея не защото не мога ами нямаш подходящ ключ в момента а и много бързах.
Ей ти и малко за сравнение от регулируемите пръскащи на метла. Едната е с максимално разтворени пластини а другата прибрана до край.самия отвор на дюзата е цилиндричен. Има и нерегулируеми дюзи които са само с процеп и такива пластини няма.

k.jpg

Сега ако не си разбрал здраве му кажи по добре не мога да обяснява. И най важното да спиш вече по спокойно и тропкаш от нерви на ранина що не съм ти казал.. :lol:

П.П.
щях да забравя за двете О пръсдтенчета на задната част на дюзата където е съчмата. Да не си помислиш пак че уплътняват някъде и да си измислиш някакви нови теории. Те са единствено там за да не дрънчи като обикаля и се допира в кожуха. Като се скъсат и почва да бръмчи като моторетка без ауспух.

Гюлета може да падат по твоята глава. Всеки е свободен да вярва на каквото иска.
Ще ме накараш да разглобя Лидлската дюза ако се развива като твоите за да видя дали е така както казваш.
Лидлската дюза няма резба на опашката.
lov - майстор
Смешник. Ти колко модела си видял до сега. :lol:
Passa - специалист
вт апр 14, 2020 3:54 amlov написа:
Смешник. Ти колко модела си видял до сега. :lol:
Виж, ясно ми е че целта ти не е да помогнеш на когото и да е било. Целта ти е да се заяждаш. И преди си го правил. Поради липса на занимания това ви носи разнообразие. Да правите интриги и да доносничите. Така става интересно и форума е по забавен за вас. Изобщо не ви интересува реално обсъжданият проблем.
На мен не ми трябва да виждам други модели ! Интересува ме този който има ! Не ми е работа да се занимавам с това.

Смешник си ти. Макар да се мислиш за велик с поведението си !
kozl - майстор
Lov тва горното Кархер ли е?

Изображение
lov - майстор
Минало далече по край керхера.:) Чисто бюджетно китайче на повече от 15 години и все още работи. То си му и личи. Ама и той няма разлика нали все от един китайски гараж излизат.:lol:
Дет се вика ако ти ги сложа на масата и ги разбъркам няма да познаеш кое какво е.
Passa - специалист
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

lov Е, прав си. Но като питах никой нищо не каза. Като сложих снимки чак тогава се сети да кажеш как се разглобява и какво представлява.
И се дърляш. Ми кажи като човек.

Като нещо е така си признавам. Няма от къде да знам как се разглобява и какво има вътре. А и се говореше за шайби, съчми и тнт. От вън това се вижда. Вътре е друго.

Лидлската е още по проста. Една тапа вътре с два отвора в страни пробити под наклон. Вкарал съм карфица в единият. Явно те правят струята да е под ъгъл и да завърта. При тебе има зелен диск с 4 отворчета сигурно правещи същото.
После водата отива към тръбата с месинговата дюза и там започва да пълни в средата, но в радиалното сечение има кръстати ламели водещи към месинга. Явно те действат като лопатки и завъртат по периферията на конуса тръбичката.
Едната я отвих с пистолета ползвайки го за конта. Новата на 170 баровият обаче е стегната здраво и трябва на менгеме с ремък и гарги да се напъне.

Сега не ми става ясно са какво се върти тази тръбичка по конусното легло ? Така ли се върти - по вътрешната стена на конуса ли обикаля ?
Нали водата така или иначе излиза през отвора на конус. Това прави да пулсира струята и да чисти по добре ли ? :?

Ето една видях и аз ! :wink:
lov - майстор
съб апр 11, 2020 11:29 amlov написа:
Я първо погледни отворчето от която пръска дюзата. От натиска в леглото то се свива и после като няма дебит и не може да развърта. Шайба не съм видял износена но пък съм виждал запушени отвори на вътрешната кръстосана дюза която кара те тази да прави кръговото движение. Една песъчинка стига да направи белята. То не е точно дюза а една плочка с каналчета на нея.
Мир да има приема извинението. :-D
Вярно че съм използвал думата шайба но явно бая си прегорял от другите акъли та не си осмислил написаното.
А що се държа така. В тая карантина бая народ изпращя тотално. Занимавам се със съвсем друга техника и реших да се възползвам и аз да си почина. :lol: Обаче всеки взе да се прави на майстор. И на 90% от случаите таман му обясниш какво да прави и да не не бърза да вика хоп преди да е скочил и то почва да ти дава акъл. Ми що тогава ми звъниш да ме занимаваш като знаеш. Та и ти го отнесе по същата причина. :-D
А иначе водоструйките са ми на вилата и не ходя всеки ден там. Не мога да чета всички теми във форума та да знам кой какво. Влизам в тая тема много рядко и най вече да се поразвеселя :rock:
А дюзи има всякакви дори на модели от една верига и уж един и същи модел. Тъй че пак внимавай с хопването. :) Тази тънката е точно от лидълска машина от един първите модели.
А сега за дюзата. Тръбичката не се върти около собствената си ос а само задния край обикаля по кръг. Това че виждаш от пред един воден конус почти запълнен с вода е заради завихрянията от огромната скорост с която се върти струята при това кръгово движение. Скоростта никак не е малка и по усет вероятно може да е над 5-6 000 оборота в минута. Те за това са и тези кръстачки там за да стане по здраво и да не се разлети. За да става номера те тва нещо трябва да е хем здравеи нои и леко. Струята не пулсира а само много бързо се движи в кръг и така се получава този ефект с лесното разбиването на мръсотията.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: