Нека намерим най-тънките цени.
npace - специалист
съб апр 11, 2020 10:29 pmPipo71987 написа:
На супер Събота другата седмица има бъркалката? Какво мислите колеги за 100 лв си струва си мисля ?
За теракол и джибри ще стане, за бетон най-евтиното е Хитачи за около 300 лева.
brick - специалист
пон апр 13, 2020 2:04 amnpace написа:
съб апр 11, 2020 10:29 pmPipo71987 написа:
На супер Събота другата седмица има бъркалката? Какво мислите колеги за 100 лв си струва си мисля ?
За теракол и джибри ще стане, за бетон най-евтиното е Хитачи за около 300 лева.
Бетон с ръчна бъркалка? :prayer:
Само ако с нея върви карта за санаториум с минерални бани да си лекуваш после прешлените на кръста...
Последна промяна от brick на пон апр 13, 2020 9:35 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
нед апр 12, 2020 11:06 pmkoveslav написа:
Такера,ако говорите за пневматичния на мен ми върши много добра работа.Доста работа отхвърли.
То и Москвичите много багаж и хора са пренесли ...
2 смених, третия върнах. Има куп други машини на сходна цена и всичките отхвърлят работа ... някъде.
koveslav - майстор
пон апр 13, 2020 7:38 amChefo77 написа:
нед апр 12, 2020 11:06 pmkoveslav написа:
Такера,ако говорите за пневматичния на мен ми върши много добра работа.Доста работа отхвърли.
То и Москвичите много багаж и хора са пренесли ...
2 смених, третия върнах. Има куп други машини на сходна цена и всичките отхвърлят работа ... някъде.
Ами до тук може би към 1000 пирона в чам и няколкостотин скоби не му повлияха на "Москвето",не видях смисъл да давам повече от тези 50лв за по-добър,каквото и да значи това по-добър.С пирон успява да пробие 40мм буков крак на стол,главата на пирона се скрива в дървото,а върха на пирона се показва от другата страна-това пробвах като мощност и на мен ми е достатъчно,дори и това повече няма да види като натоварване.Не пропуска удар,не мачка телчета и пирони.Може да съм улучил бройка,може и утре да сгъне,просто за сега работи и ми върши работа.Не бях срещал лоши отзиви за него,ще прегледам какво сте постнали назад,явно е обсъждан.
brick - специалист
Сабления трион Парксайд обикновено умира преди да сте отворили третия комплект резервни ножчета, изронват му се зъбите на короната. Случвало ми се е два пъти вече, втория път ми го смениха с нов, на първия му беше току-що изтекла гаранцията... За интензивна работа си трябва нещо марково и стабилно с друг тип механизъм и метален корпус на редуктора.
Passa - специалист
пон апр 13, 2020 12:22 amlov написа:
нед апр 12, 2020 8:08 pmPassa написа:
Значи както си и мислех. Има дупка в тази съчма и това не е съчма- продълговата Дюза с отвор е (буренце) ! Поради което застава винаги в положение нагоре с отвора. При подаване на водна струя с високо налягане тя започва леко да вибрира, но не се върти, а реално пулсира и през отвора и излиза конусната струя. Вибрацията вероятно усилва почистващият ефект със създадените импулси от него- поради това струята излиза на пулсации и "бръжди". Така се получават микро удари по измиваната повърхност. Самата дюза е залепена в основата чрез стопяване понеже е ППропилен. Така, че ако се пробваме да я отваряме ще я счупиме и ще се наложи да се стопява с духалка за да се възстанови....................................
Стига си фантазира кое как работи. Нищо не вибрира и някой ще вземе да ти повярва. :)
Това което виждаш от пред си е една тръбичка дълга към 2-3 санта. В задния и край има стоманена съчма с пружинка която се опира на дъното и натиска тази същата дюза да си стои на мястото. Натиска е минимален. Като се вдигне налягането вече там от него се уплътнява към корпуса. Водата влиза в дюзата през едни отворчета в задния и край. Самата тя е наклонена винаги и задния край е винаги някъде до стената на корпуса. Вътре има още едни дюзи и входящата вода влиза и се завърта вътре като кара задната част на видимата от теб дюза да обикаля около стената. Върти се в кръг, а съответно и излизащата вода я пръска в струя която също описва окръжност.
Ако не забравя утре или в други ден ще взема да ти снимам една разглобена че да не фантазираш повече. Мисля че даже има и една такава от тези лидълските макар че не съм гледал дали се разглабят но може и да опитам :lol: Но принципа е един и същ на всичките.
Ами колега като знаеш как работи дюзата и си я разглобил, що досега не я показа и не обясни, ами чака аз да го направя и ти да ни кажеш колко не е така ?

Тръбичка няма. Бурето е месингово и прилича на съчма. Но като се загледа човек вижда че е с отвор. Иначе се клати и търкаля леко в страни и създава илюзия че е съчма.
Аз пружина не видях да има някъде. Ако не захвана буренцето с иглата и не го повдигна - то пада долу и се опитва да застане накриво с отворчето си. Като духам в нея двустранно въздуха минава !!! Така че клапан няма или съчма играеща го като клапан камоли пружинка. Не знам каква сила ще накара буренцето с отвора да се върти като водата го изстрелва нагоре и минава през централният му отвор. А и за какво ще е този отвор през който минава иглата, ако водата ще минава покрай бурето с отвора ???

Направи ми впечатление че този отвор е същият като на дюзата за високо налягане. Иглата влиза и в него и в ръководството са казали да се отпушват и двете с тази игла. Разликата е че дюзата за високо налягане има две регулируеми плоски пластини отпред с които се моделира струята да бъде или широка и близка до основният конус от дюзата отзад или тясна и плоска.

Ако ще показваш отворена такава дюза нека да е същата. Иначе няма да е коректно ! И колегата каза че неговата била друга за която казва че се чупела. Явно коренно различна. Ще погледана в документацията на машините им пускани преди дали има такава дюза в по старите машини. Аз имам по старият модел пускан преди 150 F4 и в него дюзата е същата както и самата машина като външен вид, а разликата е че новата я дават макс 170 бара.

Аз нищо не си измислям, а просто я разгледах и тествах до колкото мога. Това видях и така мисля че работи. И снимки направих.

Като смяташ че е друг принципа - сцепи една от същият модел и покажи !

Единственото смешно тук е че ти оборваш снимките и тестовете ми с нещо което даже майче не е същото и то само с разказ. Не мисля да споря повече. Покажи с факти това което твърдиш.

-------------------------
https://www.lidl-service.com/static/567 ... _BG_EL.pdf

Ето това е първият модел А1 който се различава и по външен вид и по дюзите. Има две дюзи и са дълги и двете. Едната е за плоска струя, а другата е за конусна. За турбо дюза не се говори.
lov - майстор
Ей бе ти май не спа нощеска. :lol: По спокойно не съм ти длъжен да знам дете сърби, че да те почеша. Казах днеска или утре. Ти ако си нямаш друга работа аз имам и кога успея.
Passa - специалист
След като зачетох ръководството на F4 което е сходно с всички нови модели видях от къде идва грешката че в турбо-дюзата се върти вътре "съчмата"

Това пише в ръководството- https://www.lidl-service.com/static/150 ... 639_BG.pdf

Въртящият Измиващи четки
(24) обикновено се използва
без херметизация. Функцията
за почистване е получена от
въртеливото движение и на потока
на вода.
Ако няма вода поток,
четката за миене не се върти.

Реално се говори за четката с Полиамиден косъм, а са дали "24" като позиция, което е турбо дюзата. Реално четката се завърта от водният поток. Но позицията и е "2" в ръководството.

-2 въртяща се четка
-24 стоманена тръба с дюза за
високо налягане
npace - специалист
пон апр 13, 2020 7:29 ambrick написа:
Бетон с ръчна бъркалка? :prayer:
Само ако с нея върви карта за санаториум с минерални бани да си лекуваш после прешлените на кръста...
Те затова трябва да е нискооборотна машината - да се тренира кръста, а не да се унищожава. :-D
После пак да ходиш на санаториум, но със съвсем други цели. :-D
cat - специалист
220 волтовият "Дремел" кога го пускат ?

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: