• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
Нека намерим най-тънките цени.
stefanjor - специалист
ср ное 06, 2024 1:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имам Roventa с 4000Ра.
Доволен съм, но на моменти ми се ще повече.
Благодаря, това ми беше достаъчно- няма да се взима :cool:
А модела на въпросната прахосмукачка е xiaomi e5 bhr7969eu.
mironcho - специалист
Имам Mi Robot Vacuum Cleaner (1 поколение) с 1800Pa. Труди се вече 6,5 години на паркет и плочки. Върши си работата съвсем прилично без да мрънка.
Тази от промоцията я има същата в зора на същата на същата цена без промоция...
brum - майстор
На xiaomi роботите прахосмукачки са най-добрите в отношение качество/цена. Идва 11:11 след няколко дни и ако трябваше да взема робот прахосмукачка щеше да е от там.
kozl - майстор
ср ное 06, 2024 9:19 pmbrum написа:
На xiaomi роботите прахосмукачки са най-добрите в отношение качество/цена. Идва 11:11 след няколко дни и ако трябваше да взема робот прахосмукачка щеше да е от там.
А как е въпроса с резервните части. Аз вече сменях на Румбата някои модули. Примерно задвижването с колелата и то защото се изтъркаха гумите и Румбата почна да боксува. После видях в Емаг, че се продават само гуми за колелата #-o
MamaMy - майстор
Колко искаш за един от старите модули с колелата? Имам една с прецакано моторче и липсваща "перка" на оптрона. Иначе гумите са и добри.
mironcho - специалист
В али-то има всякакви части и консумативи. Има и тук при официалния доставчик.

Грижа се за две еднакви сиаомита от първо поколение. Моята до днес е работила 737часа и е обиколила ~39000кв.м. Поизносена подвижната броня-датчик за предмети, но то е разбираемо и го виждам само, като се наведа да вадя контейнера. На другата преди 2-3 години сменях далекомера (въртящата се кула отгоре). Моята още е с оригиналния - може и да съм имал късмет да е правилно(щадящо) настроен тока на лазера (все пак това е първо поколение!).
По моторите и колелата не съм имал проблем. Преди няколко месеца смених елементите на батерията, защото започна много бързо да пада, но не съм сигурен дали беше от тях или от куплунга - така или иначе вече са сменени и няма значение. Очаквано са сменяни консумативи - четки, филтър и капака на голямата четка заради силиконовото гребло - не го намерих отделно да сменя само него.

Всичко това го пиша не за хвалба, а за потвърждение, че сиаоми хич не е лош избор и че "само irobot и нищо друго" са грешни изказвания.
Приятели имат робот самсунг, още по-стар - от тези дето ходят като билярдна топка и тя си върши работата.

Не съм ползвал комбинирано устройство - прахосмукачка с мокра бърсалка и нямам мнение, но за момента не ми липсва тази функция.
brum - майстор
чет ное 07, 2024 7:42 amkozl написа:
А как е въпроса с резервните части. Аз вече сменях на Румбата някои модули. Примерно задвижването с колелата и то защото се изтъркаха гумите и Румбата почна да боксува. После видях в Емаг, че се продават само гуми за колелата #-o
Има всичко в Али-то. Има там 2-4 седмици доставка, но центие са съвсем прилични. Има оригинални части, има и автърмаркет.
stefanjor - специалист
ср ное 06, 2024 1:36 pmstefanjor написа:
Благодаря, това ми беше достаъчно- няма да се взима :cool:
Излъгах- взех си :roll:
Тествах и съм доволен.
Функцията моп все още не съм пробвал, но тя не ми е толкова важна.
kozl - майстор
brum за кои xiaomi-та споделяш. Тези в Кауфланд не ми вдъхнаха доверие, след като ги огледах.
На нашия Ай-робот има две сериозни ролкови четки, освен тази с перушините, които увличат боклука и го изтласкват към прахосмуча. На xiaomi-то в Кауфланд има само две перушинести четки и доста ме съмнява ефвективността на почистване.
Виждал съм в Технополис по-сериозни xiaomi-та, на значително по-висока цена.

Та за тези в Кауфланд - по добре от без хич, но със съмнителна ефективност според мен.
brum - майстор
Roborock s5 maх, 2 броя. Единият купуван 2018та, другият 2020та. Още бачката и не дават симптоми да са уморени. Чистят по-добре от Румбата дето имаме. Тя е от 2016та и беше най-яката за онези години. И значително по-скъпа.

Та тоя 2020та е вземан за 333 долара. Роборок от Китай обикновено е оферта. В момента са промоциите за 11.11 в Али-то и цените би трябвало да са ниски.

S5 max-а вече сигурно е морално остарял, но има лидар - лазерен сензор за да мери разстоянията до всяка точка. С него създава подброна карта и оптимизира реда на чистене. Ако Румбата чисти хола за 60 минути, то Роборок-а пада на 30-40.

И го дават 2000Pa. За ламинат не остава прашинка след него. С фенерче съм висял да видя, щото не вярвах.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46

Тема "Промоция в Кауфланд на инструменти и уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: