• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 52
Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
Деди, внимавай да не гръмне. Сърцето може да не издържи, вече си на години. :razz:
lov - майстор
Що да гръмне като това е налягането на повечето фреони при което се втечняват. Така че за тези бутилки това е и работното налягане.
А и на бутилките си пише. Ако някой колега хладилен техник ги знае и чете може да пише, Ако ли не довечера ще погледна и докладвам.
juvesan - специалист
dadko написа:
А 20 bar-а не е ли множко за тая бутилка? Питам, тъй като и аз имам такава, но ме е страх да я надуя толкова.
Всъщност , няма да гръмне, но все пак зависи и за каква газ е била бутилката. На всички някогашни бутилки има почти до крана, но леко отстрани по една вдлъбнатина колкото 50 стотинки с една заглушка - това е предпазен клапан, под капачката има дупка около 4- 6 мм и ако се превиши налягането Му се откъртва леко и със съскане "КАТ ЗМИЯ ИЗПОД КАМИК" :lol: всичко си отива... в моя случай съм виждал 3 бутилки пълни с фреон - не е страшно. В тази връзка фреон 22 , 404 , 507, 410 и 407 в общия случай са със сериозна налягане в жегата и си държат безгрижно, а за 134, 12 и други такива пак държат, но не се знае... защото според други източници клапана не бил според газта, а според бутилката , т.е клапаните се пукали на едно и също налягане... не съм ги мерил засега :rolleyes: основното е, ако искаш някаква сигурност да си слагаш зарядния вентил на друго място , не на самия клапан както обичат някои хора и ще си имаш някаква защита от издънки ... :cool:
dpp - специалист
Не се "отплесквайте колеги, за компресора кажете още 1-2 мнения... :-D
gosho_d - напреднал
веднага давам мнение :-D
няма никакъв резервоар... за разлика от последния "мобилен" компресор който ползвах... което малко дразни - а си го спрял, а е изфирясал въздуха
бая е мощен, съответно и шумен
има накрайник със скала за налягане, която е малко неприложима, предвид работата му - он/оф
общо взето - за 2 пъти повече пари и поне четири пъти повече обем и тегло получаваш метабо с 25 литра балон... въпрос на плюсове и минуси е...
за мен лично не е оферта, но просто нямам място за истински, пък си трябва сгъстен въздух
ако някой колега от Пловдив се чуди дали да го вземе, може да се свърже с мен и да му го покажа, пък той да си прави сметка...
dpp - специалист
gosho_d написа:
веднага давам мнение :-D
няма никакъв резервоар... за разлика от последния "мобилен" компресор който ползвах... което малко дразни - а си го спрял, а е изфирясал въздуха
бая е мощен, съответно и шумен
има накрайник със скала за налягане, която е малко неприложима, предвид работата му - он/оф
общо взето - за 2 пъти повече пари и поне четири пъти повече обем и тегло получаваш метабо с 25 литра балон... въпрос на плюсове и минуси е...
за мен лично не е оферта, но просто нямам място за истински, пък си трябва сгъстен въздух
ако някой колега от Пловдив се чуди дали да го вземе, може да се свърже с мен и да му го покажа, пък той да си прави сметка...
От Бургас някой да го е взимал да се похвали...:(
prascho - майстор
здравейте,

Искам да попитам дали контактите и ключовете на Powerfix са относително качествени:

http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-AD45E1B6 ... il&id=6239

Също така, виждам, че сте доволни от настолния циркуляр. Имам два въпроса :
1. Какви дейности могат да се извършват с него? /никога не съм работил с подобен инструмент/ В момента имаме един стандартен циркуляр на който баща ми реже дърва.
2. При положение, че има гаранция от 3 години, то при повреда как се процедира. Марката Parkside се предлага само от Лидл или? Има си сервизна мрежа в България?

Поздрави.
dpp - специалист
Заприходих последния компресор да видим, довечера ще го тествам!
Разграбили са ги явно, мацката вика че днес се утрепали да ги зимат, сигурно в другия Лидъл ще има, ама в нашия зех последния! :lol:
prascho - майстор
Предлагат саблен трион в Лидъл. Има една тема от 2012 година с доволни притежатели на това чудо. Все пак след дву годишна експлоатация да споделите мнение отново :?: Доколко е полезен един подобен инструмент. Едно зеге и ъглошлайф не заместват ли успешно това комбинирано устройство?

Ел.ренде ще ми трябва при подрязването на вратите /не е задължително/. Това в лидъл ми се видя доста тежко....
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 52

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?! 2014" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: