vasko9999 написа:Мултицета и аз го загледах,но нещо ми се стува скъп за тези функций които има.Имам един китайски взиман от кварталната железария преди пет години за 8 лв. с повече неща за измерване и още си работи.Относно пахосмукачката и аз я взех,като цяло останах доволен от изработка и качество на вложените материали, НО очаквах малко по-голяма смукателна мощност.Като сложа ръката директно на големия отвор на казана има доста сила,но като му завия гъвкавия маткуч намаля силата на смучене.Смуче малко по-силно от един обикновен самсунг(1600 ватов) който имам от преди няколко години.Остава да видим кои точно торбички ще станат за нея,нали се оказа че UB 9 от тони са по-малки по размер.За циркуляра и аз съм се навил само че ми се струва че миналия път го пускаха на 75 лв. или се бъркам?То това, че има много режими на мерене не е задължително да е по-добре. Трябва да се гледа и грешката която дава при мерене. Нещо ме съмнява този за 8 лева да е много точен. Аз имам един който го взимах за 50-60 лева едно време и пак не е много точен. Иначе има Fluke, който мери само ток и напрежение и пак е над 200 лева.
Andisi написа:Сравнявал съм го с професионален на един колега и двата даваха много близки(на практика еднакви) стойности.Не казвам че разбирам от токове и уреди но колкото да премеря напрежението в мрежата,колко зарежда динамото на колата ми,да премеря някаква батерийка и на съпротивление дадена верига дали я има,дали бушон или дадена крушка са здрави разбирам.Мисля че повечето хора за любителски цели тези неща мерят.vasko9999 написа:Мултицета и аз го загледах,но нещо ми се стува скъп за тези функций които има.Имам един китайски взиман от кварталната железария преди пет години за 8 лв. с повече неща за измерване и още си работи.Относно пахосмукачката и аз я взех,като цяло останах доволен от изработка и качество на вложените материали, НО очаквах малко по-голяма смукателна мощност.Като сложа ръката директно на големия отвор на казана има доста сила,но като му завия гъвкавия маткуч намаля силата на смучене.Смуче малко по-силно от един обикновен самсунг(1600 ватов) който имам от преди няколко години.Остава да видим кои точно торбички ще станат за нея,нали се оказа че UB 9 от тони са по-малки по размер.За циркуляра и аз съм се навил само че ми се струва че миналия път го пускаха на 75 лв. или се бъркам?То това, че има много режими на мерене не е задължително да е по-добре. Трябва да се гледа и грешката която дава при мерене. Нещо ме съмнява този за 8 лева да е много точен. Аз имам един който го взимах за 50-60 лева едно време и пак не е много точен. Иначе има Fluke, който мери само ток и напрежение и пак е над 200 лева.