Нека намерим най-тънките цени.
Анонимен1
vasko9999 написа:
Мултицета и аз го загледах,но нещо ми се стува скъп за тези функций които има.Имам един китайски взиман от кварталната железария преди пет години за 8 лв. с повече неща за измерване и още си работи.Относно пахосмукачката и аз я взех,като цяло останах доволен от изработка и качество на вложените материали, НО очаквах малко по-голяма смукателна мощност.Като сложа ръката директно на големия отвор на казана има доста сила,но като му завия гъвкавия маткуч намаля силата на смучене.Смуче малко по-силно от един обикновен самсунг(1600 ватов) който имам от преди няколко години.Остава да видим кои точно торбички ще станат за нея,нали се оказа че UB 9 от тони са по-малки по размер.За циркуляра и аз съм се навил само че ми се струва че миналия път го пускаха на 75 лв. или се бъркам?
То това, че има много режими на мерене не е задължително да е по-добре. Трябва да се гледа и грешката която дава при мерене. Нещо ме съмнява този за 8 лева да е много точен. Аз имам един който го взимах за 50-60 лева едно време и пак не е много точен. Иначе има Fluke, който мери само ток и напрежение и пак е над 200 лева.
vasko9999 - специалист
Andisi написа:
vasko9999 написа:
Мултицета и аз го загледах,но нещо ми се стува скъп за тези функций които има.Имам един китайски взиман от кварталната железария преди пет години за 8 лв. с повече неща за измерване и още си работи.Относно пахосмукачката и аз я взех,като цяло останах доволен от изработка и качество на вложените материали, НО очаквах малко по-голяма смукателна мощност.Като сложа ръката директно на големия отвор на казана има доста сила,но като му завия гъвкавия маткуч намаля силата на смучене.Смуче малко по-силно от един обикновен самсунг(1600 ватов) който имам от преди няколко години.Остава да видим кои точно торбички ще станат за нея,нали се оказа че UB 9 от тони са по-малки по размер.За циркуляра и аз съм се навил само че ми се струва че миналия път го пускаха на 75 лв. или се бъркам?
То това, че има много режими на мерене не е задължително да е по-добре. Трябва да се гледа и грешката която дава при мерене. Нещо ме съмнява този за 8 лева да е много точен. Аз имам един който го взимах за 50-60 лева едно време и пак не е много точен. Иначе има Fluke, който мери само ток и напрежение и пак е над 200 лева.
Сравнявал съм го с професионален на един колега и двата даваха много близки(на практика еднакви) стойности.Не казвам че разбирам от токове и уреди но колкото да премеря напрежението в мрежата,колко зарежда динамото на колата ми,да премеря някаква батерийка и на съпротивление дадена верига дали я има,дали бушон или дадена крушка са здрави разбирам.Мисля че повечето хора за любителски цели тези неща мерят.
prascho - майстор
Някакво мнение за "пейка с ракла"? LGA тест какво представлява? Винаги съм предпочитал първо да видя готовата мебел сглобена преди да направя покупка. В това отношение при лидл е невъзможно....

П.П. Ръчният такер бива ли го?
Kokar - специалист
http://www.dnevnik.bg/biznes/imoti/2015 ... ilnoto_si/
В резултат на разрастването на бизнеса им инвеститори като търговската верига Lidl и куриерската компания Speedy внесоха раздвижване и при складовите площи. И двете дружества заявиха намерения да строят логистични центрове за собствени нужди в близост до магистрала "Тракия".
Може би заради липса на достатъчно складове, някои продукти на стигат до България.
:partyman:
KingLin - майстор
И аз съм с китайски за 9 лв. ама с гумирана обвивка и си работи вече доста години при мен. Два пъти съм му сменял батерията. За точност не съм и поглеждал щото при мене дали ще покаже 230 вместо 229 V ич ми не дреме. Предполагам за електрончиците има голямо значение вече точността.

Аз да питам за тоя циркуляр това плавно регулиране на дълбочината означава че е потапящ ли? И дали става да се монтира на маса с линеал? И заслужават ли си дисковете допълнителните. Както се подразбира става дума за съвсем лаишка работа и ползване 2-3 пъти годината ама все пак като го ползвам да стават добре нещата а не да ми криви.
kozl - майстор
vasko9999 написа:
Относно пахосмукачката и аз я взех,като цяло останах доволен от изработка и качество на вложените материали, НО очаквах малко по-голяма смукателна мощност.Като сложа ръката директно на големия отвор на казана има доста сила,но като му завия гъвкавия маткуч намаля силата на смучене.
Е да съвсем нормално. Силата е = на площа по налягането. Без маркуч, площта на отвора е по-голяма от тази на маркуча, съответно и засмукващата сила. :roll:
griffin - майстор
KingLin написа:
И аз съм с китайски за 9 лв. ама с гумирана обвивка и си работи вече доста години при мен. Два пъти съм му сменял батерията. За точност не съм и поглеждал щото при мене дали ще покаже 230 вместо 229 V ич ми не дреме. Предполагам за електрончиците има голямо значение вече точността.

Аз да питам за тоя циркуляр това плавно регулиране на дълбочината означава че е потапящ ли? И дали става да се монтира на маса с линеал? И заслужават ли си дисковете допълнителните. Както се подразбира става дума за съвсем лаишка работа и ползване 2-3 пъти годината ама все пак като го ползвам да стават добре нещата а не да ми криви.
Циркуляра се регулира потапянето с едино лостче отзад, и може да си го монтираш на маса като трябва да внимаваш малко повече тъй като няма разклинващ нож, моя беше взет точно с идея да го монтирам наплот тъй като в България нямах циркуляр. Дисковете за цената си си струват, но лично аз не бих инвестирал в тях, има два диска с циркуляра те ще са достатъчни а ако искаш да режеш по лесно инвестирай в един диск на freud в ибей има за 50 на лв. с доставка от тия фирми дето карат от Англия.
mitko64 - майстор
Сега погледнах упътването на стария модел 1300А1 и виждам, че е с разцепващ клин зад диска. На този модел верно са го спестили. За миналогодишната цена мисля беше 88лв. Може да се провери в брошурата от 14.08 мисля беше.
Анонимен1
vasko9999 написа:
Сравнявал съм го с професионален на един колега и двата даваха много близки(на практика еднакви) стойности.Не казвам че разбирам от токове и уреди но колкото да премеря напрежението в мрежата,колко зарежда динамото на колата ми,да премеря някаква батерийка и на съпротивление дадена верига дали я има,дали бушон или дадена крушка са здрави разбирам.Мисля че повечето хора за любителски цели тези неща мерят.
За тези неща стават и най-евтините. Въпроса е ако се мерят електронни компоненти(кондензатори, транзистори, диоди и т.н.) При тях разликата вече е осезаема. По-скъпите като Fluke имат и други екстри - автоматичен обхват, запомняне на измерени стойности, осветление, скоростта на измерване и т.н. Аз също имам един за 9 лева и си работи до сега и си стои в колата точно за същите неща. Мисълта ми беше, че този в lidl за 20 лева, може да не е по-лош от този за 8 лева въпреки, че има по-малко фукнции.
griffin - майстор
Мултицета на лидъл има променлив ток, тия от 8 лв. поне ппвечето които съм виждал нямат такава екстра.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: