Нека намерим най-тънките цени.
iivanov - майстор
n_a написа:
pachosz написа:
... Голям кеф.
Еееее, доволен, еее, честито!
Защо си мисля , че при една правилна подредба на водната инсталация проблем няма да има. :? При мен , например , поблем няма . Каквото и да пусна , дебита намалява и на топлата , и на студената вода.
Анонимен1
iivanov написа:

Защо си мисля , че при една правилна подредба на водната инсталация проблем няма да има. :? При мен , например , поблем няма . Каквото и да пусна , дебита намалява и на топлата , и на студената вода.
Колега, можеш ли да споделиш каква е правилната подредба, че ми предстои да изграждам нов водопровод и ако мога да намаля проблемите ще съм благодарен.
klomo - специалист
stonesour написа:
ще, ще.

абе разбирач, на тоя ъглошлайф на кутията пише ли че не може да нарежеш 20 квадрата плочи? :?:
пише, ли че, ако не го вземам за да го пусна за 5 минути в месеца, гаранцията не важи и трябва да си купя макита, спарки или бош?!

ай да си налягаш парцалките и да не се праиш на моралист.
а за лидл не бери грижа. направили са си сметката и си уважават гаранциите, за което заслужават поздравления.
Дреме ми за Лидл, колко до за Булгартабак и техните клиенти! Не слагай Спарки до Макита!
Колега, не става дума за морал, а за начин на мислене. На теб не ти е достатъчно да вземеш нещо добро като цена и качество, и да си вършиш работа. Ти искаш да си свършиш работа и да ти върнат паричките и да излезеш на печалба един вид. Да преебеш системата, да се почустваш хитрец и да го разгласиш. Дребнава история.

Някой да сподели мнение за пистолета за пръскане?
Миналата промоция пропуснах да го взема,но сега мисля да го взема понеже май се водеше за компресори с по-малък дебит.
stonesour - специалист
дребнав е твоя псевдоморализъм.

естествено, че всеки дава пари, за да си свърши работата. имам 20 кв. м стена за обличане. след което инструмента ще се ползва от дъжд на вятър. естествено, че ще си купя шлайф от 90 лв. (с 3 г. гаранция) вместо профи такъв за 300 лв. с 2 г. гаранция :rolleyes: аз не го взимам, за да изкарвам пари с този шлайф.

ама бил сдал багажа на 18-тия квадрат, е това вече е проблем на производителя и търговеца му. не е мой и на моята наистина яка (за неговите възможности) експлоатация. щото на кутията на този инструмент никъде не пише да се ползва да отрежеш 1 квадрат и да почиваш 1 ден после.

:проба:

п.с. колкото до разгласяването, "разгласих го", дотолкова доколкото да направя реклама на лидл и тяхната гаранционна политика. за ползване у дома, инструментите им - предвид гаранцията, която имат, за мен са по-добра алтернатива от останалите бюджетни марки на пазара.
Passa - специалист
Не се карайте !

Лидъл е дал тази възможност - да ползваш и ако не те кефи или нещо дефектира да го върнеш. Тогава всичко е точно.
В случая Лидл са либерални, а ние пак се разправяме за глупости и то става Царя дава - Падаря не ! :-D

Какво масло слагате на компресора ? В книжката пишеше 15/40 мисля ?

Също пише че под 5 градуса не било добре да работи машината. Има ли проблем при студ ? Понеже ако го сложа в гаража -там зимата ще си е студ и няма да работи много често.
Tiger221 - специалист
Аз на моят компресор,мисля да му сложа 10/40,мисля ,че ще е по-добре и зимата, ще стартира по-леко. Иначе моят стои отвън и го влючвам и на -10,но трябва да се включи първоначално от празна бутилка,защото ако се включи от пресостата,като му падне налягането на 6 атм.,почти сигурно няма да тръгне и може да изгори мотора,дори да причини пожар,затова зимата не трябва да се оставя включен. Има и специално компресорно масло,но няма нужда да го глезя чак толкова,и като цяло този компресор едва ли ще се счупи,заради маслото.

Миналата година си купих и пистолета за боядисване,но нито съм го ползвал още,нито имам база за сравнение,нито разбирам от такава техника,само ще кажа ,че има доста настройки и струята може да се регулира от точка на метла. Скоро мисля да го сефтосам с едни джанти.
Passa - специалист
Тоест ако е престоял на студ без да работи дълго време и има налягане в бутилката- изпускаме го и тогава пускаме компресора.

А изпускането как става -има ли дренаж или през маркуча ?

Ти проверявал ли си го за стружки твоето масло ? Понеже колегата каза че имало в неговото първоначално.
Tiger221 - специалист
Да ако е студено и да е стоял не тръгва,ако има 5 атм. в бутилката,като загрее няма проблем.Лятото няма проблем. През маркуча го изпускам налягането или го използвам до последно. Не съм бутал маслото още,но преди зимата,ще го сменя.
Passa - специалист
Я кажи за накрайниците- продават такъв за авто-гуми и отделно има за велосипедни гуми + такъв за продухване и разни други накрайничета за топки и тнт.

Този за велосипедните гуми не става ли и за автогумите или е с по млък накрайник ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
klomo написа:
... начин на мислене. ....Да преебеш системата.....
Се едно LiDL са малоумни идиоти. Бизнесът си прави сметката. Ти си прави твоята. Аз си правя моята.
Когато работех профи, по големи обекти, отговорни обекти, инструментът ми беше и с доживотна гаранция, струваше много пари. Има хора тука, знаят тези неща. Такъв инструмент работи качествено, безотказно, струва си многото пари и реално НеСеЧупи! Производителят му не е семкаджия, знае си сметката, това му е бизнеса. Никога не съм губила обект, време или плащане заради инструмент.
Сега си пълня гаража със смешни машинки, за смешни пари. Не очаквам кой-знае какво от тях, но благодаря на LiDL, мога да съм спокойна, че няма да имам загуба на пари, ако не е читава покупката ми. Сега времето ми не е така ценно.... мога да работя бавно, техниката да почива, мога да си го губя в чест настройки, мога да си позволя разходката по връщането, чакането и тн

Системата е яка. Никой не печели срещу банката

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: