Не е задължително носил съм само инструмента. Изгорих едно мултитъкарче и ми взеха само него. Ама май не го ремонтираха а само го подмениха. Само си снимай преди това касовата бележка че моята я върнаха омазана и яко омачкана а и понеже е на тремопринтер доста бързо избедняват.
Нека намерим най-тънките цени.
lov
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
kozl
- майстор
А как го изгори
Че и аз си купих. Мога да пиша как стопих няколко индукционни поялника, докато не придобих един чешки такъв и вече над 30 г. преданно служи чеха. Пуснаха в Бриколаж същите, но не повтарят. Кой купил, случил. Аз се полъгах по един китайски топуз. Гола вода. Немам нерви да го чакам да загрее. Иначе с по-гоуема човка ама бавно кълве 
keymaker
- специалист
presar написа:---------------------------------------------------------------------mitko64 написа:Да от тези, но със повече зъби ми трябват аз купих 190 мм и 60 зъба ,но не реже до края,трябва ми 210мм.presar написа:Дали в събота ще пуснат отделно резервни дискове за циркуляра ?Ако питаш за тези http://www.lidl.de/de/parkside-kreissae ... mm/p213150 , май няма да ги пуснат, нямат упътване на български. Иначе си бях харесал този FWF 40. Сега на 15.02 в Германия пък пускат на Ф150мм., за акумулаторния циркуляр, при нас също ще го пускат, предполагам с ударният винтоверт и зегето, уж нови модели В2.
Аз миналото лято си купих от тези комплекти http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... tt/p200520 за Ф210 и Ф190мм. Но още не съм ги пробвал.
Тия дискове за нищо не стават ,след 3-4 плочи голо ПДЧ (около 60 метра срез ) са остри колкото на дядо мотиката. Твърдосплавната пластина е много мека и се хаби бързо, след първата грешка да купя такива дискове не смея повече. Този който си беше на машината изкара много време без проблеми явно този с който продават машината и този резервния са само и единствено с еднакви номера ,ама ..........
fore
- майстор
mgbagera написа:Някой връщал ли е гаранционна стока в Лидл ?
Пневматичния гайковерт (тоя за колите) издъхна след доста работа и ще го нося за ремонт или подмяна.
Искам да попитам само пистолета ли да занеса или цялото куфарче ?
Друг имал ли е проблем с този пистолет ? При нас му отказа едната посока на въртене.
При моят верт шестограмчето не беше добре завито и превключвателят излезе леко навън. Развих ограничителният шестограмен шпилок и изкарах целият превключващ бутален прът. На него има едни гумени опръстени, а вътре в цилиндърчето са отворчета като на тромпет
Та смазах пръта и опръстените с вазелин и поставих обратно буталото. Завих достатъчно добре шестограмната шпилка, така че буталото да не може да излиза навън повече от необходимият ход и това е.
Явно при тебе колега е възможно някое от опръстенчетата да се е скъсало примерно и да не управлява правилно турбината в едната посока.
Провери го и можеш и сам да смениш тия опръстени ако е там проблема и буталцето не е износено.
lov
- майстор
kozl написа:А как го изгориТой си е бил със дефект. Задния гумен маншон на лагера смачкан при монтажа. Видях го и се опитах да го наместя. Но пък и бях много на зор да си свърша работата и го по напънах и те така после минах по гаранциятаЧе и аз си купих. Мога да пиша как стопих няколко индукционни поялника, докато не придобих един чешки такъв и вече над 30 г. преданно служи чеха. Пуснаха в Бриколаж същите, но не повтарят. Кой купил, случил. Аз се полъгах по един китайски топуз. Гола вода. Немам нерви да го чакам да загрее. Иначе с по-гоуема човка ама бавно кълве
Аз съм доволен от машинката. Често купувам нещо да има и не го жаля щом е на ниска цена. Щом като си свърша работата и ми се е изплатило какво повече да диря от него. После може едва да крета разбито но все си е вадънлък.
Имам един индукционен купуван от лидъла ама доста преди да отворят веригата у нас. Тука после модела не е пускан. Вярно голем топуз ама доста съм го тормозил и то най вече да режа плстмаси и спойки дето ми трябва хайва за тях.
kozl написа:Тия дискове за нищо не стават ,след 3-4 плочи голо ПДЧ (около 60 метра срез ) са остри колкото на дядо мотиката. Твърдосплавната пластина е много мека и се хаби бързо, след първата грешка да купя такива дискове не смея повече. Този който си беше на машината изкара много време без проблеми явно този с който продават машината и този резервния са само и единствено с еднакви номера ,ама ..........Я пробвай да го измиеш първо. Защото и аз се подлъгах един път така а се оказа че лепилото зацапва и после имаш чувството че не реже. А и те тези резервните дето ги пускаха са за различни материали и не се зае какво си взел. Всъщност са 5 вида с различен брой зъби за всеки материал.
klomo
- специалист
keymaker написа:presar написа:---------------------------------------------------------------------mitko64 написа: Ако питаш за тези http://www.lidl.de/de/parkside-kreissae ... mm/p213150 , май няма да ги пуснат, нямат упътване на български. Иначе си бях харесал този FWF 40. Сега на 15.02 в Германия пък пускат на Ф150мм., за акумулаторния циркуляр, при нас също ще го пускат, предполагам с ударният винтоверт и зегето, уж нови модели В2.Да от тези, но със повече зъби ми трябват аз купих 190 мм и 60 зъба ,но не реже до края,трябва ми 210мм.
Аз миналото лято си купих от тези комплекти http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... tt/p200520 за Ф210 и Ф190мм. Но още не съм ги пробвал.
Тия дискове за нищо не стават ,след 3-4 плочи голо ПДЧ (около 60 метра срез ) са остри колкото на дядо мотиката. Твърдосплавната пластина е много мека и се хаби бързо, след първата грешка да купя такива дискове не смея повече. Този който си беше на машината изкара много време без проблеми явно този с който продават машината и този резервния са само и единствено с еднакви номера ,ама ..........
Колега, тези дискове не са за ПДЧ и си го пише.! За ПДЧ зъбите са много повече, а за метали още повече.
fore
- майстор
http://mebelissima.com/bg/faq/5/1/20.html
Ето линк за разликата между ПДЧ и МДФ.
Та действително горният диск е за клиър удд или чисто дърво- с малкото едри зъби, а вторият диск с по ситните но пак малко зъби го дават и за МДФ -и влакнести материали от дърво, какъвто е и МДФ-а.
ПДЧ-то е съставено от малки дървесни частици и има доста лепило в плоскостите му, което го прави по трудно за рязане и обработване.
За един срез може и с тия дискове, но за повече ефекта е по бързото им затъпяване, както колегата е разбрал сам.
Ето линк за разликата между ПДЧ и МДФ.
Та действително горният диск е за клиър удд или чисто дърво- с малкото едри зъби, а вторият диск с по ситните но пак малко зъби го дават и за МДФ -и влакнести материали от дърво, какъвто е и МДФ-а.
ПДЧ-то е съставено от малки дървесни частици и има доста лепило в плоскостите му, което го прави по трудно за рязане и обработване.
За един срез може и с тия дискове, но за повече ефекта е по бързото им затъпяване, както колегата е разбрал сам.
lov написа:Не е задължително носил съм само инструмента. Изгорих едно мултитъкарче и ми взеха само него. Ама май не го ремонтираха а само го подмениха. Само си снимай преди това касовата бележка че моята я върнаха омазана и яко омачкана а и понеже е на тремопринтер доста бързо избедняват.Носиш си всичко. Ако имат да подменят - ОК, ама ако нямат, ще ти връщат пари и си искат всичко.
mgbagera
- специалист
fore написа:Еее, днес сутринта им го занесох...
При моят верт шестограмчето не беше добре завито и превключвателят излезе леко навън. Развих ограничителният шестограмен шпилок и изкарах целият превключващ бутален прът. На него има едни гумени опръстени, а вътре в цилиндърчето са отворчета като на тромпет.
Та смазах пръта и опръстените с вазелин и поставих обратно буталото. Завих достатъчно добре шестограмната шпилка, така че буталото да не може да излиза навън повече от необходимият ход и това е.
Явно при тебе колега е възможно някое от опръстенчетата да се е скъсало примерно и да не управлява правилно турбината в едната посока.
Провери го и можеш и сам да смениш тия опръстени ако е там проблема и буталцето не е износено.
А забелязахте ли че винта (през който се смазва) опира вътре и жули ? При мен и на двата пистолета ако винта е завит до край, опира вътре и след 1-2 завъртания вече се е изпилил.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература