Нека намерим най-тънките цени.
lov - майстор
Не е задължително носил съм само инструмента. Изгорих едно мултитъкарче и ми взеха само него. Ама май не го ремонтираха а само го подмениха. Само си снимай преди това касовата бележка че моята я върнаха омазана и яко омачкана а и понеже е на тремопринтер доста бързо избедняват.
kozl - майстор
А как го изгори :? Че и аз си купих. Мога да пиша как стопих няколко индукционни поялника, докато не придобих един чешки такъв и вече над 30 г. преданно служи чеха. Пуснаха в Бриколаж същите, но не повтарят. Кой купил, случил. Аз се полъгах по един китайски топуз. Гола вода. Немам нерви да го чакам да загрее. Иначе с по-гоуема човка ама бавно кълве :lol:
keymaker - специалист
presar написа:
mitko64 написа:
presar написа:
Дали в събота ще пуснат отделно резервни дискове за циркуляра ?
Ако питаш за тези http://www.lidl.de/de/parkside-kreissae ... mm/p213150 , май няма да ги пуснат, нямат упътване на български. Иначе си бях харесал този FWF 40. Сега на 15.02 в Германия пък пускат на Ф150мм., за акумулаторния циркуляр, при нас също ще го пускат, предполагам с ударният винтоверт и зегето, уж нови модели В2.
Аз миналото лято си купих от тези комплекти http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... tt/p200520 за Ф210 и Ф190мм. Но още не съм ги пробвал.
Да от тези, но със повече зъби ми трябват аз купих 190 мм и 60 зъба ,но не реже до края,трябва ми 210мм.
---------------------------------------------------------------------
Тия дискове за нищо не стават ,след 3-4 плочи голо ПДЧ (около 60 метра срез ) са остри колкото на дядо мотиката. Твърдосплавната пластина е много мека и се хаби бързо, след първата грешка да купя такива дискове не смея повече. Този който си беше на машината изкара много време без проблеми явно този с който продават машината и този резервния са само и единствено с еднакви номера ,ама ..........
fore - майстор
mgbagera написа:
Някой връщал ли е гаранционна стока в Лидл ?
Пневматичния гайковерт (тоя за колите) издъхна след доста работа и ще го нося за ремонт или подмяна.

Искам да попитам само пистолета ли да занеса или цялото куфарче ?

Друг имал ли е проблем с този пистолет ? При нас му отказа едната посока на въртене.

При моят верт шестограмчето не беше добре завито и превключвателят излезе леко навън. Развих ограничителният шестограмен шпилок и изкарах целият превключващ бутален прът. На него има едни гумени опръстени, а вътре в цилиндърчето са отворчета като на тромпет :mrgreen: .

Та смазах пръта и опръстените с вазелин и поставих обратно буталото. Завих достатъчно добре шестограмната шпилка, така че буталото да не може да излиза навън повече от необходимият ход и това е.

Явно при тебе колега е възможно някое от опръстенчетата да се е скъсало примерно и да не управлява правилно турбината в едната посока.
Провери го и можеш и сам да смениш тия опръстени ако е там проблема и буталцето не е износено.
lov - майстор
kozl написа:
А как го изгори :? Че и аз си купих. Мога да пиша как стопих няколко индукционни поялника, докато не придобих един чешки такъв и вече над 30 г. преданно служи чеха. Пуснаха в Бриколаж същите, но не повтарят. Кой купил, случил. Аз се полъгах по един китайски топуз. Гола вода. Немам нерви да го чакам да загрее. Иначе с по-гоуема човка ама бавно кълве :lol:
Той си е бил със дефект. Задния гумен маншон на лагера смачкан при монтажа. Видях го и се опитах да го наместя. Но пък и бях много на зор да си свърша работата и го по напънах и те така после минах по гаранцията :) После доста нещо изрязах с него но най вече шкурене и пилене на камък.
Аз съм доволен от машинката. Често купувам нещо да има и не го жаля щом е на ниска цена. Щом като си свърша работата и ми се е изплатило какво повече да диря от него. После може едва да крета разбито но все си е вадънлък. :)
Имам един индукционен купуван от лидъла ама доста преди да отворят веригата у нас. Тука после модела не е пускан. Вярно голем топуз ама доста съм го тормозил и то най вече да режа плстмаси и спойки дето ми трябва хайва за тях. :) На парксайд е модела та съм доволен от него.
kozl написа:
Тия дискове за нищо не стават ,след 3-4 плочи голо ПДЧ (около 60 метра срез ) са остри колкото на дядо мотиката. Твърдосплавната пластина е много мека и се хаби бързо, след първата грешка да купя такива дискове не смея повече. Този който си беше на машината изкара много време без проблеми явно този с който продават машината и този резервния са само и единствено с еднакви номера ,ама ..........
Я пробвай да го измиеш първо. Защото и аз се подлъгах един път така а се оказа че лепилото зацапва и после имаш чувството че не реже. А и те тези резервните дето ги пускаха са за различни материали и не се зае какво си взел. Всъщност са 5 вида с различен брой зъби за всеки материал.
klomo - специалист
keymaker написа:
presar написа:
mitko64 написа:
Ако питаш за тези http://www.lidl.de/de/parkside-kreissae ... mm/p213150 , май няма да ги пуснат, нямат упътване на български. Иначе си бях харесал този FWF 40. Сега на 15.02 в Германия пък пускат на Ф150мм., за акумулаторния циркуляр, при нас също ще го пускат, предполагам с ударният винтоверт и зегето, уж нови модели В2.
Аз миналото лято си купих от тези комплекти http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... tt/p200520 за Ф210 и Ф190мм. Но още не съм ги пробвал.
Да от тези, но със повече зъби ми трябват аз купих 190 мм и 60 зъба ,но не реже до края,трябва ми 210мм.
---------------------------------------------------------------------

Колега, тези дискове не са за ПДЧ и си го пише.! За ПДЧ зъбите са много повече, а за метали още повече.
fore - майстор
http://mebelissima.com/bg/faq/5/1/20.html
Ето линк за разликата между ПДЧ и МДФ.

Та действително горният диск е за клиър удд или чисто дърво- с малкото едри зъби, а вторият диск с по ситните но пак малко зъби го дават и за МДФ -и влакнести материали от дърво, какъвто е и МДФ-а.

ПДЧ-то е съставено от малки дървесни частици и има доста лепило в плоскостите му, което го прави по трудно за рязане и обработване.
За един срез може и с тия дискове, но за повече ефекта е по бързото им затъпяване, както колегата е разбрал сам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
lov написа:
Не е задължително носил съм само инструмента. Изгорих едно мултитъкарче и ми взеха само него. Ама май не го ремонтираха а само го подмениха. Само си снимай преди това касовата бележка че моята я върнаха омазана и яко омачкана а и понеже е на тремопринтер доста бързо избедняват.
Носиш си всичко. Ако имат да подменят - ОК, ама ако нямат, ще ти връщат пари и си искат всичко.
lov - майстор
Задължени са и да ремонтират. Не могат просто така да ти върнат парите. Пари се връщат само ако не подлежи на ремонт и нямат възможност да ти заменят уреда. Така е с гаранцията на всички уреди
mgbagera - специалист
fore написа:

При моят верт шестограмчето не беше добре завито и превключвателят излезе леко навън. Развих ограничителният шестограмен шпилок и изкарах целият превключващ бутален прът. На него има едни гумени опръстени, а вътре в цилиндърчето са отворчета като на тромпет :mrgreen: .

Та смазах пръта и опръстените с вазелин и поставих обратно буталото. Завих достатъчно добре шестограмната шпилка, така че буталото да не може да излиза навън повече от необходимият ход и това е.

Явно при тебе колега е възможно някое от опръстенчетата да се е скъсало примерно и да не управлява правилно турбината в едната посока.
Провери го и можеш и сам да смениш тия опръстени ако е там проблема и буталцето не е износено.
Еее, днес сутринта им го занесох...

А забелязахте ли че винта (през който се смазва) опира вътре и жули ? При мен и на двата пистолета ако винта е завит до край, опира вътре и след 1-2 завъртания вече се е изпилил.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: