Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
Жената :goodman: има бойна задача :rock: да ми купи днес комбинирания уред - верижен трион и храсторез.И 2 броя ножици за клони, че от миналата година ги ползвам и съм много доволен.
brick - специалист
Имайте едно наум за водоструйките.. Сутринта в Сф имаше цял палет. Но всичките бяха очевидно преопаковани (охлузени или поскъсани кашони, облепени с тиксо) - върнати или отваряни мостри от белия свят. Пак ни третират като бантустанци. Refurbished стока не би трябвало да се представя за нова и да се продава на същата цена, но явно в Югоизточна Европа номерът минава.

Отнесох една въпреки всичко (в случая не придирям за 100% външен вид, защото ще я ползвам в строителство - за миене на бъркалки, съдове и инструменти от засъхнал разтвор). След отварянето в къщи се оказа, че наистина накрайниците са с охлузвания, а един от аксесоарите липсва. Ще им звънна да видим какво ще кажат.

Edit: И развитието на случая - както очаквах, казаха да я занеса цялата, за да ми я сменят или да ми върнат парите. Понеже липсващата част е игличката за прочистване на дюзите, реших че не си заслужава разхода на време и гориво, ще ползвам някакво телче (тя тази игличка точно това си представлява).
Green_label - помощник
brick написа:
Имайте едно наум за водоструйките.. Сутринта в Сф имаше цял палет. Но всичките бяха очевидно преопаковани (охлузени или поскъсани кашони, облепени с тиксо) - върнати или отваряни мостри от белия свят...

Edit: И развитието на случая - както очаквах, казаха да я занеса цялата, за да ми я сменят или да ми върнат парите. Понеже липсващата част е игличката за прочистване на дюзите, реших че не си заслужава разхода на време и гориво, ще ползвам някакво телче (тя тази игличка точно това си представлява).
Хммм и в Лидл в Студентски всички бяха преоблепвани с тиксо! Взех една и както каза колегата липсва игличката!!! :?
Освен да я залепили някъде отстрани на и да не съм я видял, но не е в пликчетата или залепена на книжката с иструкции, както обикновено правят.

Няма следи от това да е била мостра, някакви зажулвания или подобни. Обаче и аз се усъмних като ги видях облепяни с тиксо кашоните.
mitko64 - майстор
Проблема с презапечатваните опаковки, според мене се дължи на смяна на упътванията за отделните държави, ако прехвърлят количества от други. Например два пъти съм купувал от Германия Парксайд и двата пъти инструкциите бяха само на немски(de,ch и at) и английски. Миналата година като купувах тука колонната бормашина, всички кашони бяха презапечатени, но вътре не личеше да е ровено, всичко акуратно си седеше в стиропорите.
nikolov333 - майстор
EDI написа:
Жената :goodman: има бойна задача :rock: да ми купи днес комбинирания уред - верижен трион и храсторез.И 2 броя ножици за клони, че от миналата година ги ползвам и съм много доволен.
Еди знаеш ли добър ли е комбинирания уред, че беше само един и го взех да не ме е яд после..
brick - специалист
Green_label написа:
Хммм и в Лидл в Студентски всички бяха преоблепвани с тиксо! Взех една и както каза колегата липсва игличката!!! :?
Освен да я залепили някъде отстрани на и да не съм я видял, но не е в пликчетата или залепена на книжката с иструкции, както обикновено правят.

Няма следи от това да е била мостра, някакви зажулвания или подобни. Обаче и аз се усъмних като ги видях облепяни с тиксо кашоните.
Виж на самата водоструйка отстрани до резервоара за миещ препарат - там има дупчица, в която трябва е бодната. При мен там я нямаше, но понеже имам проблем с колата в момента, реших да не се разправям с връщания и замени. Обикновено телче ще свърши работа.

mitko64 написа:
Проблема с презапечатваните опаковки, според мене се дължи на смяна на упътванията за отделните държави, ако прехвърлят количества от други. Например два пъти съм купувал от Германия Парксайд и двата пъти инструкциите бяха само на немски(de,ch и at) и английски. Миналата година като купувах тука колонната бормашина, всички кашони бяха презапечатени, но вътре не личеше да е ровено, всичко акуратно си седеше в стиропорите.
Сигурно е така в общия случай.

Но при мен днес пистолетната ръкохватка и единия накрайник имат вид на доста подмятани насам-натам (ако не и ползвани) - не вярвам да са излезли с тези драскотини от завода. А големия найлонов плик вътре беше скъсан (самата машина в него изглежда непокътната обаче). Явно съм изтеглил къса клечка, но в случая не се ядосвам - и без това на обекта след 3-4 дни ще добие ветерански вид.
EDI - майстор
Преди малко разкостих кашона.Пробвах мотора без приставка и с храстореза, но в работилницата, че вън вали.Мотора е мощен, работи и тръгва меко, не е шумен, спира с лек удар, заради спирачката.Леко искри при спиране, не загрява при постоянна работа от 2,3 минути.Приставките са масивни и добре изработени.Триона не го пусках не ми се навиваше масло.Движението се предава с вал, май е някъде Ф 6 или 7.Общо мога да кажа за сега, че е хубава машина.
nikolov333 - майстор
А от допълнителните аксесоари за водоструйката, кое заслужава внимание?
kr1100 - майстор
утре ще измеря телчето на водоструйката с шублер и ще пиша. Миналтагопдиа когатоя вземах - чистак нов кашон неразпечатан ,без следи от удар , дупки, огъване. Не съм я отварял за прверка в магазина.

nikolov333 - ако имаш дълги тръби за мръсен канал - маркуча.

П.П. Телта е 0,76 мм
Последна промяна от kr1100(стар) на пет мар 11, 2016 11:05 am, променено общо 2 пъти.
Valyo68 - специалист
Днес и аз се сдобих с въпросната водоструйка в 08:05 минути :supz: , закъсняха леко с отварянето, щях да бъда по бърз! :rolleyes:
Гушнах я и спокоен започнах да разглеждам:-) След мен 7 бабанки:-) гушнаха още седем! Спрях се при винтоверта 18 волта, много е хубав/ имаше 5 броя. Него го закупих преди 2 дена и го върнах и ми върнаха парите, но окото ми пак там! Мисля размислям, но не ми е нужен в момента и си излязох! Искам нещо по леко, рък базък, ще изчакам, дано пуснат 12 волтовото? Отивам в службата и .., рязвам с макетния кашона и всичко си е както трябва! Нооо... липсва въпросното телче за почистване и ме обзема лудост! Вадя книжката, чета и го намирам:-) Заставаш срещу водоструята, поглеждаш отзад в ляво, до казанчето за препарат, има едно жълто ухо, вкарваш пръста който влезе:-0 и имаш телче:-) В момента я сглобих, пробите са в неделя! Командировка в Перник:-)мама му и работа:-)

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: