Идва ми една съмнителна идея да чуя и вашия коментар. Като си взема компресора вместо да продавам стария за нищо пари, за уреди които ползват повече въздух- например ексцентрик шлайфа да включвам двата компресора в една магистрала едновременно. Имат обратни клапани и би трябвало да бачкат двата съвместно? Така на изхода ще имам двойно въздух.
Нека намерим най-тънките цени.
cholev
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
emil400
- помощник
Моя не е ударен и не съм го използвал за пробивне в бетон а само във метал.Впечатление ми направи че като го разглобих отпред на втулката нямаше грам грес ,явно това е помогнло за по бързото му износване.А относно съчмите ,намерих им мястото те стоят отпреде и служат да лагерува патрона във втулката при страничен натиск.Сега отстава д намеря такава част за да я подменя.
kozl
- майстор
cholev написа:Идва ми една съмнителна идея да чуя и вашия коментар. Като си взема компресора вместо да продавам стария за нищо пари, за уреди които ползват повече въздух- например ексцентрик шлайфа да включвам двата компресора в една магистрала едновременно. Имат обратни клапани и би трябвало да бачкат двата съвместно? Така на изхода ще имам двойно въздух.Къде го тоя изход

Съвместното бачкане не означава, двойно повече дебит. Но ако компресорите са еднакви може да се търси двойно повече дебит за определеното изходно налягане, което ще е еднакво и за двата компресора.
Като свържеш ресивърите като скачени съдове, ще имаш компресор с повече глави и ресивер=на сумата от обемите на двата ресивера.
Вероятно ел.двигателите ще се наложи да се командват от един пресостат иначе синхронизацията трудна е.
cholev
- майстор
kozl написа:....Тука https://www.youtube.com/watch?v=FFRYlwnuNZ8 гледам нищо не се прави. Връзва ги в паралел и действа.
Вероятно ел.двигателите ще се наложи да се командват от един пресостат иначе синхронизацията трудна е.
emil400
- помощник
fore написа:Е то в бетон и да пробиваш без удар.....Къде прочете че съм пробивал в бетон ,казах точно обаратното.Иначе патрона ми е едно към едно с този на снимката а механизма го извадих като махнах зегерката и то със 300 мъки.
Като го разглоби, до такава конструкция ли успя да го разпарчотосаш като от снимката ??? Подобен ли е патрона срещу чашата за Уиски ?![]()
Раздели ли патрона от механизма- това е същественото и как ? Иначе втулката остава скрита.
fore
- майстор
Не казвам че си пробивал бетон ! А че няма да имаш успех.
Коя зегерка махна ?

Моляте снима и ми покажи. Защото аз го мъчих това чудо и не можах да го разглобя повече и се отказах.
Отвътре не помня да е имало зегерка. Нещо имаше по оста, но не приличаше на зегерка.
Каква е - метална обла сцепена ?
Ще ми помогнеш много ако направиш снимка и покажеш как се маха тази зегерка че има резервен патрон за смяна на 1,5 мм мин свредло.
Какво остава накрая- оста с патрона ли ???
Коя зегерка махна ?

Моляте снима и ми покажи. Защото аз го мъчих това чудо и не можах да го разглобя повече и се отказах.
Отвътре не помня да е имало зегерка. Нещо имаше по оста, но не приличаше на зегерка.
Ще ми помогнеш много ако направиш снимка и покажеш как се маха тази зегерка че има резервен патрон за смяна на 1,5 мм мин свредло.
etconev
- специалист
cholev написа:Е то в Перник има малко магазини- пазара е малък.
Да речеме 2 големи- Малмук и Стройснаб и няколко по малки. Стройснаб ми е по пътя към дома, затова влязох в него. Питах за електроди понеже не ги намирах по щандовете. имаше вежен 2.5 и 3.2. Цената на 2.5 кило 7.50лв. Разгледах кутията. Почти нищо не пише на нея освен тока 60-90А. На вид поне за мене изглеждат по неугледно от лидълските. На качество не знам. Вчера направих 2 заварки на масата, в която вградих оберфрезата. Две шпилки накрая с врътки (врътка, гайка, шпилка- фиксирах ги към шпилките), които се притискат към плота и фиксират направляващата дъска. Не се сетих да пробвам с двата електрода (оказа се че имам и вежен от преди 2,3 години).
На лидълската кутия е доста по подробно описано- и якост на опън, полярност, стандарти които покриват. На вежен-а ц (може и да не съм видял). Доколкото видях май са произведени в Унгария. Обмазката е по груба от лидълските.
Би ли качил малко снимки да видя как точно си е направил тази маса и как си сложил фрезата, че и аз искам да си правя нещо подобно? Така да се каже да крадна малко идея

emil400
- помощник
fore написа:Не казвам че си пробивал бетон ! А че няма да имаш успех.Зегерката е на оста ,откъм страната на съчмите.Не мога да снимам понеже вчера го сглобих че днес сутринта ми трябваше.
Коя зегерка махна ?
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература