Нека намерим най-тънките цени.
cholev - майстор
Идва ми една съмнителна идея да чуя и вашия коментар. Като си взема компресора вместо да продавам стария за нищо пари, за уреди които ползват повече въздух- например ексцентрик шлайфа да включвам двата компресора в една магистрала едновременно. Имат обратни клапани и би трябвало да бачкат двата съвместно? Така на изхода ще имам двойно въздух.
emil400 - помощник
Моя не е ударен и не съм го използвал за пробивне в бетон а само във метал.Впечатление ми направи че като го разглобих отпред на втулката нямаше грам грес ,явно това е помогнло за по бързото му износване.А относно съчмите ,намерих им мястото те стоят отпреде и служат да лагерува патрона във втулката при страничен натиск.Сега отстава д намеря такава част за да я подменя.
fore - майстор
Е то в бетон и да пробиваш без удар.....

Като го разглоби, до такава конструкция ли успя да го разпарчотосаш като от снимката ??? Подобен ли е патрона срещу чашата за Уиски ? :mrgreen:
Раздели ли патрона от механизма- това е същественото и как ? Иначе втулката остава скрита.
Изображение
kozl - майстор
cholev написа:
Идва ми една съмнителна идея да чуя и вашия коментар. Като си взема компресора вместо да продавам стария за нищо пари, за уреди които ползват повече въздух- например ексцентрик шлайфа да включвам двата компресора в една магистрала едновременно. Имат обратни клапани и би трябвало да бачкат двата съвместно? Така на изхода ще имам двойно въздух.
Къде го тоя изход :? То на последния изход има доволно много въздух - целата атмосфера :lol:
Съвместното бачкане не означава, двойно повече дебит. Но ако компресорите са еднакви може да се търси двойно повече дебит за определеното изходно налягане, което ще е еднакво и за двата компресора.
Като свържеш ресивърите като скачени съдове, ще имаш компресор с повече глави и ресивер=на сумата от обемите на двата ресивера.
Вероятно ел.двигателите ще се наложи да се командват от един пресостат иначе синхронизацията трудна е.
cholev - майстор
kozl написа:
....
Вероятно ел.двигателите ще се наложи да се командват от един пресостат иначе синхронизацията трудна е.
Тука https://www.youtube.com/watch?v=FFRYlwnuNZ8 гледам нищо не се прави. Връзва ги в паралел и действа.
emil400 - помощник
fore написа:
Е то в бетон и да пробиваш без удар.....

Като го разглоби, до такава конструкция ли успя да го разпарчотосаш като от снимката ??? Подобен ли е патрона срещу чашата за Уиски ? :mrgreen:
Раздели ли патрона от механизма- това е същественото и как ? Иначе втулката остава скрита.
Изображение
Къде прочете че съм пробивал в бетон ,казах точно обаратното.Иначе патрона ми е едно към едно с този на снимката а механизма го извадих като махнах зегерката и то със 300 мъки.
fore - майстор
Не казвам че си пробивал бетон ! А че няма да имаш успех.

Коя зегерка махна ?
Изображение

Моляте снима и ми покажи. Защото аз го мъчих това чудо и не можах да го разглобя повече и се отказах.

Отвътре не помня да е имало зегерка. Нещо имаше по оста, но не приличаше на зегерка.
Каква е - метална обла сцепена ?

Ще ми помогнеш много ако направиш снимка и покажеш как се маха тази зегерка че има резервен патрон за смяна на 1,5 мм мин свредло.

Какво остава накрая- оста с патрона ли ???
etconev - специалист
cholev написа:
Е то в Перник има малко магазини- пазара е малък.
Да речеме 2 големи- Малмук и Стройснаб и няколко по малки. Стройснаб ми е по пътя към дома, затова влязох в него. Питах за електроди понеже не ги намирах по щандовете. имаше вежен 2.5 и 3.2. Цената на 2.5 кило 7.50лв. Разгледах кутията. Почти нищо не пише на нея освен тока 60-90А. На вид поне за мене изглеждат по неугледно от лидълските. На качество не знам. Вчера направих 2 заварки на масата, в която вградих оберфрезата. Две шпилки накрая с врътки (врътка, гайка, шпилка- фиксирах ги към шпилките), които се притискат към плота и фиксират направляващата дъска. Не се сетих да пробвам с двата електрода (оказа се че имам и вежен от преди 2,3 години).
На лидълската кутия е доста по подробно описано- и якост на опън, полярност, стандарти които покриват. На вежен-а ц (може и да не съм видял). Доколкото видях май са произведени в Унгария. Обмазката е по груба от лидълските.

Би ли качил малко снимки да видя как точно си е направил тази маса и как си сложил фрезата, че и аз искам да си правя нещо подобно? Така да се каже да крадна малко идея :yawinkle:
cholev - майстор
Бих разбира се. Но не очаквай веднага. :)
Има по тубата варианти. Е мойта не е правена като за снимки, но стана.
emil400 - помощник
fore написа:
Не казвам че си пробивал бетон ! А че няма да имаш успех.

Коя зегерка махна ?
Изображение

Моляте снима и ми покажи. Защото аз го мъчих това чудо и не можах да го разглобя повече и се отказах.

Отвътре не помня да е имало зегерка. Нещо имаше по оста, но не приличаше на зегерка.
Каква е - метална обла сцепена ?

Ще ми помогнеш много ако направиш снимка и покажеш как се маха тази зегерка че има резервен патрон за смяна на 1,5 мм мин свредло.

Какво остава накрая- оста с патрона ли ???
Зегерката е на оста ,откъм страната на съчмите.Не мога да снимам понеже вчера го сглобих че днес сутринта ми трябваше.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: