• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
nanobanano - специалист
Препоръчайте евтин ъглошлайф под 100 лв за диск 230мм.За сега съм се спрял на един RTR(230мм 2000w premium) за 90 лв,но като го пуснахме лагера му тракаше все едно мели камъни,а уж е нов :) иначе 2г гаранция и сервиз има.Искаше ми се от лидл да взема някакъв ,че там гаранцията най-много ме устройва,но в момента имат само по-малкия модел.От кауфланд също :) Ще се ползва за гранит.По принцип малката ми макита си ги реже без проблеми и загряване,но да не го съсипя все пак.
mitko64 - майстор
Изчакай месец, месец и половина, очертава се МАЙ това http://www.lidl.de/de/parkside-winkelsc ... a1/p194877 . Не е лошо, според мене е класи на това на Валерйййй Груп(на тези съм война обявил, така, че мнението ми е субективно) малко му трака редукторът, но това не му пречи да реже и най- дебелите железа. Ама за неметал, особено там гранити, мрамори с диамантина, бих се доверил на българското Спарки(около 180- 200 лв).
ESPACE - майстор
За това за което го искаш не бих си купил нито RTR нито ново Спарки. Трябва ти истинска здрава машина държаща на прахоляк и със спокойна работа без вибрации. Огледай се в продавалника за някое HITACHI - намират се около бюджета ти. Страхотни машини са.
silent - майстор
не знам спарки как са но аз имам елтос 2000вата е мога да кажа само хубави неща.....
nanobanano - специалист
В крайна сметка взех райдер.За сега е добре с една евтина диамантина,но намерих само на 180 mm
koveslav - майстор
Райдер имат неща които работят прилично.Но като едни истински китайци,все изак....т по нещо отгоре.Преди 5-6 години,за около 30лв от някаква промоция взех един 115мм Райдер за сервиза,че за всяка дреболия се налагаше да мъкна машина от работилницата си. Обаче се оказа много корава душа-какви ли не автомобилни детайли е нарязал,шлайфал след заварка и т.н. и т.н. Един от най-големите му тестове беше нарязването на "филийки" от Ф50 прътов материал-нямаше време да се ходи за големия шлайф,а и имаше достатъчно налични дискове.Справи се с цели 4броя с минимални паузи.До тук добре,но все пак един ден отказа.И познайте от какво се предаде-пластмасовата щанга,която е връзката между пусковия бутон и ел.ключето се оказа че опира при движението си по статорните намотки и ги е протрила.Китайска му работа....а всичко друго беше в перфектно състояние,въпреки издевателствата върху машинката.
nanobanano - специалист
Ще видим колко ще изкара.Има 2 години гаранция,а ако изкара поне толкова ще е супер.Все пак няма да седи в шкафа,а ще бачка.А живот и здраве ,след това ако има пари ще е макита.
ESPACE - майстор
Ако ще го ползваш в прахоляци ще се изненадам ако и месец устиска. И после всеки ремонт трае точно по 1месец, колкото е максималния срок. Истината е че подобни марки не стават за истинска професионална работа. Лично изпробвано преди години с ъглошлайф Skil и перфоратор Raider. Трагична история.
EDI - майстор
И аз съм на мнение, че за такъв тип работа си иска профи машина и парите не трябва да се жалят.Ако е за няколко камъка и РАЙДЪР-а ще изкара, ама ако е занаят трудно ще стане работата с него във времето.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте евтин шлайф 230мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: