• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Nikolow - напреднал
Колега,
под плочките имаш котлони.Плочките са се понагрели и понеже са редени с минимална фуга или направо без са се отлепили.
Сега решението е различно.Аз бих свалил всички плочки около опадалите и бих наредил нови на 3мм фуга,лепейки с флекс. Предварително стената да се подготви.Една телена четка ще свърши добра работа.После дълбокопроникваш грунд за мазилки (не контакт грунд за плочки ,че се бъркат).
Другия вариант ако не ти се свалят останалите или не можеш да намериш същите плочки е да намалиш дебелината на топките лепило.Става с шлайф и диамантина.Полеха лека сваляш поне сантиметър.Гледай да не счупиш плочката.после пак си подготвяш стената по описания начин.Лепиш с флексово и фугираш.Обаче фугите остават каквито са си били и при нагряване може пак да паднат.Ако приложиш този вариант номерирай плочките ,че като се разбъркат последната не влиза.
Ако има въпроси ЛС.
Lans Link - специалист
Благодаря за съветите.Николов - писах ти на ЛС.
genata6 - специалист
Да в твоя случай не Ц200 не лепило а реално нищо неможе да ти помогне докато не изтържиш латекса до основи !
Може да прозвучи смешно но се сетих преди време лепяхме тапети
на един приятел преди това е било боядисвано с латекс !
Ако щете вярвайте за 3 -4 месеца тапатите му се разлепиха барабарт с латекса ! Лтекса от там знам че колкото е хубав толкова и коварен !
Lans Link - специалист
Здравейте отново,
С малко закъснение,но пускам какво направих.Специални благодарности на Nikolow.Всичко направих сам.Ползвах 3 мм. кръстачки за фугите,щото по ми харесва с широки фуги.С мистрията разтилам към 1-1,5 см. теракол/лепило/ на стената и после слагам още толкова на плочката.Гумен чук не съм ползвал,само притискам с длан или пречуквам с юмрук лекичко.Мога да кажа,че доста здраво хваща.Наложи се да отлепя една,понеже тръгна накриво и видях доста зор,докато я отлепя.Дупката за контакта я направих с клещите,а плочките ги рязах с флекс със обикновен диск за неметал.Ето и снимките:
http://lanslink.snimka.bg/other/plochki.533713
Илиян Илиев™ - майстор
Браво. Добре си се справил.

При следващото лепене имай предвид, че със същото количество лепило може да налепиш 6 пъти повече плочки. :wink:
Йорданов2 - специалист
Браво за подготовката на стената! Ако случайно пак ти падне някоя плочка, следващия път не мажи с боро-контакт, а направо с лепилото.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за паднали плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: