Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Благодаря ти за отговора! Надявам се моят проблем да не е такъв, защото това "смяна на кондензаторите" не ми звучи като нещо, с което мога да се справя сам! :(
А да те питам още нещо - дистанционното изведнъж ли спря да работи или както в моя случай - в началото да отказва само от време на време, след това по-често и накрая напълно да спре да работи?
cakev79 - специалист
Моето дистанционно работи,но не винаги изпълнява точно подадените команди.Когато увеличавам звука направо от големите бутони понякога се превключва на 1 канал,ако натисна копчето за звук и тогава увеличавам няма проблем.Същото став и с превкл на каналите с копчето за тях.Изреждам ги нагоре и по някое време ме връща на 1 канал.
puxli - помощник
Pawel написа:
Pawel написа:
Момчета, да питам и аз за моето дистанционно (на телевизор LG).
Значи от няколко месеца насам си работи, когато си иска. Един ден работи, на другия - не, на следващия пак си работи. Обикновено когато го нагрея силно с печката и тръгва. Но напоследък съвсем отказа. Сменях батерии, чистих го, но нищо не помага. Та искам да ви питам къде според вас е проблема и как мога да го поправя.
Нищо не отговорихте, момчета.......
ГЛЕДАЙ ЗА СТУДЕНИ СПОИКИ ПО ПЛАТКАТА окиси по пружинките също и имах случай със скъсан крак на транзистор само лупа го видя
puxli - помощник
eng.Dimitrov написа:
Дистанционното ми отказа да работи. При положение че покритието на гумените бутони се износи какво мога да направя за да го възтановя или някоя друга хитринка ако знаете кажете че ми омръзна да копувам дистанционни през 6-7 месеца.
аз си изрязвам гуми от бракувани дистанционни с малко берд ги режа, за да не изпаднат и е важно да не засядат за да не кажеш че уреда е развален кат му дава сигнал нон стоп
Todorov_V - специалист
Привет, "събуждам" темата с още един интерес и любопитен случай свързан с моето "умно" дистанционно управление на телевизор Philips. Моделът е на дистанционното е Philips 398GF10BEPHN0001AHT YKF384-T05A QWERTY. Значиии, въпросното дистанционно си работеше чудесно от закупуването и с батериите, които бяха включени в опаковката, те също бяха Филипс, в случай че това също е било от значение, защото и това съм си мислел. И в един момент се появи съобщение не екрана на телевизора, че батериите са за смяна и съответно ги смених. От там нататък това беше краят на безпроблемната му работа :? Започна да работи за кратко време (светодиодът се вижда с трика с камера, че работи), няма и минути и спира, никаква реакция и съответно инфрачервеният светодиод не излъчва.
1. Сменям пак с други батерии, пак същата работа, понякога може да изкара 5 мин., 20 мин., или пък няма и минута и така...
2. Слагах всякакви, алкални каквито се препоръчва, специално Филипс търсих даже, зарядни пробвах, обикновени и т.н.
3. Пробвах със спирането на тв от контакта за време, не помогна.
4. Пробвах всякакви "магически" методи от разбирачи в ютюб, махане на батериите и цъкане на всеки бутон по 10 пъти, цъкане на всички бутони просто ей така наред, за мое учудване дистанционното тръгваше пак след тези шмекерлъци, но отново за много кратко.

Най-накрая го прежалих и ми писна, така и така отдавна телевизорът не е в гаранция и караме на елементарно универсално дистнационно, защото колкото и да си ми харесва, с цена на ново над 100 лв., а втора ръка от 50-70 лв. трябва тия пари да си ги печатам в мазето, за да дам толкова за дистанционно. Но не спря да ме човърка причината и днес след няколко години...днес го разкостих :evil:
От всичко вътре, нямам идея кое може да е причина за проблема. Преди съм сменял обикновен кондензатор на дистанционно, видимо заминал, тук този син елемент не го познавам и не знам дали е възможно да е то проблемът, а и това е единственият компонент, който съм способен да сменя. Разпоих го. Всичко друго е твърде финно за моито способности.
Ей така за удоволствоето от любителски ремонти какво мислите, някакви идеи, съвети и акъл както се казва бихте ли ми дали.
Голямо БЛАГОДАРЯ! :partyman:
Прикачен файл:
IMG_20250806_192935.jpg
Прикачен файл:
IMG_20250806_192908.jpg
Прикачен файл:
IMG_20250806_192935.jpg
Прикачен файл:
IMG_20250806_192825.jpg

Прикачен файл

IMG_20250806_172108.jpg
IMG_20250806_172108.jpg (87.78 KиБ) Видяна 89 пъти
kozl - майстор
Това синьото и аз не мога да отгадая какво е. Даже от снимките не мога и да му разчета надписа. И нямам идея с какво да го смениш ако изобщо може да се намери същият такъв елемент.
Todorov_V написа:
И в един момент се появи съобщение не екрана на телевизора, че батериите са за смяна
Бих търсил с лупите връзките от батериите към захранването на чиповете. Възможно е да има някакъв проблем по захранването :?
hidrazin - майстор
ср авг 06, 2025 7:38 pmTodorov_V написа:
... тук този син елемент не го познавам и не знам дали е възможно да е то проблемът...
Синият компонент е кварцов резонатор 4 MHz - ЦЪЪЪК.
Ако той е повреден, дистанционното няма да работи и секунда!
:partyman:
Todorov_V - специалист
ср авг 06, 2025 8:42 pmhidrazin написа:
ср авг 06, 2025 7:38 pmTodorov_V написа:
... тук този син елемент не го познавам и не знам дали е възможно да е то проблемът...
Синият компонент е кварцов резонатор 4 MHz - ЦЪЪЪК.
Ако той е повреден, дистанционното няма да работи и секунда!
Благодаря за мнението...значи тази мацацка не е проблемът след като работи дори и за секунди. Еми на кота нула съм си, остава да е чип, което означава, че това дистанционно така "ще го ръси попа". Не знам сервиз да се занимава с дистанционни. Още докато беше в гаранция ходих в сервиза на Филипс, директно ми казаха, че дистанционните не се сервизират :cry:
Todorov_V - специалист
ср авг 06, 2025 8:09 pmkozl написа:
Това синьото и аз не мога да отгадая какво е. Даже от снимките не мога и да му разчета надписа. И нямам идея с какво да го смениш ако изобщо може да се намери същият такъв елемент.
Todorov_V написа:
И в един момент се появи съобщение не екрана на телевизора, че батериите са за смяна
Бих търсил с лупите връзките от батериите към захранването на чиповете. Възможно е да има някакъв проблем по захранването :?
ESPACE - майстор
Намери начин да му подадеш 3V с кабелчета директно запоени към платката и да видиш как ще е.

Тема "Ремонт на дистанционно за телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: