• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
Повечето се съмняват в помпата и налягането.
А според мен рричината е в това дето прави пяната (крема).
Ето тук съм показал това де правеше пяната на BRIEL-а.

Сега ползваме Delonghi и по некое време след към 3 г. спря да прави кафе. Само бръмчи и нещо не пуща. Първото съмнение беше в помпата, но се оказа напълно запушен дифузора, дето точно прави пяната. След цедката (под нея) има втора чаша и в нея много малък отвор през който прецеденото кафе преминава като тънка струйка с висока скорост. Тази струйка се разбива в долната плочка, закачена в долния край на металната чаша на ръкохватката. Точно тънката струйка при разбиването произвежда пяната, каналите издълбани в плочката извеждат кафето през два чучура към чашата.

Та моето предположение е, че проблема е в това дето прави пяната. А то се намира в ръкохватката. Как точно е направено на тази машина :?
Аз до сега съм отварял 3 машини за кафе с помпи. Най-интересната беше някакво немско производство, която прецежда кафето през центрофуга. И от скоростта на центрофугата се създаваше пяната.
Virtex - майстор
чет фев 24, 2022 9:12 pmkr1100 написа:
П.П. Към модераторите - няма ли да се оправи най-после форума ?? След писане се чака почто 1 минута за публикуване.
Това е въпрос за администрацията :)
hidrazin - майстор
пет фев 25, 2022 4:17 pmiva6ki написа:
Чистена е цялата визуално пълни за еднакво време отворих я всичко е като ново ама е с платки, визуално всичко е точно
Това дето прави пяната се нарича крема диск или крема шайба.
Намира се в ръкохватката под цедката. Като се прецака и спира да прави каймак. Сменя се с нов диск.
Най-добре в комплект с цедката.
Ся на това дърво каква точно му е цедката и крема диска - не знам.
Взимаш цедката с крема диска и в някой магазин да търсиш точно такава.
Цедка с крема диск за кафемашина AEG, Ronson, Neo, Elite
Крем шайба за кафемашина Rohnson
:partyman:
iva6ki - специалист
Мерси на всички неоткрих проблема рекламирах я върнаха ми директно парата :-D което е показателно за качеството и си взех друга за сега е екстра, по натам ще видим.

Прикачен файл

received_356389029680740.jpeg
received_356389029680740.jpeg (25.43 KиБ) Видяна 1247 пъти

Прикачен файл

received_477993500594327.jpeg
received_477993500594327.jpeg (55.46 KиБ) Видяна 1247 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Еспресо машина NN-KM-01" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: