• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
iva6ki - специалист
Здравейте имам кафемашина от кауфланд, в началото правеше екстра кафе, ползва се по 2-3 кафета на ден.
Сега повечето пъти го прави на вода а когато реши го прави екстра с каймак и т.н.
Не е от кафето прави го при едно и също кафе.
Ръкохватката е почиствана многократно и мрежичката за каймака.
Самата кафемашина съм и свалял цедката и тя е чиста.
Налягането и струята е без промяна.
Rohnson R-987 е еквивалент на тази.
Нямам идеи вече :?

Прикачен файл

аа.jpg
аа.jpg (21.69 KиБ) Видяна 7766 пъти
kr1100 - майстор
или налягането е ниско или температурата. По-скором проблема е в налягането. Без манометър няма как да разбереш.
От китайска кафемашина от Кауфланд толкова.
Не напразно цените на марковите кафемашини е висока.

Има ли някакъв теч ? В машините има 3 пътен вентил от пластмаса -пука се и се появява теч.

П.П. Към модераторите - няма ли да се оправи най-после форума ?? След писане се чака почто 1 минута за публикуване.

П.П. Докато работех срещу склада ми имаше склад за китайски боклуци върнати по рекламации от Кауфланд и подобни магазини. Имаше много такива "кафемашини "
Последна промяна от kr1100 на чет фев 24, 2022 9:19 pm, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
Ако е гаранционна си вземай парите.
iva6ki - специалист
Няма теч найстина налягането няма как да го хвана но няма промяна, струята на око е една и съща :|
naasko - специалист
Да не би да изпуска уплътнението между ръкохватката и главата и да подлизва вода от там и да става скапано кафето.
iva6ki - специалист
Затяга добре ръкохватката, няма течове извън нея.
Преди и сега на снимките. :?

Прикачен файл

IMG_20220225_065534.jpg

Прикачен файл

IMG_20220225_065411.jpg
Lutchezar - майстор
Няма налягане, или уплътнение изпуска от някъде, или пробив в системата...
kozl - майстор
Първо има ли разлика в дебита, когато е със и когато е без каймак?
Т.е. еднакво ли по време пълни чашата?

Имам някакво предположение съдейки по предишната ми кафемащина BRIEL. Обаче дали имат общо :?
Разгледай цедката дали е разглобяема и как става каймака. В BRIEL-а имаше просто приспособление от каналчета притиснати с гума и така струята преминавайки през това се разпенва. И като се скапа гумата и няма пяна.
iva6ki - специалист
пет фев 25, 2022 1:59 pmkozl написа:
Първо има ли разлика в дебита, когато е със и когато е без каймак?
Т.е. еднакво ли по време пълни чашата?

Имам някакво предположение съдейки по предишната ми кафемащина BRIEL. Обаче дали имат общо :?
Разгледай цедката дали е разглобяема и как става каймака. В BRIEL-а имаше просто приспособление от каналчета притиснати с гума и така струята преминавайки през това се разпенва. И като се скапа гумата и няма пяна.
Чистена е цялата визуално пълни за еднакво време отворих я всичко е като ново ама е с платки, визуално всичко е точно :(
naasko - специалист
По спомен болшинството от машините ползват помпи ULKA Виш този клип може да помогне
  • 1
  • 2

Тема "Еспресо машина NN-KM-01" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: