Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lov - майстор
Това че има болтчета да се регулира не значи че сулу и пульо могат да връткат там. Ако беше нужно те щяха да бъдат изкарани от вън на пералнята и в упътването щеше да има инструкция как се прави. Па щом си с толкова капризна кожа има и препарати за изнежени като теб. Отделно завишаването на перилния препарат не само че не води до по добро изпиране а точно обратното. Така че си дозирай правилно препарата. И най важното е че пералнята има и програма за допълнително изплакване. Обикновенно отнема някакви 15 минути като прави 3-4 изплаквания. И със сигурност ще ги изплакне по добре от колкото ако увеличиш нивото на водата.
Тия веътки няка как да са на контролния панел, защото не са за всеки. Прав си! Но ги ИМА ВЪТРЕ!... и то открити! Значи може би да има защо според мен. :? :)
С препарата съм на 3/4 от даденото на опаковката, никога не съм прекалявал с него! Просто водата при плакненията е супер малко (или поне беше така). Сега е прекалено много.
Продължавам с опитите и смятам, че ще си га разгадая сам!
Благодаря за отзива, успех!
lov - майстор
То те това че ще му хванеш цаката е ясно и на останалите дето спряха да пишат. Сега чакат да се похвалиш, че си купул нов от магазина. :lol:
kozl - майстор
При майка ми има в употреба Candy от 1980 г. Сменал съм няколко маншона, последния беше усилен и задържа доста. Няколко ремъка. Помпата за източване е от татрамат. И няколко клапана за пълнене. Та ако се наложи да сменям пресостат едва ли ще има за тази пералня и шъ требе да пригаждам и бероятно да му връткам винто (предполагам е само един за едно ниво)
A kak пералнята следи кога се е източила водата, за да премина в следващ режим :?
- с пресостат :?
- по тока на мотора на изхвърлящата помпа :?
- или с таймер :?
пон юни 24, 2019 11:46 amDido_1992 написа:
съб юни 22, 2019 5:46 pmplamen6703 написа:
На кое от нивата искаш да увеличаваш водата и на каква пералня /марка, модел/ с какъв ниворегулатор, щото ръчкачи колкото иска човек, но дали ръчкачите знаят, че нивата на водата в зависимост от различните режими на работа на пералнята са различни и ръчкайки едно ниво могат да объркат работата на "програматора" :)
По-късно може да се включат ръчкачи по темата и да ти кажат какво се ръчка по ниворегулатор, който е настроен фабрично, само ти го знаеш какъв е и не се налага да се пипа! :partyman:
Първо да благодаря за отзива!
Пералнята е Candy smart cm2 106 (6kg) мисля 2004 модел, но е работила изключително рядко през последните 10-тина години, което само по себе си говори, че е доста запазена и читава.
За ниворегулатора пише само това на 2 реда: 1ред 820-2023 125/95/315
2ред 91201369 N62005V
Снимах го, но незнам как да постна файла :? :lol: С 3 винта е, едим голям кръстат (в средата от всички) , един малко по-малък прав (в ляво от големия) и едим още по-малък прав (дясно от големия)
Разбирам и че си прав за различните фази от прането на дадена програма и съответно нивото на водата. Явно всеки от тези винтове си е за даден цикъл от избраната програма. И така, на по-стара пералня (с 2 винта беше) успях да увелича 1 идея водата, като за цел имах да постигна обилно изплакване от перилния препарат. Сега търся същия ефект - по ефективно плакнене! Вярно е, че Candy-то си има и бутон +вода при плакнене, но не ми е достатъчна при пълна пералня с дрехи.
Поразбутах ги (винтовете) :-D и... увеличих водата на фазата с препарата... и това на плакненето стигна до половината барабан, като обаче стигне до там и започва да изпомпва веднага иии... стана една.... точно никаква :?
Та исках да разбера кой за какво е и кое да врътна, но така експериментивно, както съм започнал, доста трудно ще уцеля "вярната комбинация" сам без помощ.
Здравейте
По една случайност имам същия модел пералня със същия проблем с ниско ниво на водата.
Ще ми спестите доста време и усилия ако ми кажете Къде се намира нивомера? И как вие разрешихте проблема - със смяната му или стана с регулиране
Благодаря ви предварително🙏🏻
MamaMy - майстор
Масова заблуда е, че с тези врътки се регулира нивото на водата. С тези врътки се регулира колко рязко да става превключването за да не нагарят контактите на ниворегулатора. При много от старите модели перални през тези контакти тече тока на мотора и тока на нагревателя. Като разцентровате ключа вътре и шанса да прецакате нещо е 100%. Понякога при прекалено натягане на пружината има ефект и от качване на нивото. Това е границата когато ключа вътре дава на късо. Тогава има голям шанс да се запалите. Нагревателя включва и при липсата на вода тъй като ниворегулатора е и защита от това. Не търсете тогава вината в друг. Не пипайте нещо което не разбирате!
ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ !!! :butthead:

Тема "регулиране на ниворегулатор за пералня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: