Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
zz_stefanov - майстор
Не го пипай, както ти казаха по горе, сега пералните перат с омокрено пране. За това и пълнят бавно на няколко паса. Нашата прави ниво под нивото на маншона, ако я пусна с малко пране, а когато прането е повече, нивото не се забелязва.
Пробвай да я пуснеш с само с една кърпа или празна, да видиш до къде е, ако има ниво 2-3 пръста над дупките на барабана си ОК, ако не, тогава си търси сервиз.
rorik - специалист
По късни доби рекох да видя кой какви проблеми има и се сетих за моята стара Перла 05.
Само пълни вода и не завърта да пере. Запосозрях че може да е нивомера, ама какво да му е??
kozl - майстор
Аз имам спомени от Перла 04, дето лелчето редовно доливаше вода през шкафа за препарат. Два пъти и сменях стопените и неработещи бутони и на третия в мен се появиха подозрения. Оказа се, че лелчето редовно долива вода през шкафа за препарат до малко под средата на вратата. А другото интересно, е че точно тоя пресостат даваше накъсо при превишено ниво, но за това пък стопяемия предпазител беше подсилен с усукани телове с размер на корабно въже :-D И така открих причината да се стопяват бутоните оти заместват предпазитело.
Еми остраних връзката де даваше накъсо и регулирах нивото на повече и лелчето се отърва от доливки.
А па на съдомиялната пресостатите са капсуловани - нема винчита, нема ко да връткам, а па нема и защо там проблемите беха други.
lov - майстор
Перлата има един много странен ефект от дефект. :-D
При пробив на намотките за различните обороти на двигателя почва да налива постоянно вода.Там реално са два двигателя в един корпус.
Даже в някои случаи в зависимост къде двигателя е дал фира може и да почне да върти. Поради конструкцията този повреда е доста честа защото при какъвто и да е теч от барабана водата се стича в двигателя.
zz_stefanov - майстор
нед юни 23, 2019 2:47 pmlov написа:
Перлата има един много странен ефект от дефект. :-D
При пробив на намотките за различните обороти на двигателя почва да налива постоянно вода.Там реално са два двигателя в един корпус.
Даже в някои случаи в зависимост къде двигателя е дал фира може и да почне да върти. Поради конструкцията този повреда е доста честа защото при какъвто и да е теч от барабана водата се стича в двигателя.
Сигурно зависи как е завъртян щепсела в контакта, но си е веселба :)
lov - майстор
Няма значение на къде, като направи верига между двете намотки и почва да пълни. На една се дзверих две три вечери докато разбера причината. :lol: После ми се случиха няколко и голям цирк щото обясняваш че причината е двигателя а те се пенят и викат ма тя върти как тъй е изгорял. Бахта в майстора. :-D
plamen6703 - майстор
Ето тук преди повече от 10 години са плакали от "Перла" 05 :) http://www.service-ruse.eu/forum/topic. ... 54&start=1 ако се случи и да е "настройвана" преди да се потърси сервизен техник, тогава удоволствието е пълно! :partyman:
съб юни 22, 2019 5:46 pmplamen6703 написа:
На кое от нивата искаш да увеличаваш водата и на каква пералня /марка, модел/ с какъв ниворегулатор, щото ръчкачи колкото иска човек, но дали ръчкачите знаят, че нивата на водата в зависимост от различните режими на работа на пералнята са различни и ръчкайки едно ниво могат да объркат работата на "програматора" :)
По-късно може да се включат ръчкачи по темата и да ти кажат какво се ръчка по ниворегулатор, който е настроен фабрично, само ти го знаеш какъв е и не се налага да се пипа! :partyman:
Първо да благодаря за отзива!
Пералнята е Candy smart cm2 106 (6kg) мисля 2004 модел, но е работила изключително рядко през последните 10-тина години, което само по себе си говори, че е доста запазена и читава.
За ниворегулатора пише само това на 2 реда: 1ред 820-2023 125/95/315
2ред 91201369 N62005V
Снимах го, но незнам как да постна файла :? :lol: С 3 винта е, едим голям кръстат (в средата от всички) , един малко по-малък прав (в ляво от големия) и едим още по-малък прав (дясно от големия)
Разбирам и че си прав за различните фази от прането на дадена програма и съответно нивото на водата. Явно всеки от тези винтове си е за даден цикъл от избраната програма. И така, на по-стара пералня (с 2 винта беше) успях да увелича 1 идея водата, като за цел имах да постигна обилно изплакване от перилния препарат. Сега търся същия ефект - по ефективно плакнене! Вярно е, че Candy-то си има и бутон +вода при плакнене, но не ми е достатъчна при пълна пералня с дрехи.
Поразбутах ги (винтовете) :-D и... увеличих водата на фазата с препарата... и това на плакненето стигна до половината барабан, като обаче стигне до там и започва да изпомпва веднага иии... стана една.... точно никаква :?
Та исках да разбера кой за какво е и кое да врътна, но така експериментивно, както съм започнал, доста трудно ще уцеля "вярната комбинация" сам без помощ.
plamen6703 - майстор
пон юни 24, 2019 11:46 amDido_1992 написа:
Поразбутах ги (винтовете) :-D и... увеличих водата на фазата с препарата... и това на плакненето стигна до половината барабан, като обаче стигне до там и започва да изпомпва веднага иии... стана една.... точно никаква :?
Та исках да разбера кой за какво е и кое да врътна, но така експериментивно, както съм започнал, доста трудно ще уцеля "вярната комбинация" сам без помощ.
Нищо ново не се е случило!
За съжаление аз не мога да ти помогна с кое да "врътнеш" !
Както ти казах в началото на темата, ще трябва да изчакаш да се включат "настройчиците" на тия ниворегулатори и те да ти кажат как се настройва това, което е настроено от завода и не се пипа!
Ако все пак искаш съвет, купи нов ниворегулатор, довери се на заводската настройка и да знаеш, че от завода производител никой не може да го настрой по-добре!
Имаш моите пожелания за успех! :partyman:
Благодаря за отговора!
И аз точно това си бях наумил за краен вариант. Ще опитам още малко (няколко пранета) и ако не "сполуча" :roll: ще купя нов.
Смяната му няма да ме затрудни никак, нооо.... нали... ще е старата песен на нов...
:-D
..... а именно ПЛАКНЕНЕТО!
Искам да плакне обилно перилния препарат, защото имам проблеми с кожата и е мн. чувствителна.
Блаходаря още веднъж и успехи! #-o :partyman: :partyman:

Тема "регулиране на ниворегулатор за пералня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: