Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stridata - специалист
чет фев 14, 2019 3:30 pmmiliad написа:
Strida, ако ползват акрилна боя ще постигнат ли задоволителен резултат с валяк?
Ако боята е на база разредител и е двукомпонентна (каквато и препоръчвам за пистолет) с валяк няма шанс, заради втвърдителя става трудна за работа. С валяк най-добре става водно, най-добре се "разлива", но ако трябва да съм честен, не бих заложил на воден основа за кухня!
stefanjor - специалист
чет фев 14, 2019 2:37 pmbogdanova7 написа:
Благодаря на тези с полезни мнения.На останалите - не взимайте една тема във форум толкова навътре,не си струва.
....
Отново благодаря на включилите се!
Във всички форуми, в частност и в "Направи си сам" има създаден някакъв етикет на общуване, който се формира от пишещите в него.
Има редовно следящи, има изказващи се по всякакви въпроси, има критикуващи и несъгласни с всичко... абе цветна работа.
Хубавото е, че от всички може да научиш нещо полезно... поне в този форум.
За да споделят опит обаче е нужно да се подходи деликатно и с уважение. Всички тук са доказалим че не си крият "ноухауто" и са склонни да го споделят, но само ако насреща има желаещ да слуша. Не е задължително да изпълни каквото го посъветват.
Получи доста полезни съвети и конструктивна критика.
Дано успееш да завършиш проект "Боядисване на масив" и разбира се да си доволна от крайния резултат :)
Хубаво ще бъде ако покажеш и снимки ... особено ако занапред мислиш пак да се обръщаш за съвет :)
EDI - майстор
Като любител мога да споделя, какво съм постигнал с дървесина и боядисване.Не обичам боя, само няколко случая ползвах, по принуда.Юли сигурно може и инфаркт да получи. :lol: Първо шлайфам чама със 100-120, каквото се намира под ръка.После влажен парцал.Удрям два слоя лазурен лак, с шлайфане преди втория за обиране на мустаците и отгоре боя мат ЛЕВИС две ръце.Тоеа беше една входна врата на етажа в къщи, правих я преди доста години, още си е много добре.
Christo - майстор
По принцип съм инженер, но ми се наложи в един момент и с бояджийски пистолет да си изкарвам парите.... Ще кажа на тези, които си мислят, че като "боядисат" 4-5 дъски, ще станат грамотни бояджии, че много са се объркали. Това не е докторат по астрофизика, но все пак трябва опит, умения и т.н. Разумно би било, ако толкова искаме да се научим да работим с пистолет, да почнем от нужника на село или от пейките пред блока. Триста процента първите опити ще са пълна трагедия... Да прочетем отново какво пишат Чефо и Стридата. Как да ползваме конкретен вид боя сигурно пише на сайта на производителя. Кой производител да предпочетем става ясно от опита, който сме натрупали. Тука не стана въпрос колко да е гъста боята и евентуално с какво да се разреди. Опитният бояджия ще определи на око, на новобранеца ще му трябва вискозиметър....Проектът е тръгнал на криво още от самото начало. До колкото може да се съди по снимките, дърводелецът си е свършил работата добре. Защо предлага нелакиран полуфабрикат, загадка...Такива вратички щяха да изглеждат бомба, лакирани с безцветен лак или леко тонирани, ако беше избран по-качествен материал. Тези чепати детайли трябва да се китват и шкурят преди лакирането и безцветният лак отпада. Има, разбира се и цветни китове, но беше по-просто материалът да е по-читав. Дървените решетки въобще не е мислено как ще се лакират, как ще се шкурят поне двукратно...Ако мога да дам съвет, дайте на някой професионалист да свърши работата, или ако много искате да е "направи сам" и имате свободно време, потренирайте на нещо неотговорно. Аз като решавам дали да правя нещо сам или да платя, смятам колко пари ще изкарам през загубеното време и дали ще мога с изкараните пари да платя услугата.

Поздрави на всички и весел Трифон Зарезан!
muhala - майстор
ср фев 13, 2019 5:33 pmДимитър Димов написа:
Сигурна ли сте че постигнатият резултат ще си заслужава спестените пари? Все пак това не е врата на селски нужник.
Да ти кажа, че това нещо няма да ми влезе никога в къщата. Ако ще и харизани да са. Изхвърлям ги веднага. Какъв е този мутренски барок? Хора, не живеем в 90те. Въпрос на вкус, казало кучето преди да си оближе гъза. :wink:
npace - специалист
Богданова, заедно с вратичките си боядисайте и едно такова.
И ако някой посмее да не хареса боядисването ... :-D
Прикачен файл:
Точилка.png
caribi - специалист
Ебати как нагло и просташки я нахранихте :x
ky-kyy - майстор
пет фев 15, 2019 10:05 amcaribi написа:
Ебати как нагло и просташки я нахранихте :x
Такива са тука....хулигани :axe:

Тема "Боядисване на нов масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: