Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
нед авг 06, 2023 9:37 pmAndri01 написа:
"Дано да не случиш на някой като мен! :lol: " Що бе,толкова ли си некадърен? Е,освен кореселин има и един друг химикал,разтварящ 90% от лаковите покрития по платките. Но ако я залята със силикон-срещу поголемички вибрации,дали ще помогне кореселина?? :?
Да. Абсолютно некадърен съм. Спрямо теб обаче съм като с 5 висши. Ако и в електрониката си толкова кадърен колкото във водолазното дело, горко им на платките. То май ти си кадърен само да се :butthead: по форумите в търсене на някой да те опъне? Не си уцелил пак мястото. Чувал съм от други като теб, че правилното място е в провинция Анадола. Моста на дервишите ще търсиш. :lol:
E.Dimitrov - напреднал
Здравейте отново,
все пак да напомня за себе.
Дали има някой в района на Пловдив, който може да извърши тази операция?
Вчера ходих в един телевизионен сервиз.
Техника там беше симпатяга, но каза, че това му е далече от работата, която извършва.
Все пак казах, какво сте ме посъветвали и упътили и човека поиска да погледне платката.
Каза, че е напълно възможно да е проблема в чипа с 5 крачета, но с очилата, които беше сложил, дето според мен може и микроб да види, каза, че и ограденият елемент е "счупен"
Прикачен файл:
viber_image_2023-08-06_10-27-11-062.jpg
В крайна сметка каза, да потърся техник, който се занимава с такива платки.
ESPACE - майстор
вт авг 08, 2023 10:47 amE.Dimitrov написа:
Каза, че е напълно възможно да е проблема в чипа с 5 крачета, но с очилата, които беше сложил, дето според мен може и микроб да види, каза, че и ограденият елемент е "счупен"
нед авг 06, 2023 11:33 amESPACE написа:
Съпротивлението R1 също вероятно е заминало.
Страшен техник си намерил, на изгорял(прекъснал) резистор да му вика счупен. А щом е изгорял значи и чипа е заминал. И къде видя чип с 5 крачета? Иди при друг.
E.Dimitrov - напреднал
вт авг 08, 2023 11:18 amESPACE написа:
нед авг 06, 2023 11:33 amESPACE написа:
Съпротивлението R1 също вероятно е заминало.
Страшен техник си намерил, на изгорял(прекъснал) резистор да му вика счупен. А щом е изгорял значи и чипа е заминал. И къде видя чип с 5 крачета? Иди при друг.
Това са мои думи, не на техника.
Наистина това е с повече от 5 крачета.
Все пак въпроса е друг.
petromaniq66 - специалист
Сегашните техници в тв сервизите могат само да отварят съвременните телевизори като тенекии със сирене,да сменят модули, платки, и случайно подути кондензатори.и ако не тръгне те пращат в магазина за нов- съответно си вземат тяхното предварително обявено за отваряне и "диагностика". То ако можеше да я направи, щеше и да извърши ремонта.
zz_stefanov - майстор
Точно със смяната на този чип и с повредените елементи около него нещата са ми тръгвали.
Какво обаче се очаква от нас в темата? Ако ще си го правиш сам, да ти се дават съвети.
Ако си избрал майстор, довери му се да ти го прави. Не му преразказвай компетентността тук (шчупен/изгорял/повреден/прекъснал) .
Другото е да я пратиш на някой от разбирачите тук ако се съгласи да ти я поправи, гледам намират се.
Лошото на такива дистанционни изпълнения е че при майстора може да проработи, а при теб след монтажа да не ще.
Та най добре си проучи местните майстори и се довери на някой от тях.
hidrazin - майстор
Дали има някой в района на Пловдив, който може да извърши тази операция?
Всеки сервиз за електроника който знае как да използва поялник и ръцете му не са завряни на тъмно място.
По принцип е гръмнало захранването на платката. Да се оправи е сравнително лесно.
И ако дъмпа(софтуера) е оцелял, вероятността да тръгне е доста голяма.
Ако не - нов модул е 300+ кинта.
За Пловдив пробвай при ТЕЗИ
Пишат се за гаранционен сервиз и би трябвало да се справят.
Лично аз бих се насочил към някой малък, квартален сервиз за да избягна "дрането".
За тези в Пловдив дето ти показах нямам никакви наблюдения и впечатления.
:partyman:
petromaniq66 - специалист
Аз бих му я ремонтирал за ден два, а ако плати билета до филибето и почерпи ще му я монтирам :drinkers:
hidrazin - майстор
вт авг 08, 2023 10:20 pmpetromaniq66 написа:
Аз бих му я ремонтирал за ден два, а ако плати билета до филибето и почерпи ще му я монтирам :drinkers:
Ми разберете се бре. Само да не удариш на камък с изтрит дъмп....
Ама поне ще сте :drinkers: Ба си и умрелия хладилник...
:partyman:

Тема "Ремонт блок electrolux en3441aox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: