Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Chefo77 - майстор
В това абсолютно те подкрепям, най-добре е ново с гаранция!!
Но за първото не си прав на 100 процента. Има хора, които се занимават с внос на машини, които са в много добро състояние. Админ съм на група във ФБ и там има доста търговци с нула отрицателни отзиви, които от години продават добри машини. Освен това невинаги продажбата е свързана с проблем, може да е със закупуване на по-висок клас техника. Може да е заради неизползване, заради неудовлетвореност и т.н. Коректността трябва да е на първо място!!!
Делян - специалист
съб мар 29, 2025 12:25 pmChefo77 написа:

Деляне, вземи си втори бре, пич :D
Ами взех си :) един син бош от познат, за резерва и за вилата, ама те и неговите лагери ръмжат като доберман, не знам как е бил ползван или толкова му е бил ресура.

А иначе извън темата, преди 2 г. като ме отарашиха, си купих от тръпкови ренде и ексцентър на аег, тъкмо ги бяха заредили. Е няма такива зверове, кубик материал поне обработих и не мръднаха. Това само за инфо...
gogo7777 - майстор
съб мар 29, 2025 12:24 pmДелян написа:
При мен шлайфа е най джелатски ползвания инструмент, хич не го жаля. Затова най евтиния. Първо бюджет - изкара близо 15 г. след това райдер, който ми го откраднаха, сега ейнхел. Ако стане нещо - при "рускинята", там лагерите са два вида - от 2 и от 5 лева. Иначе гаранцията ще ми го задържат една седмица и аз какво правя?!
Не знам в Трошево :lol: как експлоатирате машините си, но има огромна разлика от "скъсвам го от работа" и "разказвам му играта". Инструментите изискват умение за работа с тях, както и грижи.

"Тамън научих магарето да не яде и то взе, че умря" :)
P88-Verona - специалист
[/quote]
Ако си от Варна имам подарък лагери 629. :partyman:
[/quote]

Не съм.
Нещо по-специално ли е този лагер, ако откажат гаранцията.

Относно винтовете, покритие и маркировки, бил съм сервизен на битова електроника... знам как се свалят винтове, тук никой нищо не може да разбере не може да докаже, но фирмената политика може да се окаже проблем, по-същество.
Гаранция трябва да има, друг е въпросът дали ще има, на уредът му остават цели две години до края на гаранцията.
Понеже се разговорихте за марки, употребявани и прочее, да споделя, че този райдър го купих понеже преди година ми изгоря GreenTool - а, онези зелените "смешни" машинки. 7 години работи, 7(СЕДЕМ), и е имало такива натоварвания, каквито настоящия шлайф не само не е виждал, но и няма да види.

Пишете, ако знаете, какъв точно е лагерът, който ми трябва и каква грес да сложа, ако се стигне до отказ от гаранционно обслужване!
Делян написа:
При мен шлайфа е най джелатски ползвания инструмент, хич не го жаля. Затова най евтиния. Първо бюджет - изкара близо 15 г. след това райдер, който ми го откраднаха, сега ейнхел. Ако стане нещо - при "рускинята", там лагерите са два вида - от 2 и от 5 лева. Иначе гаранцията ще ми го задържат една седмица и аз какво правя?!
Ами аз се разрових, до колкото ми е възможно, и попадам само на лагери с цена около 15-18 лева.
gogo7777 - майстор
Лагера ще видиш какъв трябва да е, когато разглобиш и избиеш стария. Грес за него не е нужна.
P88-Verona - специалист
пон мар 31, 2025 12:19 pmgogo7777 написа:
Лагера ще видиш какъв трябва да е, когато разглобиш и избиеш стария. Грес за него не е нужна.
Ако се стигне до там поне няма какво да избивам - няма лагер колега, само топчета и парченца метал.
А за греста питам, нали се пълни с грес заради предавките. Ако аз го поправям, ще трябва да отстраня и цялата стара грес.
Между другото с какво се почиства/разтваря толкова грес от зъбните предавки. Може би има някакви разтворители?
Пишете ми, за да се подготвя в случай на лош сценарий.

бележка:
Ако и гаранция ми откажат, тази марка ще бъде тотално компроментирана.
Няма как да приема такъв дефект в толкова кратък срок при домашно ползване, за нормално. Няма да стане!
За жалост не мога да питам в сервиза, как е възможно развиване на толкова важна гайка. Няма здрвомислещ човек, който да го приеме за нормално.
Лош късмет или програмирано остаряване - ако е второто, престарали са се, много!

Спам:
Спомних си нещо за друга машинка на райдър, шлифовалка. Изведнъж дисплея за оборотите угасна, съответно и шлифовалката също. Оставаха 4 месеца гаранция. Дори не си направих труда да звънна, отворихя и виждам, че керамичния кондензатор (вероятно поръчков, няма такива на пазара) е разпоен, свалих го, а той с отрязан един пин точно 2 мм., после "запоен". Като го видях, не повярвах, че толкова време не е дало дефект (вероятно, защото толкова малко е и ползвана). Дори за човек с моя опит беше усилие да удължа крачето. Повече няма да спре!
Обаче така ме вбесиха, че се зарекох повече да не купувам марката, но с този шлайф допуснах грешка, няма да се повтори.
gogo7777 - майстор
пон мар 31, 2025 1:08 pmP88-Verona написа:

Ако се стигне до там поне няма какво да избивам - няма лагер колега, само топчета и парченца метал.
Има лагер....дори съчмите и сепаратора да са изпаднали в леглото и на оста са останали гривните. На външната гривна пише какъв е лагера.
пишман_майстор - майстор
Бях качвал сравнителни снимки на шлайфчета ( предимно карантии) на нови и стари, различни марки. Това на машинки лично отваряни от мен , ремонтирани и профилактирани.
Та съм виждал и две , и двеста....
И ново , и старо...
Райдер от много време не съм отварял , то аз ги и отказвам такива като се "появят" при мен.
Причината: не си струват усилията ( и парите) да се поправят....
Греста е лесната работа, старателно измиване с нафта и четка, като преди това накисвам редуктора в съд ( с нафтата), после както казах с четката .... След това със спрей за спирачки и светва кат ново...
Вече ремонта- всеки с малко технически познания ( и инструменти разбира се , ма кой няма тук от нас :) ) ще се справи, не е космическа технология...
zz_stefanov - майстор
Лагера ще стане ясен след снемане на размерите с шублера. Сачмит може да ти докарат потрошени зъби. Опората на фланеца с иглен лагер ли е или втулка.
По кротко с разтвориъелите при чистене на зъбите, за не обезмаслиш лагера на фланеца. ....
Пробвай първо сервиза.
P88-Verona - специалист
Благодаря на всички за разясненията при ремонт, полезна информация за мен.
Задължително първо ще питам в сервиз, просто няма за какво да бързам, в момента не ми трябва за работа (той е за домашно ползване) и освен това има още 24 месеца гаранция.

Тема "Счупен лагер на ъглошлайф Raider" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: