Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
пет ное 21, 2025 12:05 amchapara написа:
Аз не съм приключил! Ще добавя че рабицата (неръждавейка може да я захванеш с дюбели и винтове с широки шайби за камъка, снощи ме подомързя с писането😊
След измазването можеш да направиш мазана хидроизолация на цим.основа до височина 50см над видимата влага в момента. Така, камъка поне при мен е с нула процента водопоглъщане и не пие вода, циментовата мазилка ако и добавиш по каталог импрегнатор против водопоглъщане ще седи след изсъхването непоглъщаща, а фугите ще действат като вертикален дренаж. Да добавя че дренажите изобщо не са задължително само външни. Могат да работят и под къщата добре изпълнени, но за много от вас ще изглежда абсурдно. Има колеги от форума които са виждали след мои съвети че това е работно. Лека вечер, а и на кака, чинка и шуролинка, безидейната😁👋
Не съм сигурен, че разбрах добре принципа с хидроизолацията. Първо почиствам камъка, полагам рабица, която фиксирам с помощта на топлоизолационни дюбели (тези за стиропор) и лепило (там, където ще е контактно с камъка, мога да грундирам камъка). След като е фиксирана рабицата, измазвам с варо-циментова мазилка с повечко цимент. Щом изсъхне - хидоризолирам отвън с мазана хидроизолация (може ли да дадеш пример за такава?) или директно добавям такъв импрегнатор към сместа, с която измазвам рабицата?

Тема "С какво да измажа каменна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: