Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
XpacTa - специалист
Здравейте,

хУрната е марка Gorenje - вратата не желае да прилепне плътно. Пръсках пантите с WD40, уж да се пораздвижат ако са клеясали, после махнах стъклото за да разгледам дали няма нещо счупено или износено - според мен всичко изглежда наред. Ако някой има идеи какво може да се направи - дали нещо не е изкривено?!? Честно казано не успявам да вдена кое точно отговаря за прилепването на вратата - голямата пружина, която се вижда или едни две малки, които са отзад зад нея и притискат бялата ролка. Голямата пружина надали е сдала багажа, и малките ми се струва че държат здраво... Другия вариант е директно да купя две нови панти.

Прикачен файл

DSCF9411.jpg
DSCF9411.jpg (96.33 KиБ) Видяна 14766 пъти

Прикачен файл

DSCF9410.jpg
DSCF9410.jpg (112.61 KиБ) Видяна 14766 пъти

Прикачен файл

DSCF9407.jpg
DSCF9407.jpg (107.59 KиБ) Видяна 14766 пъти
да не би да е посукана фурната ???
XpacTa - специалист
Не ми е хрумвало да проверя - ще се опитам да погледна. Ако не измисля друго уикенда ще сваля едната панта и ще я разгледам - дано ми хрумне какво аджеба й има та не иска да притиска.
XpacTa - специалист
Тъй... да кажа какво направих, въпреки че още не е проверено дали работи и дали е перманентно решение.

Днес най-накрая свалих едната панта, но всичко си изглежда ок - дори да купя нови не бях сигурен, че това ще доведе до подобрение. В процеса на ровене намерих този блог - Fix For Bosch Range Door Closing Problem и реших да пробвам - подложих по две шайби от всяка страна и вратата осезаемо се прибра. Някъде бях прочел, че вратата се пробва с лист - прищипваш го с вратата и трябва да можеш да го издърпаш, но не трябва да може да се набута навътре. В случая успях да го понабутам, но утре ще пробвам дали фурната загрява за нормално време - сравнена със стария korting (Пак Gorenje реално, със същите боклучави панти - той пък е за нов насрещник :-D )

Иначе тук има и по-мързеливо решение, ама ми се струва прекалено екстремно How to repair an over-extended Bosch oven door
nikolovvd - майстор
Преди няколко месеца докато гледахме с жената за фурни, ни направи впечетлиние, че между Бош, АЕГ и Горене, разликата е само в цената.
kozl - майстор
И ние сме с Горение и подпирахме вратата на фурната с летва. Така докато купих 2 панти нови по 20 лв.броя.
XpacTa - специалист
Значи все пак пантите би трябвало да решат проблема - ще го имам предвид, просто на старите всичко си им изглеждаше наред и не ми се набиваха пари за нови, без да съм сигурен че ще помогнат.

Тема "Врата на фурна - не се затваря плътно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: