• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Petar_6666 - помощник
Здравейте , проблема е следния , пералнята спира на 2-ро положение плахнене , помпата започва да изпомпва и така 2,3пъти изпомпва , докато не спре. Програмата на която пера е дълга 1:25мин и си върти без проблем ,а като трябва да превключи за центруфуга спира ,някъде 13-15 мин . Нулирам програмата отключва и вадя прането . После като я включа празна на която и да е програма включително и програма за изплахване с центрофуга и само със студена вода ,пълни, завърта 2,3 пъти и спира . Странното е че прави проблема от време на време не винаги , някак си от самосебеси се оправя , обаче взе да зачестява .Филтърът е почистен ,както гофрето на помпата и тръбата за мръсна вода , няма запушено . Иначе като я отварях видях че има малко черно на капака до мотора , дали е графит от четките :?: :? . В друга тема намерих сходен като моя проблем и съветват да се подменят четките . Но не знам дали при мен това е проблема, тъй като не се случа всеки път . viewtopic.php?t=60049
Ето и видеа :
https://mega.nz/folder/suBk3TyQ#m_nJT9OqOX8vzbP1eslhog
Моля за помощ !
Krasi_S - специалист
Имах такъв проблем преди време с една пералня. Не работеше на центрофуга. Оказа се заминала лакова изолация в индуктивния датчик за обороти. Скъса ми нервите докато го открия, че е от това. На мерене работи, но при натоварване сигнала се изкривяваше.
Обаче при тебе може да е и проблем в схемата за управление на високите обороти. Иска си разглобяване и мерене...
Petar_6666 - помощник
    вт апр 05, 2022 6:05 pmKrasi_S написа:
    Имах такъв проблем преди време с една пералня. Не работеше на центрофуга. Оказа се заминала лакова изолация в индуктивния датчик за обороти. Скъса ми нервите докато го открия, че е от това. На мерене работи, но при натоварване сигнала се изкривяваше.
    Обаче при тебе може да е и проблем в схемата за управление на високите обороти. Иска си разглобяване и мерене...

Може но при мен след като самата програма се срине и не мине центрофуга , после като я включа пак на друга или същата програма прави два оборота и спира ... И това не се случва винаги .. някои дни си бачка без никакъв проблем. Единственното което ми прави впечатление е помпата , като започне да изпомпва, изхвърля вода 15 сек и спира така поне 5,6 пъти докато спре , а не както обикновенно, включва се за 2,3мин без прекъсване след което започва центрофуга... :)
    preslav - майстор
    Провери работоспособността на нивомера, както и проходимостта на тръбичката до него. Нивомерът трябва да цъка отчетливо при леко надуване с уста и отпускане на налягането. Тръбичката също може да се провери на уста. Една от причините да не се пуска центрофугата е, че електрониката си мисли, че имаш вода в казана или наистина има такава защото няма кой да каже на помпата да я изпомпи. Другата възможна причина е самата помпа да е дала фира или да е замърсена от отлагания на котлен камък и остатъци от перилните препарати - за времето на центрофугирането помпата трябва да работи непрекъснато, а при теб е с прекъсвания, в тази посока трябва да се копае. Провери как работи пералнята само на изпомпване, ако можеш наблюдавай струята, трябва да е масивна, плътна, а не да препикава.
    kozl - майстор
    И аз съм за съвета да се почисти пътя до пресостата.
    На пералня Уирпул се случи подобно някой път да забива, друг път да работи безупречно, но не точно като описаните.
    Оказа се че по пътя до пресостата има съд, който като утайник се беше запушил с гняс от препарат и мръсотия. Едвам го изчистих, защото вътре имаше няколко прегради и трудно се бъркаше, а гняста се беше здраво полепила по стените.
    Petar_6666 - помощник
    Мерси за помощта !
    Нивомера цъка, обаче като надуя тръбичката към него се усеща съпротивление как да я почистя ?
    Прикачен файл:
    40d293.jpg
    kozl - майстор
    Следвай маркуча и как влиза в кожуха на барабана.
    preslav - майстор
    ср апр 06, 2022 11:48 amPetar_6666 написа:
    Нивомера цъка, обаче като надуя тръбичката към него се усеща съпротивление как да я почистя ?
    Търпение, подходяща спринцовка, кислол. Вероятно ще шупти и ще връща през тръбичката - ще трябва и парцал. Помисли за някаква тапичка, с която да запушиш тръбичката след слагането на кислола - не използвай за целта нивомера, ще го повредиш.
    Утайникът, за който говори Козл в същност играе ролята на разширителен съд - търпението и постоянството ще го изчистят.
    Ако не ползваш калгон или някакъв друг препарат срещу котлен камък, започни да ползваш, ще отложиш следващите проблеми с години.
    krasi92 - майстор
    Чистя като сваля маркучето и в казана на пералнята бъркам със свинска опашка. След това вода със спринцовка. Маркучето с вода от чешмата и свинска опашка.
    Petar_6666 - помощник
    Да но при мен , няма как да изчистя без пълно разглобяване, което не ми се иска . Мисла да почистя маркучето с тънка тел , а директно през него мога ли да впръскам вода със спринцовка без да е свалено откъм казана ?

Прикачен файл

20220406_220452.jpg
    • 1
    • 2

Тема "Пералня indesit не центрофугира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: