Връзката между 2 свята
Master_Kenobi - V.I.P.
Time2Burn написа:
Винаги има "оформяне" около вратите, наложително е да се започне с тях.
Не си прав, братче! Какво оформяне, первазите покриват всичко след монтажа.
Е, да. Надявам се отворите да не подготвени по системата "пет за шест".
Time2Burn написа:
Дори никой не си прави труда да прочете заглавието. Човека казва "СМЯНА НА ВРАТИ" Това означава демонтаж на касите и монтаж на нови такива. Това става за минимум 2 седмици. Какво става при монтажа на вратите? Къде с е е чуло и видяло да ти монтират вратите, да си сложиш перваза и всичко да заспи, все едно вратата си е от там? Обикновено при монтаж се пукат мазилки, пяната се катери на по 20 сантима от касата по стената, касата ще дойде дълга, или къса и пак ще се омаже всичко. Аз говоря за нещо от което имам опит. Вие ако си мислите че всичко сатва като по книге, доста се лъжете. Че дори и да не съм прав.... направо смешно ми става.
Съгласен съм за това с пяната доколкото знам разширява 24 пъти обема си!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има пяна и пяна. Тъй-че, пак нищо не знаеш. няколко човека ти поискаха по-пълна информация!
Ноо.... жив и здрав!
Master_Kenobi - V.I.P.
Time2Burn написа:
Дори никой не си прави труда да прочете заглавието. Човека казва "СМЯНА НА ВРАТИ" Това означава демонтаж на касите и монтаж на нови такива. Това става за минимум 2 седмици. Какво става при монтажа на вратите? Къде с е е чуло и видяло да ти монтират вратите, да си сложиш перваза и всичко да заспи, все едно вратата си е от там? Обикновено при монтаж се пукат мазилки, пяната се катери на по 20 сантима от касата по стената, касата ще дойде дълга, или къса и пак ще се омаже всичко. Аз говоря за нещо от което имам опит. Вие ако си мислите че всичко сатва като по книге, доста се лъжете. Че дори и да не съм прав.... направо смешно ми става.
Точно смяна на врати имам предвид. С нови каси!
И се е чуло... и се е видяло... и ще бъде показано.
Не знам какви врати си монтирал, дето пукат мазилки и касата идва дълга или къса?! :shock: Ужас! А пяна да се катери... може, ако запенваш без мярка.
И защото и аз говоря от ЛИЧЕН опит, до довечера ще пусна снимки на врати, които СОБСТВЕНОРЪЧНО монтирах миналото лято. И монтажът беше след боядисване, преди постилането на килима.
Тогава ще чакам пак да се посмееш, а до тогава, моля не плаши хората, все едно монтажа на врати е нещо кой знае какво начинание...
Ужас! :shock: Спукани мазилки от врати и дълги или къси каси, дето "напасват" вероятно на място! Ха, стига, бе! Ами крилата на вратите и те ли?! :? :shock:
Реших първо да са вратите и да питам още нещо да ми препорачате фирма и матеряли за венецианската мазилка, че едва ли ще се справя сам с тази мазилка!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Къде **, сладур?
n_a написа:
Къде **, сладур?
Как така къде !?! В коридора интериорни врати.
Time2Burn написа:
По - скоро въпро са е: В кой град???

Пускай снимки по време на ремонта, да видим как спазваш последователността :razz:
явн0 не съм разбрал въпроса гр. София ^^
Master_Kenobi - V.I.P.
FivePointeO написа:
Как така къде !?! В коридора интериорни врати.
Е, за тва става дума! Интериорни врати. Не метални и не в мазе. И не дялкани с теслата и стържещи в замазката на пода.
На вратите с каса се слага контролирано количество пяна.
На вратите на щок (каквито обикновено са в мазето) може да се слага и повечко.

Ето и обещаните снимки. От днес след обед и с телефонно качество, но важните неща се виждат.

Врати, монтирани след боядисване на стените:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Желателно е вратите да се монтират след окончателно положени и обработени подови настилки:

Изображение

Това е под перваза.
Пяната е положена по цялата дължина на вратата и на местата където избие малко навън, се изрязва.
Ако се използва обикновена пяна, не се прекалява с количеството, т. к. може да раздуе и да изметне касата.
Желателно е да се ползва двукомпонентна пяна, която раздува по-малко.

Изображение

Това е същото място с поставен перваз.
Первазите скриват положената пяна и луфта между касата и отвора на стената.

Изображение

Снимките добре илюстрират това, което казах в темата.
Горните ми съвети са напълно професионални и на дребни, заядливи закачки от непрофесионалисти няма да отговарям.
Внимавайте само на кого възлагате да ви монтира вратите. Да не ви обзаведе с изкъртена мазилка и да омаже с пяна всичко наоколо. :lol:
Най-добре монтажът да е от производителя.

П.П.
Кеноби, ти вратите в банята след като налепиш плочките ли ги слагаш?
Да, желателно е. Какъм е проблемът?!
Нали при налепени плочки в стара баня не се махат плочките за да се монтират вратите.
svetliopi44 - Чирак...
Напълно подкрепям вратите да са след поставена настилка и шпакловка ...аз също ги слагам на края...
Ето и снимки за невярващите ... :)

Прикачен файл

04052007115.jpg
04052007115.jpg (38.81 KиБ) Видяна 9710 пъти

Прикачен файл

04052007116.jpg
04052007116.jpg (33.77 KиБ) Видяна 9710 пъти

Прикачен файл

14052007127.jpg
14052007127.jpg (50.84 KиБ) Видяна 9710 пъти

Тема "Последователност на изпълнение ремон на коридор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: