• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
masteradmin - майстор
Сложих си от нея и в кухнята, защото столовете драскаха стената.

Прикачен файл

P1010781.JPG
P1010781.JPG (40.58 KиБ) Видяна 41573 пъти

Прикачен файл

P1010780.JPG
P1010780.JPG (63.98 KиБ) Видяна 41573 пъти

Прикачен файл

P1010779.JPG
P1010779.JPG (56.78 KиБ) Видяна 41573 пъти
SHL - специалист
velmar написа:
Може ли да приложите снимки на тези видове мазилки?И аз съм в 4уденка за стените в коридора
Ето материал за сравнение:

1. Стуко венециано

Изображение

2. Минерална мазилка

Изображение

3. Полимерна мазилка ( влачена/драскана )

Изображение

4. Структурна мазилка

Изображение

5. Релефна мазилка

Изображение

Има и още десетки видове мазилки с различни наименования, които и аз не мога да запомня. Работят се по приблизително еднакъв метод. Едни са нанасят и заглаждат с метална маламашка, други се нанасят с метална маламашка, а се обработват с пластмасова. В зависимост от движенията на пластмасовата маламашка се получават вертикални, хоризонтални, кръгообразни, диагонални или хаотични шарки на структурата на мазилката. Структурата и външния вид на мазилките се определя от големината и броя на минералите ( цветни или безцветни камъчета ) в тях. Релефните мазилки например се нанасят с метална маламашка, а се обработват с мече, гъба, четка или гребен в зависимост от желания краен ефект. Има и различни видове мечета, които произвеждат различни шарки. С една гъба например, можеш да направиш десетки модели шарки в зависимост от това как обработваш самата мазилка. Тоест при работа с релефни мазилки ти трябва само желание и фантазия. Съществуват и релефни бои, които се обработват по същия начин. Например за фасада едни от най-подходящите мазилки са силикатната и силиконовата. Силикатната е с най-добри показатели. Стане ли въпрос за дълга експлоатация на мазилка не прави компромиси с качеството. За фасади препоръчвам силикатна, а за вътрешни помещения - минерална мазилка. Съществуват няколко размера едрина на камъчето в мазилката. При полимерните това влияе на широчината на чертата в мазилката. На мен лично ми харесват най-едрите видове. Въпроса е че те излизат най-скъпо, заради по големия разход на квадратен метър.
В твоя случай спокойно можеш да се довериш на минералната мазилка. Получаваш дълга и надеждна защита на стената. Висока якост и устойчивост при нараняване. Многократно измиване и почистване - никакъв проблем при чистене с пароструйка.
Съвет: купи си оригинална мазилка. Вземи си я на "Вебер", "Баумит", "Терако" или други добри фирми предлагани на нашия пазар. Знам, че пропускам някой от тях, но в момента съм доста уморен и са ми като изтрити спомени другите :?
В заключение ще добавя и някой правила за полагане на мазилките, които важат за всичките им видове и разновидности: всички мазилки се полагат при температура по-висока от плюс 5 градуса; всички мазилки се нанасят с инструменти от неръждавейка; всички мазилки се пребъркват много добре в баките си с бъркалка на бавни обороти, непосредствено преди нанасянето им на стената; всички мазилки не се нанасят на пряка слънчева светлина при температура на въздуха над 30 градуса; всички мазилки не се нанасят на прашни и/или влажни основи; всички мазилки не се нанасят на дъждовно време или при изгледи за такова; няма мазилка, която да може да скрие дефекти по недобре направената стена; всички мазилки не се прекъсват по средата или края на стената - започват и завършват от ръб/ъгъл до ръб/ъгъл без прекъсване за "по цигара";
Освен тези малки закони за полагане на полимерните и минерални мазилки ще посъветвам грунда за мазилката да бъде боядсан в същия цвят или най-малко да е бял, но в никакъв случай прозрачен.
Освен с мострите на мазилките, надявам се да бях полезен и с нещо друго :-D
А ето и още един вид мазилка:

Изображение
sipher - помощник
здравейте колеги.
Предстои ми полагане на фасадна мазилка на еднофамилна къща и май се ориентирам към силиконовата. има ли някой снимки с други мазилки, не само като състав, но и като възможни декорации
притеснявам се, ако влачените ръбчета се напълнят с прах
Илиян Илиев™ - майстор
Щом е на фасадата вятъра и дъжда ще отмиват и продухват прахта. :-D
Bechev - специалист
Да ако е на ветровито,може би,ами ако не е?Ще трябва редовно да почиства за да не го дразни,защото съм виждал такива ,които са в плачевно състояние от прах и паяжини.
  • 1
  • 2

Тема "Веницианска мазилка в антрето?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: