• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
naB4o - специалист
Аз не се занимавам с ремонтни дейности, ама като правя нещо такова у дома, или съм на работа, най-мразя някой да ме държи изкъсо. За да стане една работа както трябва, трябва да има мисъл, внимание, и да няма излишно прибързване/претупване. Само в моята сфера и при хората, които ръководя ежедневно мога да давам примери за грешки, или по-ниско качество на изработката от допустимото. Естествено материалите, които са сгрешени, неправилни и т.н. биват бракувани и удържани от заплатата на работника. Като имам 2 вида подчинени : 1-тупа тупа и се надява да стане безпроблемно, 2-внимателно и съвестно работене. Обикновено първите губят повече време, като бракуват и изработват повторно, отделно че търпят материални загуби.

Факта, че има договор е най-показателен, ако там има поле за ангажименти и неустойки - може да се види, какво е свършено, какво не, и кой какви отговорности има. По ЗЗП, трудно ще направят нещо на майстора, понеже по закон услугите се ползват с други гаранционни условия (не е 2 години, а е от 2 седмици до 6 месеца). Всичко зависи от сключения договор.
nikolov333 - майстор
Те хората са го измислили. Наемаш фирма сключвате договор и ти дават гаранция. Да не говорим, че у нас такива фирми за довършителни ремонти почти няма, а и не е сигурно, качествено ли работят.. Проблема е, че даже и в Европа тая схема е скъпа и там взеха да наемат, нелегални нашенски майстори..
ksl - напреднал
А да, забравих да кажа, че където се наложи да си оправя работата, материалите пак си бяха от мен. Само да е доволен. Мир да има.
Шпаклова една стена 3 ръце, отивам то отдолу кухо, свлаям я с нокът. Пак внимателно, деликатно, да не го обидя, с молба, ако няма нищо против, би ли я направил на ново. Не съм му приспадал парите за похабените материали. Нали съм клиент, тарикат и хитрец според курифеите тук.
kalpev - специалист
ksl написа:
...Нали съм клиент, тарикат и хитрец според курифеите тук.
Опа...кои са едните и кои са феите тук е отделен казус. Понякога граматиката може да ни изиграе лоша шега. Корифей се пише, произлиза от Coryphaeus...(главен, изтъкнат, лидер).
radius - майстор
ksl, искам за пореден път да те попитам защо написа такова хубаво ревю за майстора в сайта?
ksl - напреднал
Защото още не бях открил яйцата, когато го написах. Ревюто ще го сменя, говорил съм със собственика на сайта, но за сега остава така. Мислех, че като плащам щедро, човекът работи със желяние и благодарност. Оказва се, че на мен ми се е усмихвал, а зад гърба ми ме е проклинал. Един от работниците после ми каза, че не разбирал защо Иво от самото начало имал негативно отношение към мен, след като от моя страна всичко било точно. Всеки петък извършеното до момента беше заплащано в пълен размер, дори понякога с предплата. Що не си вдигна шапката и да си тръгне, като не ме харесва като клиент? То пък не е казано, че трябва да ми работи на обекта. Ето тука хората казват, че по хилядарка на седмица било добре и те биха дошли. Има и други желаещи. Харесва му, че плащам добре, ама не му харесва, че искам нещата да стават хубаво. Парите смята, че му се полагат, а качеството, ако го изиквам, съм лош клиент. Уважаеми майстори, никой не ви кара да работите на обекти, където не харесвате клента.
p.v.x - майстор
Я земи си опържи едни яйца , и бъди по широко скроен спрямо живота. :rock:
Ще си докараш някоя болежка така , с този негативизъм.... :)
radius - майстор
ksl написа:
Защото още не бях открил яйцата, когато го написах.
Какви яйца, то като чета за колко други неща написа че са объркани, преправяни, счупени, пак не разбирам отзива ти.
Pooh - майстор
radius написа:
ksl написа:
Защото още не бях открил яйцата, когато го написах.
Какви яйца, то като чета за колко други неща написа че са объркани, преправяни, счупени, пак не разбирам отзива ти.
Защото НИЩО от написаното от този субект до момента, не е вярно! Почва с едно, прехвърля се на друго, продължава да се крие - значи има защо! Когато някой търси правда, не се срамува да застане с името си, а тук - само някакви изсмукани от пръстите измишлютини и фотосесия на яйце ... което най-вероятно САМ е купил.
Но гледам доста хора му се връзват ...

ksl, ако имаш и капка достойнство - представи се и застани, като мъж, зад думите си!

Иначе е лесно - правим си профил в някой форум и почваме да сипем жлъч и негативни отзиви към някой ... конкурент примерно :wink:
nikolov333 - майстор
Казах вече, че някой е за лечение и сега ще допълня, че много народ имат нужда от преглед за развалени яйца в гипскартоните.. :-D :lol: :lol:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: