• 1
  • 2
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
chapara - майстор
Темата е срамна и не знам защо още седи активна?? Има един филм: ,,Слуга на народа'', ама слугата още седи и слугува!
Трябва да си сляп или адски тъп, за да не виждаш че водиш монолог в собствената си тема, да не виждаш че в професията ти няма нищо военно или полицейско, а предимно почивка от домашния живот. Не отричам нуждата от такива хора, но привилегиите??? Не разбирам защо са в системата на МВР.
чет авг 14, 2025 12:53 amchapara написа:
Темата е срамна и не знам защо още седи активна?? Има един филм: ,,Слуга на народа'', ама слугата още седи и слугува!
Трябва да си сляп или адски тъп, за да не виждаш че водиш монолог в собствената си тема, да не виждаш че в професията ти няма нищо военно или полицейско, а предимно почивка от домашния живот. Не отричам нуждата от такива хора, но привилегиите??? Не разбирам защо са в системата на МВР.
Би ли си махнал капаците и оставил
лайномета?!
Трябва да си сляп или адски тъп, за да не виждаш че водиш монолог в собствената си тема, да не виждаш че в професията ти няма нищо военно или полицейско, а предимно почивка от домашния живот.

Все по-често мненията ти сочат проблем, с който не можеш да се справиш сам.
Да твърдиш, че ходя на работа, за да си почивам от домашния живот е меко казано нелепо.

Освен Чапара- "колеги" съфорумци, казахте си, дано ви е олекнало! Всички имате право на глас, всеки го е употребил според разбиранията си.
Някой ако не е забелязал, или пък невинно забравил, заглавието на темата сочи към съвсем други неща.
Хидра!
silent - майстор
чет авг 14, 2025 12:25 amMamaMy написа:
ср авг 13, 2025 5:36 pmsilent написа:
Виж не знам на теб как се е стекъл живота и винаги има някой прецакан. Приеми че това което съм написал не е точно за теб. И аз съм явно по- голям и знам че промените прецакаха много хора от армията, но преди промените в пълна сила важи написаното.
Преди няколко седмици имахме среща на випуска. От 80 човека грубо, пенсионери са само 3-ма и то по извънредни причини. Припомнихме си младежките години и кой какво е изстрадал. В този случай "някои прецакани" са 96%. Моя съвет е когато си извън системата да не коментираш неща които не знаеш.
Това че съм извън системта не ме
прави кьорав още по малко тъп. Що на 19 не отиде да копаш на полето като баба ми а отиде военен да ставаш? Това че живота те е прецакал не променя първоначалния замисъл. Жилище 20 заплати и пенсия на 40 морен вода не пил и разбира се класиката -жена детска учителка.
Просто няма смисъл от подобни полемики и вкарване и на военните в кюпа не преуморените от живота.
чет авг 14, 2025 10:30 amsilent написа:
Това че съм извън системта не ме
прави кьорав още по малко тъп. Що на 19 не отиде да копаш на полето като баба ми а отиде военен да ставаш? Това че живота те е прецакал не променя първоначалния замисъл. Жилище 20 заплати и пенсия на 40 морен вода не пил и разбира се класиката -жена детска учителка.
Просто няма смисъл от подобни полемики и вкарване и на военните в кюпа не преуморените от живота.
Силенцио, не си прав!
Няма как да видиш житието и битието на военен, "виждаш" само "привилегиите", някакъв в униформа и каквото сте си назлобили с аверчето в хоремага. Последното е примерно.
За мен, преди да постъпя във военното училище, виждах военните в едната униформа, евентуално куфарче или чанта за документи в лявата ръка, Лявата.
Само след седмица представите ми се обърнаха на 180 градуса, след месец ми се ревеше. После колелото те завърта със страшни обороти. След време, когато твоите и на колелото се изравнят, нещата стават поносими.
Две-три години минават докато свикнеш с режима- ежедневните занятия в казармата, караули, занятия на полето, разузнавателни учения, зимни лагери, инпекторат, мобилизация на всеки 4г на по късен етап....
Личен живот, време със семейството........кът е работата.
Във флота е още по тежко.
Всъщност, тези неща бяха валидни. Сега не зная как е и не мога да си позволя коментар. А вие, цивилните, на каква база го правите, представа си нямам.
silent - майстор
Не мисля да споря с хора на хранилка. 2 г. казарма и с военен в семейството ми е достатъчно да знам. Аз в казрамата свикнахпо бързо и до рев не съм го докарвал ма не знаех военните сте ракиванежни души. Аз все пак съм бил в системата макар и за кратко икато наблюдател а вке крао цял живот сте на хранилка откъсе знаетв колко малко работят и колко безметежен им е живота колко не им се реве и колко много са със семйството си.Ма мир да има вие сте най изстрадалите най заслужилите най недооценените - така добре ли е. Айд да не спамим хубавата тема.
чет авг 14, 2025 11:38 amsilent написа:
Не мисля да споря с хора на хранилка. 2 г. казарма и с военен в семейството ми е достатъчно да знам. Ма мир да има вие сте най изстрадалите най заслужилите най недооценените - така добре ли е. Айд да не спамим хубавата тема.
На хранилка- Завиждаш съвсем неоснователно. Съгласен съм, че има и такива, но мненията ти слагат всички под един знаменател. Това е грубо.
Някъде да съм се оплакал, ревал?!! Това щото вие сте най-изстрадалите най-заслужилите най-недооценените - пак всички под знамето, хаха. Кой друг, освен онзи?
Ако погледнеш ежедневните отчети на часовника ми, едва ли ще останеш очарован от физическите усилия които хвърлям на "хранилката". Съмнявам се дали би издържал на това темпо. Има начин, но той се нарича- скатавка.

Всъщност, защо и тук ли му е мястото да се оплакваш и ти?! Мненията ти издават неудовлетвореност, която не е трудно да се пропусне, та.....
Да спрем да спамим, па колкото е хубава, толкова да е, темата!

Старо клипче но и сега пак до тях опира обществото ни.

https://euronews.bg/news/aviatsiya-i-vo ... ungurlare/
silent - майстор
Първото ми мнение изчерпва темата даже мислех да изтрия последното. Не съм неудовлетворен поне на съзнателно ниво. Мразя изтъкването и искането на признание. Там където преценят хората ще го дадът. Към момента хората не го дават на военни и полицаи и явно има защо.
MamaMy - майстор
Те в този момент и признанието към лекарите е видно. Бият по един двама дневно и съм сигурен, че има за какво на база собствен опит. И аз като теб гледах ситуацията като страничен наблюдател, но като ме завъртя вашата система и се озлобих. Всичко което се допре до нея се опорочава, но не мога да отрека и дребните изключения които потвърждават правилото. Лекар се раждаш. Това е призвание много далечно за повечето от вас. Останалите сте го обърнали на занаят и търговия. :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много хубава тема, хубаво и интересно кривуличи. Имам си мнения, ще си ги мълча, но апелирам, кажете си всичко, излейте си, дано на четящите им светне и друга гледна точка. То се знае, че няма как да се влезе в чужди обувки...
Николов Н. - специалист
Особено ако обувките са по-големи от акъла!? :?
  • 1
  • 2

Тема "spam - Да бъдем добри, да бъдем хора!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: