Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
Като се замислиш, за кво ти е и теракот?! Има един лак за дърво... Той по-скоро е хидроизолация за подови бетони и замазки, по които се минава вкл. и с машини, но има и безцветен вариант за дърво. Недостатък е, че е гланцов и няма вариант матиран.
vidrata - специален-специалист
shadowman защо си мисля ,че като застанеш пред мивката краката ти са точно върху прехода а доколккото виждам има разлика в нивата на ламината и теракота.Струва ми се неудобно.Иначе се е получило много добре като цяло.Още една плочка и щеше да е върха. :)
krasiorocknroll - специалист
Аз пък съм забелязал че проблема не е в броя на плочките, а в "устройството" което използва умивалника и уредите.Ако е съвестно и редовно почиство и подрежда-няма проблем.Но ако не се грижи добре и стоманени плочки да сложиш-пак ще е мръсно и мокро :sad:
shadowman - майстор
Видрата, май е така, но ако си обут в по-меки чехли няма дертове а и да си призная само за това не помислих, инак krasiorocknroll е много прав за "устройството".
ribnikolaevi - майстор
krasiorocknroll написа:
Аз пък съм забелязал че проблема не е в броя на плочките, а в "устройството" което използва умивалника и уредите.Ако е съвестно и редовно почиство и подрежда-няма проблем.Но ако не се грижи добре и стоманени плочки да сложиш-пак ще е мръсно и мокро :sad:
По мое мнение, нещата трябва да се правят така, че да може човек да се отпусне вкъщи, а не да внимава да не разлее вода тук, да не изпусне боклук там.

А какаво ще кажете при подобно решение в кухненската част /настилка която добре понася водата + такава, която слабо я понася/ да се постави авариен сифон някъде на пода под кухненските шкафове?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сифонът ще пресъхня за някое време и като я няма водната тапа ще се разнесат канализационните ухания. Сиреч, не, не става "авариен" сифон под шкаф.
ribnikolaevi - майстор
До, има го този проблем, а дали има решение?
Master_Kenobi - V.I.P.
E, има, ама е досадно решението. Да си направиш достъп до сифона през шкафа и често - често за го "мокриш". :-D
amw - напреднал
shadowman написа:
Според мен нищо не пречи да има паркет в кухнята, нещата може и да се съчетаят.
Нищо не пречи да :) аз в момента в къщата в която живея съм с ламинат в банята.... Но има ламинати и ламинати нали.Доста неприятни фуги се образуват ако се разлива често и се мие обилно с вода, а и главно ако ламината е Швейцарски ама е правен в Полша и е 12 кинта с первазите.
Та един хубав ламинат с гелче не би било проблем за в кухнята, но все пак не се препоръчва много :)
korkodil - помощник
fire73 написа:
Започвам основен ремонт на кухнята и си правя някакъв предварителен план! Дайте ми съвет кое е по-добро и по-лесно за изпълнение ... а най-вече кое е по практично: теракот или ламиниран паркет??? ... в момента има някакъв стар паркет в кухнята :shock:
И двете са под самоубиец...хлъзгаво и опасно ...а и зависи от това каква е къщата паркета е по доброто ))) аз ще слагам ето такива: тип подови класик тънки
http://www.benceramic.com/catalogue_bg.html
Но при мен е стара къща в отлично състояние и искам да запазя стила )))
Все пак ти си решаваш

Тема "Пода в кухнята!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: