Мечтата на всяка домакиня
totko - специалист
Ок колега!Исках да бъда сигурен че така трябва да се направи, защото и аз самия имах някакви такива предположения.
trevora - специалист
Между другото не е лошо да си пуснеш и едно кабелче над мивката за осветление.
shadowman - майстор
Зад всеки уред контакт или пуснат кабел за твърда връзка. Някои хора искат да си изключват уредите и контакта се монтира в съседния шкаф и се правят дупки за да мине кабела. Трябва да имаш и контакти на стенния плот, аз ги препоръвам да е по-средата за да има симетрия и да са в една линия инак става грозно.
trevora - специалист
Защо ще им трябва да си изключват уредите,навсякъде навън уредите се връзват директно,както и бойлерите,фурната плота и аспиратора нямат щепсел.Ако заминават за известно време някаде и искат да изключат всичко,всяка къща си има ел табло за тази цел.
totko - специалист
Моля да бъда извинен колежке Изображение . Имах някакви съмнения че зад тези големи,черни, красиви и мигащи очи стои жена Изображение.
Ще имам и в предвид кабелчето за осветление, макар да не съм голям привърженик на осветление точно над мивката. По скоро някакво кабелче за осветление, евентуално ако кухненската мебел има такова ( лунички например )
shadowman , най си е добре да се пуснат кабели да стърчат от стената и се оставят достатъчно дълги, вече човек може да си избира какво да прави - дали да ги свързва директно към уредите, или да ги вкара в някой шкаф където да си сложи контакт.
Едно нещо ме притеснява - като почна да пускам кабели наляво и надясно, при поставянето на горните шкафове да не попаднем на някой кабел че ...
shadowman - майстор
Това с окачването и кабелите почти винаги е проблем, при една нормална кухня горния ред е на около 220 см от земята (долен ред 85 см, гръб 60 см и горни шкафове 72см), моя съвет е да ги монтираш по нагоре щото ако ги сложиш по надолу ще се скрият и разклонителните кутии.
trevora - специалист
Ясно кой не мие чинии у вас :lol: На много домакини им е удобно да имат осветление над мивката,особено при тъмен плот и стеннен панел.Вярвай ми ,аз съм една от потърпевшите въпреки,че сама си го спретнах тоя номер да нямам никакво осветление.И ако все пак решиш сложи лум.лампа или лунички с халоген,другите са просто за декорация.
shadowman - майстор
Луничките са за гъзария в повечето случаи, но виж една лампа над мивката е много добра идея. Има такива в магазините за мебелен обков, пусни един кабел над мивката, но кабела да е зад шкафа.
alfman - напреднал
Брато фурната и плота се монтират към ел инст. на твърди връзки и задължително на 4кв. кабел на отделни точки, в никакъв случай на общи и ако имаш възможност на отделни бушони. аспиратора не е проблем за него може да монтираш и в шкафа контакта аз така ще правя. Съдомиалнята ако е вградена също на твърда може да ч закачиш. Ако слагаш контакти над плота сложи един двоен-пример за пасатор, комбайн, тост или фритурник. Все пак те няма да работят едновременно така че един двоен ти стига над работния плот колкото и да е голям.За осветлението ползваи кабел със сечение 1,5 кв. контактите 4 кв.Също така помислете и за ВиК-то

Тема "Къде да сложа контакти в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: