ако не беше пуснал тема нямаше да знам, че повечето печки, които се продават на пазара, явно са за газ различна от пропан-бутан 
Мечтата на всяка домакиня
solo5
- майстор
44 мнения в "Проблем с печка на газ"
galin.com
- специалист
Късно попадам на темата, но истината е една. В дюзите ти е проблема.
Отворите на дюзите за метан и пропан-бутан са различни, заради различното работно налягане на двата газа. Ще имаш и проблем със запалването ако нямаш и сега де. Както и да е. За дюзите попитай в сервиза. За познат му казаха - 10 лева, и монтаж 30
, а реално се сменят с поглед само. В комплековката и на неговата печка нямаше, въпреки че в инструкцията му пише че трябва да има. Явно така ги поръчват направо от Турция, Италия, Испания или където и да е там.
Успех.
Отворите на дюзите за метан и пропан-бутан са различни, заради различното работно налягане на двата газа. Ще имаш и проблем със запалването ако нямаш и сега де. Както и да е. За дюзите попитай в сервиза. За познат му казаха - 10 лева, и монтаж 30
Успех.
Time2Burn
- специалист
Да, ходих във сервиза на аристон, и там ми продадоха "комплект" дюзи за 13.30 лева. Комплект е в кавички защото сега се изправям пред нов проблем. Дадоха ми една торбичка десет дюзички вътре, които с просто око изглеждат еднакви. Различават се само с гравиран двуцифрен номер отстрани. В сервиза нямаше компетентно лице което да ми каже коя дюза за кой котлон е. Казаха ми: "Пробвай"! Ами сега? Колко ли комбинаций имам и как ще съм сигурен че съм уцелил подходящата дюза?
KIBRIT
- специалист
Time2Burn написа:Да, ходих във сервиза на аристон, и там ми продадоха "комплект" дюзи за 13.30 лева. Комплект е в кавички защото сега се изправям пред нов проблем. Дадоха ми една торбичка десет дюзички вътре, които с просто око изглеждат еднакви. Различават се само с гравиран двуцифрен номер отстрани. В сервиза нямаше компетентно лице което да ми каже коя дюза за кой котлон е. Казаха ми: "Пробвай"! Ами сега? Колко ли комбинаций имам и как ще съм сигурен че съм уцелил подходящата дюза?Моят модел е Индезит K 3N55S/EU.
Както казах,свързаха я от сервиз,като маркуча ми е вързан в дясно,погледнато отзад/т.е.обратно на твоята снимка/ ,а дюзите,които ми останаха са с номер отстрани-104 и 28. Джажата на която се слага маркуча има № 13/тази която ми е останала/ .
Нямам ключ и не мога да сваля дюзите които ползвам в момента,за да ти ги кажа.
Колега със същата печка,чака монтаж в петък,и в момента дюзите които не са монтирани са с номера 70 и 87 .
При доставка ми казаха,че фабрично са монтирани дюзите за метан/а не за газова бутилка/.
Редуцир вентила е 3КРа .
Ето и Централният сервиз на Индезит:
София
ул."Хайдушка поляна"№57-59
955-35-95,0889917205
Последна промяна от KIBRIT на пон дек 15, 2008 1:26 pm, променено общо 1 път.
Двата щуцера отзад са за да изберете по-близкия до газта. За да се избегне близък контакт на маркуч или тръба с газ директно зад нагорещена печка.
Моля, добри хора, задоволете любопитството ми. Защо не четете упътвания?
Живи и здрави!

Живи и здрави!
Time2Burn
- специалист
Да, справих се, малкия котлон си пасна с дюза номер 70, а за големия 87 нямаше в "комплекта", но затова пък и с 85 работи. Евала, ама това недоумение още дистрибутора може да го реши. Както продават печките без кабели, така да ги продават и без дюзи, или да има немонтирани дюзи и за двата вида гориво. Толкова ли е сложно??? 3 месеца лутане за 10 дюзи от които даже едната е близка до желаната... !
Time2Burn
- специалист
n_a написа:Двата щуцера отзад са за да изберете по-близкия до газта. За да се избегне близък контакт на маркуч или тръба с газ директно зад нагорещена печка.Защото ни мързи! И защото сме "майстори" и всичко можем. Ама и тея дето ги продават за за оплождане!
Живи и здрави!
Тея дето продават, обичайно работят 2 месеца за една свястна печка. Без цигари и леб. Понеже нали парите твойте и главата твойта, ми грижи се бе!
Имам няколко мнооого сладки историйки на тема "не чета упътване" за поддържане на разговора докат сме на бира.
Имам няколко мнооого сладки историйки на тема "не чета упътване" за поддържане на разговора докат сме на бира.
илко илиев
- специалист
аз да ви кажа че печките идват комплект с два вида дюзи.еднате за бутилки другите за централна газ,но уви ние сме българи и едните ги пребираме и ги продават само в складовете на едро за нашия регион във варна.това е аз също съм се сблъсквал с този проблем.карах се в магазина от който я купех и по гаранционнатат карта намерих телефоните на склада с резервни части и от там ми ги пратиха но си ги платих отделно ,мисля че бяха 15-на лева.не забравяйте че сме БЪЛГАРИ
Тема "Проблем с печка на газ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература