Мечтата на всяка домакиня
solo5 - майстор
ако не беше пуснал тема нямаше да знам, че повечето печки, които се продават на пазара, явно са за газ различна от пропан-бутан :?
Time2Burn - специалист
Сега разбрах от къде идва гнилото и какъв е проблема. Моята печка дойде без допълнителни дюзи, а в чичо гугъл пише че трябва да има допълнителен комплект в пакета.
galin.com - специалист
Късно попадам на темата, но истината е една. В дюзите ти е проблема.
Отворите на дюзите за метан и пропан-бутан са различни, заради различното работно налягане на двата газа. Ще имаш и проблем със запалването ако нямаш и сега де. Както и да е. За дюзите попитай в сервиза. За познат му казаха - 10 лева, и монтаж 30 :lol: , а реално се сменят с поглед само. В комплековката и на неговата печка нямаше, въпреки че в инструкцията му пише че трябва да има. Явно така ги поръчват направо от Турция, Италия, Испания или където и да е там.
Успех.
Time2Burn - специалист
Да, ходих във сервиза на аристон, и там ми продадоха "комплект" дюзи за 13.30 лева. Комплект е в кавички защото сега се изправям пред нов проблем. Дадоха ми една торбичка десет дюзички вътре, които с просто око изглеждат еднакви. Различават се само с гравиран двуцифрен номер отстрани. В сервиза нямаше компетентно лице което да ми каже коя дюза за кой котлон е. Казаха ми: "Пробвай"! Ами сега? Колко ли комбинаций имам и как ще съм сигурен че съм уцелил подходящата дюза?
KIBRIT - специалист
Time2Burn написа:
Да, ходих във сервиза на аристон, и там ми продадоха "комплект" дюзи за 13.30 лева. Комплект е в кавички защото сега се изправям пред нов проблем. Дадоха ми една торбичка десет дюзички вътре, които с просто око изглеждат еднакви. Различават се само с гравиран двуцифрен номер отстрани. В сервиза нямаше компетентно лице което да ми каже коя дюза за кой котлон е. Казаха ми: "Пробвай"! Ами сега? Колко ли комбинаций имам и как ще съм сигурен че съм уцелил подходящата дюза?
Моят модел е Индезит K 3N55S/EU.
Както казах,свързаха я от сервиз,като маркуча ми е вързан в дясно,погледнато отзад/т.е.обратно на твоята снимка/ ,а дюзите,които ми останаха са с номер отстрани-104 и 28. Джажата на която се слага маркуча има № 13/тази която ми е останала/ .
Нямам ключ и не мога да сваля дюзите които ползвам в момента,за да ти ги кажа.
Колега със същата печка,чака монтаж в петък,и в момента дюзите които не са монтирани са с номера 70 и 87 .
При доставка ми казаха,че фабрично са монтирани дюзите за метан/а не за газова бутилка/.
Редуцир вентила е 3КРа .

Ето и Централният сервиз на Индезит:
София
ул."Хайдушка поляна"№57-59
955-35-95,0889917205
Последна промяна от KIBRIT на пон дек 15, 2008 1:26 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Двата щуцера отзад са за да изберете по-близкия до газта. За да се избегне близък контакт на маркуч или тръба с газ директно зад нагорещена печка.
Моля, добри хора, задоволете любопитството ми. Защо не четете упътвания?
Живи и здрави!
:)
Time2Burn - специалист
Да, справих се, малкия котлон си пасна с дюза номер 70, а за големия 87 нямаше в "комплекта", но затова пък и с 85 работи. Евала, ама това недоумение още дистрибутора може да го реши. Както продават печките без кабели, така да ги продават и без дюзи, или да има немонтирани дюзи и за двата вида гориво. Толкова ли е сложно??? 3 месеца лутане за 10 дюзи от които даже едната е близка до желаната... !
Time2Burn - специалист
n_a написа:
Двата щуцера отзад са за да изберете по-близкия до газта. За да се избегне близък контакт на маркуч или тръба с газ директно зад нагорещена печка.
Моля, добри хора, задоволете любопитството ми. Защо не четете упътвания?
Живи и здрави!
:)
Защото ни мързи! И защото сме "майстори" и всичко можем. Ама и тея дето ги продават за за оплождане!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тея дето продават, обичайно работят 2 месеца за една свястна печка. Без цигари и леб. Понеже нали парите твойте и главата твойта, ми грижи се бе!
Имам няколко мнооого сладки историйки на тема "не чета упътване" за поддържане на разговора докат сме на бира.
илко илиев - специалист
аз да ви кажа че печките идват комплект с два вида дюзи.еднате за бутилки другите за централна газ,но уви ние сме българи и едните ги пребираме и ги продават само в складовете на едро за нашия регион във варна.това е аз също съм се сблъсквал с този проблем.карах се в магазина от който я купех и по гаранционнатат карта намерих телефоните на склада с резервни части и от там ми ги пратиха но си ги платих отделно ,мисля че бяха 15-на лева.не забравяйте че сме БЪЛГАРИ

Тема "Проблем с печка на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: