Разстоянието между шкафовете не е задължително да е 60см. Горният шкаф можеш да го монтираш и на 130см от пода.Това зависи от ръста домакинята
. И от това какво ще слагаш отгоре на плота.Единствено изключение е аспиратора при който даже са препоръчителни 65см
Но вече трета година си го ползваме...
При мен кухнята е едно килерче с прозорец. Място както предполагам навсякъде няма.
Всички шкафове са ми със страници до земята. Отдолу на страниците има едни малки крачета на винт, с които може да се компенсира (баси думата - не знам как се пише) кривина по пода до сантиметър.
Няма "бленди" или както там се наричат летвите под шкафа.
За сметка на това навсякъде отдолу са чекмеджета с пълно изтегляне. Губя само 4-5 см под чекмеджетата. Чисти се не по-трудно отколкото ако беше с бленда. Вадя чекмеджето. Само, че вече имам не 10см, а 30см място да бръкна с парцала.
Страниците не опират директно в пода и до сега въпреки, че не веднъж заливам с вода не са се надули...
Плота ми е висок. Мисля, че беше 105см - но може и да бъркам. Под него съм монтирал пералня с горно зареждане. Вдига се на панта когато трябва.
Всички, "майстори" които виках да ми проектират и направят кухнята не искаха да я направят така. Не се било правело така. Без аргументиран отговор. Без нищо. Накрая сам си я разчертах и поръчах. Съответно и сглобих
Действай смело.