Мечтата на всяка домакиня
miliad - майстор
Разстоянието между шкафовете не е задължително да е 60см. Горният шкаф можеш да го монтираш и на 130см от пода.Това зависи от ръста домакинята :-D . И от това какво ще слагаш отгоре на плота.Единствено изключение е аспиратора при който даже са препоръчителни 65см
null - специалист
Знам, че "производителите" няма да одобрят, това което направих в къщи.
Но вече трета година си го ползваме...
При мен кухнята е едно килерче с прозорец. Място както предполагам навсякъде няма.
Всички шкафове са ми със страници до земята. Отдолу на страниците има едни малки крачета на винт, с които може да се компенсира (баси думата - не знам как се пише) кривина по пода до сантиметър.
Няма "бленди" или както там се наричат летвите под шкафа.
За сметка на това навсякъде отдолу са чекмеджета с пълно изтегляне. Губя само 4-5 см под чекмеджетата. Чисти се не по-трудно отколкото ако беше с бленда. Вадя чекмеджето. Само, че вече имам не 10см, а 30см място да бръкна с парцала.
Страниците не опират директно в пода и до сега въпреки, че не веднъж заливам с вода не са се надули...
Плота ми е висок. Мисля, че беше 105см - но може и да бъркам. Под него съм монтирал пералня с горно зареждане. Вдига се на панта когато трябва.
Всички, "майстори" които виках да ми проектират и направят кухнята не искаха да я направят така. Не се било правело така. Без аргументиран отговор. Без нищо. Накрая сам си я разчертах и поръчах. Съответно и сглобих :)
Действай смело.
rum_sz - специалист
А ми руснаците си го правят отдавна :) :lol:Но идеята е супер.Предлагал съм на клиенти но за жалост ,стереотипа неможе да се разчупи :)

ЩОТО КОМШИЙКАТА ГО НЯМА ТОВА :)

Спи спокойно не си открил топлата вода.Мисля че носиш майтап. :)

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (58.35 KиБ) Видяна 4349 пъти
grammy - специалист
колега rum_sz тая хитринка на блум ли беше, че забравих къде съм я гледал, и имаш ли спомен за цена ? :shock: :)
rum_sz - специалист
От дясно на чекмежето на снимката има една торба на която пише на Руски език.Но тук става въпрос за идеята .Всичко е въпрос на фантазията на човека.В България не съм виждал тези колела ,но по горе едно моче писа че си е направил това нещо от обикновени водачи за чекмеджета .Така че нищо ново под слънцето както са казвали древните Римляни.ПРОСТО ИДЕЯТА ТРЯБВА ДА Я РАЗРАБОТИМ ТУК В ТОЗИ ФОРУМ.Ако има желаещи. :)
DTIvanov - специалист
Тази "хитринка", но доста по-барната е на Хетих http://web2.hettich.com/hbh/Start.do?Us ... orId=Kirov, но цената е много солена :sad:
grammy - специалист
да, това е страхотна идея, и може да се изпълни с най-обикновени материали. но е приложима само за нови кухни, и ако е в проекта. механизмът от снимката от предния пост, позволява приложение и във вече изградени кухни, което всъщност е ценното. сложното тук е да се измислят водачите на чекмеджето, монтирани върху краката на шкафа. :)

Прикачен файл

ta_0042725.jpg
да, идеята на хетик е ценна...
ta_0042725.jpg (83 KиБ) Видяна 4176 пъти
rum_sz - специалист
Това което показваш на снимката е супер ,много по добро от Руснаците
grammy - специалист
ми от линка на DTIvanov това намерих... :)

Тема "алуминиев кант вратички и ъгли на гърба ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: