Мечтата на всяка домакиня
FMaster - специалист
Кухненски плот от масив се слага само за красота в кухни, в които НЕ се готви, повтарям НЕ се готви, както и да го обработваш, при рязане се наранява, при изпускане на по тежки и остри предмети като сатър, чук за месо и т.н. се наранява, при поставяне на горещ тиган или тенджера се деформира горния "защитен" слой и от там проникването на влага е неминуемо след време и всичко си отива на място (по дяволите :roll: ). Това са само началото на недостатъците, вторичните са масива да не е бил достатъчно сух и след малко време се измята безвъзвратно както си поиска, говоря за дебелина от 4 см. нагоре (по-тънък и без влагата ще се усуче и изкриви).
parketmilanov - специалист
valpen написа:
parketmilanov написа:
Благодаря за исчерпателността до колкото може да бъде събрана в 4 реда по този повод.
има някои митове които се натрупват в строителството и хора с мнение тип последна инстанция грамофонничът ./нямам предвид никой конкретно./ако някой още може да даде подробно инфо за чамовия материал,таблица за парамметри и използваемост
ще даде много по ясна представа.
благодаря ви :)
Четирите реда скромна информация, която дадох са плод на знанията ми придобити след 5-годишно обучение във ЛТА и нямат нищо общо с търговско лайшкия подход или строителни”легенди”.
Ако желаете, обадете се на лични съобщения да Ви препоръчам учебници и литература, откъдето да си извадите необходимата Ви информация. :-D
не се жегвай така рязко де:) само 1 вия ред бе за теб,следващите бяха по принцип./твоите 4 ри реда наистина бяха изчерпателни достатъчно и благодаря за това , а ако съм се изразил погрешно или неразбираемо СОРИИИИИ!!!! :partyman:
ако четеш внимателно без нерви ще видиш че защитавам твойта теза че повечето хора не знаят че чама е обощеното понятие на над 10 вида иглолистни дървесини.ако имаш нещо от учебниците сканирано за иглолистните дървесини видове,параметри,твърдост,линейни разширения и прочее ще е хубаво да го постнеш тук или в нова тема за да се разбият наистина някои митове и легенди.
предварително Благодарско.
мир,пис,и кафе с коняк :)
Последна промяна от parketmilanov_(стар) на чет мар 24, 2011 12:19 am, променено общо 3 пъти.
parketmilanov - специалист
FMaster написа:
Кухненски плот от масив се слага само за красота в кухни, в които НЕ се готви, повтарям НЕ се готви, както и да го обработваш, при рязане се наранява, при изпускане на по тежки и остри предмети като сатър, чук за месо и т.н. се наранява, при поставяне на горещ тиган или тенджера се деформира горния "защитен" слой и от там проникването на влага е неминуемо след време и всичко си отива на място (по дяволите :roll: ). Това са само началото на недостатъците, вторичните са масива да не е бил достатъчно сух и след малко време се измята безвъзвратно както си поиска, говоря за дебелина от 4 см. нагоре (по-тънък и без влагата ще се усуче и изкриви).
Стига дееее.то по твойта логика по дървен паркет не се ходи , повтарям не се ходи защото можеш да си изпуснеш брадвата:)
а в кухнята ако си с плочки и ти падне брадвата на плочките?
говорим тук по принцип
ясно е че ако дадеш 300лв за плот от клинозъбен дъб и имаш отношение към дървесината ,ще си слагаш подложка на топлата тенджера и няма да си режеш филето директно на плота а ще подложиш дъсчица./апропо и тези пластмасовите плотове се нараняват от брадва:)
и нож.;)
поздрав и мир!:)
valpen - напреднал
parketmilanov написа:
valpen написа:
parketmilanov написа:
Благодаря за исчерпателността до колкото може да бъде събрана в 4 реда по този повод.
има някои митове които се натрупват в строителството и хора с мнение тип последна инстанция грамофонничът ./нямам предвид никой конкретно./ако някой още може да даде подробно инфо за чамовия материал,таблица за парамметри и използваемост
ще даде много по ясна представа.
благодаря ви :)
Четирите реда скромна информация, която дадох са плод на знанията ми придобити след 5-годишно обучение във ЛТА и нямат нищо общо с търговско лайшкия подход или строителни”легенди”.
Ако желаете, обадете се на лични съобщения да Ви препоръчам учебници и литература, откъдето да си извадите необходимата Ви информация. :-D
не се жегвай така рязко де:) само 1 вия ред бе за теб,следващите бяха по принцип./твоите 4 ри реда наистина бяха изчерпателни достатъчно и благодаря за това , а ако съм се изразил погрешно или неразбираемо СОРИИИИИ!!!! :partyman:
ако четеш внимателно без нерви ще видиш че защитавам твойта теза че повечето хора не знаят че чама е обощеното понятие на над 10 вида иглолистни дървесини.ако имаш нещо от учебниците сканирано за иглолистните дървесини видове,параметри,твърдост,линейни разширения и прочее ще е хубаво да го постнеш тук или в нова тема за да се разбият наистина някои митове и легенди.
предварително Благодарско.
мир,пис,и кафе с коняк :)
Здравейте г-н Миланов,
Не съм се женгал от коментара Ви, просто следвах тона на комуникация зададен от Вас. :partyman: За щастие или не отдавна вече не работя това което съм учил и нямам готова информация, която да споделя с членовете на форума. Ще ми трябва време да поизтупам учебниците от „прахта” и да сканирам таблиците.
Поздрави :)
parketmilanov - специалист
Тона ми бе небрежен и непоследователен ,но във всички случаи не бе срещу вас.пак длибоки извинения за словесния каламбур/просто трябваше да го разделя на 2 .а иначе от такива стари и изтупани учебници излизат много интересни неща .ще чакаме с нетърпение а админите от сега да си знаят да я закърфичат като отделна тема най-утгоре!!!:)

Тема "Плот от масив - обработка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: